Report ze zápasu: Moravan Kostelec u Holešova "B" : FK Komárno - Osíčko

17.09.2013 12:58

branky: Žejdlík J. 2x, Majkus, Klas, Vagač, Kunz, vlastní

    Los 5. kola určil za soupeře našemu týmu rezervní tým Moravanu Kostelce u Holešova. Spousta hráčů má ještě jistě v živé paměti předposlední zápas loňské sezóny, kdy jsme po katastrofálním výkonu na hřišti Kostelce prohráli 2:1 a tím přišli o první místo v tabulce, na které se nám už potom nepodařilo v závěrečných dohrávkách dostat nazpět a byli jsme odkázání na stříbrnou pozici. V současné době se mužstvo Kostelce pohybovalo na 7. místě tabulky, to když v předcházejících zápasech dokázali domácí pouze 1x zvítězit. To naše mužstvo v prozatímní sezóně prochází soutěží bez ztráty kytičky a podle momentální formy měl být zápas jasnou záležitostí hostujícího FK Komárna - Osíčka.

    Trenér Josef Šindelek měl jistě o to větší radost, když na srazu před zápasem uviděl téměř plnou kabinu obsazenou do posledního dresu a tak si v tomto zápase alespoň vyzkoušel roli trenéra přímo z lavičky. K celkovému počtu hráčů chyběli jenom Orel s Oravou. Na lavičku náhradníků usedli Nesvadba, Perutka, Laibner, Šenkyřík a V. Matušů a díky nově zavedenému systému střídání tak mohl trenér využít všechny hráče, aby v průběhu hry zasáhli do hry. Jako hlavní rozhodčí byl pro tento zápas delegován p. Mucha, který pod svou taktovkou přivedl oba mančafty na hrací plochu a zahájil utkání 5. kola mezi domácím Kostelcem "B" a FK Komárnem - Osíčkem.


Moravan Kostelec u Hol. "B" - FK Komárno - Osíčko

    Od úvodního hvizdu bylo jasné, kdo dnes bude tahat za delší konec provazu. Od začátku to bylo naše mužstvo, které mělo více balón pod kontrolou a více se tlačilo před branku soupeře. V první vážnější šanci se ocitl po samostatné akci Hošťálek, ale brankář díky dobrému postavení jeho šanci zlikvidoval. V další podobné příležitosti se ocitl tentýž hráč a dopadl stejně jako v předchozím případě, jen s tím rozdílem, že tentokráte nemusel brankář ani zasahovat a z lukrativní pozice přestřelil.


Střelecký pokus Marka Hošťálka v brance neskončil...

    Krátce na to se po centru Kunze marně natahovali Klas s M. Žejdlíkem a se stejným výsledkem skončil i pokus Klase, který zkoušel skluzem překonat domácího brankáře. Domácí se před branku Šindelka dostávali hodně krkolomně, hlavně pak po centrech, které z větší části pochytal Šindelek a nebo koncentrovaná stoperská dvojice Vagač - J. Žejdlík. Právě druhý jmenovaný mohl rozhýbat ukazatel skóre, ovšem jeho dalekonosnou střelu akrobaticky vyrazil domácí strážce branky na rohový kop.


...stejně tak dalekonosná střela kapitána Jaroslava Žejdlíka

    A tak prvním, kdo rozjel brankostroj hostujícího Komárna byl Dušan Klas, který dostal milimetrově přesnou přihrávku za obranu a pak už mu v cestě za úvodním gólem stál pouze brankář, kterého si hokejovým blafákem položil a míč se pohodlně dokutálel za brankovou čáru - 0:1.


První branku vstřelil Dušan Klas - 0:1

    Po úvodní brance jsme měli ještě několik šancí, které doslova "smrděly" brankou. Komu v dnešním zápase nebylo z hůry dáno tak byl jednoznačně M. Hošťálek, který když už se dostal do zakončení, tak buď mu šanci sebral někdo z obránců, nebo brankář a nebo jej zklamala muška, ovšem šancí měl jen v prvním poločase na 2 zápasy. Ke konci poločasu o sobě dali vědět také domácí hráči, kteří se dostali do dobré střelecké pozice, ovšem nedokázali míč přesně zacílit.


Na začátku druhého poločasu se nádhernou střelou prezentoval Tomáš Majkus - 2:0

    Druhé dějství začalo jak jinak, než velkou šancí Hošťálka, který se po přesném centru ocitl v pokutovém území nikým neatakovaný, ale i tentokrát se mu "zařízení" trefit nepodařilo. Ovšem co se nepodařilo Hošťálkovi, tak to se naopak náramně podařilo T. Majkusovi, který převzal míč 25 metrů od branky, nachystal si jej přesně na nohu a vypálil krásnou rovnou střelu, která skončila v levé šibenici domácího brankáře - 0:2, tato branka znamenala čtvrtou branku ve čtvrtém startě za Komárno. Po druhé brance se Komárno uklidnilo a hra se proměnila v exhibici. Domácí hráči si nevěděli rady s útočnými manevry hostujícího týmu a místy nevěděli kde jim hlava stojí.


Na 3:0 zvyšoval technickou střelou Luděk Kunz

    Pohledná hra hostujícího Komárna - Osíčka vyvrcholila pěknou kombinační akcí, kterou rozjel na pravé straně záložní řady Kundrát, předal míč dopředu na Hošťálka, který přenechal míč Klasovi, který jej nabídl Kunzovi a ten dostal míč za záda domácího brankáře po třetí - 0:3.


Sólo přes polovinu hřiště dotáhl do šťastného konce stoper Radim Vagač - 4:0

    Že stoper není na hřišti pouze na bezhlavé a rutinní odkopávání míčů dopředu předvedl zanedlouho po třetí brance, pro dnešní zápas určený, stoper Radim Vagač, který si vzal míč několik metrů před půlící čárou, spoluhráči mu odtáhli obránce a tím se mu otevřela dálnice směrem k domácí svatyni, kterou nakonec překonal a umístěnou střelou k levé tyči zvýšil vedení na čtyřgólové - 0:4.


Na 0:6 zvyšoval po krásné individuální akci kapitán J. Žejdlík

    Po čtvrté brance si daly útočné aktivity Komárna voraz a do dvou dobrých šancí se po chybách na pravé straně dostali také domácí, kterým ovšem v tomto zápase chyběl klid a rozvaha na kopačkách. Na rozdíl pěti branek zvyšoval po přesném centru z levé strany kapitán J. Žejdlík a za nedlouho se svým typickým způsobem prosadil kapitán J. Žejdlík, který upláchl všem svým pronásledovatelům a pohodlně do prázdné branky dovezl míč po šesté - 0:6.


Demolici Kostelce završili poslední brankou domácí sami - 0:7.

    V závěru zápasu mohli domácí vsítit alespoň čestnou branku, ovšem v cestě jim stálo břevno branky, kterou hájil Šindelek a ještě jednou to byl Šindelek, kterého domácí útočník napálil do levé ruky. Ovšem přeci jenom se čestného úspěchu dočkali, ale určitě by radši míč viděli v opačné brance - poslední branku si totiž domácí dali sami, když domácí kapitán vypichoval našemu kapitánovi míč a ten doplachtit k levé tyči - 0:7. Krátce po poslední brance ukončil p. Mucha zápas, ve kterém si naši hráči doslova smlsli na soupeři, kterému nasypali sedm branek, nutno říct, že ty branky nebyly dílem náhody, nýbrž krásných fotbalových akcí. Hráči si tak alespoň částečně zlepšili chuť, před veledůležitým a těžkým následujícím domácím zápasem, s lídrem tabulky z Holešova.

 

Sláva vítězům, čest poraženým!

 

střídali: Šenkyřík, Matušů, Laibner, Nesvadba, Perutka

diváci: 50

rozhodčí: Mucha