Report ze zápasu: Moravan Kostelec u Holešova "B" : FK Komárno - Osíčko

13.09.2015 22:24


branka: 77. Žejdlík J.

      Ve 4. kole zajíždělo Komárno již po třetí v této sezóně k venkovnímu zápasu na půdu soupeře. Tentokráte naše cesty vedly do Kostelce u Holešova, kde jsme se od 16 hodin postavili rezervnímu týmu Kostelce, jehož A tým hraje své zápasy na domácí půdě v sobotu. Tým Kostelce se nacházel na předposlední příčce tabulky s jedním bodem, to naši hráči doposud nepoznali hořkost porážky a proto se usadili na čele tabulky, konkrétně na místě druhém. Nejen kvůli postavení v letošním roce, ale i po zkušenosti s minulými ročníky, byl jasným favoritem hostující tým FK Komárno-Osíčko.
    Ovšem trenér Josef Šindelek neměl pro tento zápas zcela kompletní hráčský kádr. Postrádal Hošťálka, Tvarůžku, Kulajtu, Ondrouška, Oravu a Pávka. K zápasu tak měl k dispozici pouze 2 náhradníky a případným třetím byl on sám. Hlavním rozhodčím byl pro tento zápas delegován p. Sanislo, kterému na lajně pomáhal i svazem delegovaný asistent. Kvalitní trávník tak předurčoval ke krásné fotbalové podívané v krásném, leč trošku větrném počasí.

    Úvodní čtvrthodinka by se dala slovy popsat jako oboustranná holomajzna s nepříznivým vlivem silného větru, který si jako rozverné dítě pohrával s míčem. Obě mužstva o tomto vlivu věděla, i přesto se hře nepřizpůsobili a pořád tlačili míč do vzduchu. Míč byl častěji mimo hrací plochu než na hřišti, kde se s ním hráči moc nepotkali a tudíž nemohly na řadu přijít ani žádné pohledné akce či dokonce branky. K první střele zápasu vůbec se odhodlal až v 19. minutě Majkus, ovšem mezi 3 tyče se svým pokusem nevešel. O minutu později nacentroval Nesvadba až za obranu soupeře, kde se zjevil Žejdlík, který míč ideálně nezpracoval a neobešel vybíhajícího brankáře - škoda toho.

    Domácí o sobě dali mimo sérii rohových kopů vědět i povedeným breakem za naši obranu, která zaspala. Tváří v tvář Šindelkovi však domácí hráč neuspěl, jelikož namísto obstřelu brankáře volil variantu přehozu brankáře, která mu naštěstí pro nás nevyšla. 

    V 26. minutě mohlo jít Komárno do vedení. Dlouhý aut Nesvadby prodloužil hlavou za sebe až na zadní tyč Žejdlík, kde měl v tu dobu číhat na svou šanci Nevtípil, který však dobrou příležitost podběhl a skóre se neměnilo. Rozháraná a fotbalu málo podobná podívaná pokračovala, šance nepřicházely a obrany pokračovaly v eliminaci útoků soupeře. Výjimkou byla jen střela Kunze, který se prohodil s Václavkem, který alespoň trošku hrstce diváků připomenul fotbal krásnou střelou z 25 metrů, která jen těsně prolétla kolem levé tyče. To však bylo z první půle vše - poločas 0:0 naznačil, že fotbalu bylo na kosteleckém pažitu opravdu poskrovnu.

    Ten kdo se těšil na druhý poločas a na změnu projevu obou mužstev, tak ten musel být zklamaný. Oba týmy navázaly na herní projev z prvního poločasu a dál pokračovali v "kopané". Světlým okamžikem v šedi na trávníků byla pěkná kombinace trojice Majkus-Žejdlík-Klas, kdy posledně jmenovaný střelou mimo tři tyče vystrašil domácího brankáře, který jen po očku sledoval jak míč míjí levou tyč. Domácím se rovněž nedařilo dostat se na dostřel Šindelka a tak se pokoušeli o dlouhé míče za obranu, avšak záměry centrujících hráčů zůstaly vždy nabíhajícími nepochopeny, ačkoliv jednou byli domácí blízko, když dlouhý míč podběhl Nesvadba a jen díky špatnému zakončení držel stav stále bezbrankový. V 60. minutě dostal míč za obránce Nevtípil, který se řítil do pokutového území, kde předložil míč před branku Kunzovi, který v největší šanci zápasu trefil ve skluzu brankáře a dobíhající obránce "s klidem a v pohodě odkopl míč o břevno do bezpečí".

    Když už to vypadalo, že utkání skončí bezbrankovou remízou tak Komárno vybojovalo rohový kop. Majkus od rohové zástavy nacentroval míč na zadní tyč, kde zůstal na chvíli neobsazený J. Žejdlík, který v 77. minutě hlavou poslal Komárno do vedení - 0:1. S vidinou třech bodů se poté Komárno soustředilo především na úpornou defenzívu. V 90. minutě se mezi naše beky dostal domácí hráč, který obešel i Šindelka, který jej podrazil. Ovšem byl bohužel pro domácí 2 metry za ofsajdovou linií. Rozhodčí, který stál téměř na polovině nejprve odpískal pokutový kop a pak se na popud našich rozlobených hráčů šel poradit za delegovaným pomezním (pozn. zaplať pán Bůh, že jsme prohráli los na pomezního), který dosvědčil, že ještě před odpískáním měl praporek nahoře. To už byl na hřišti i střídající Matušů, který dostal jasné pokyny - kopat míč do zahrad a to taky 2x splnil. V nastavení se už nic zvláštního nestalo a tak si Komárno odváží z Kostelce 3 body za hubené vítězství 0:1.

RESUMÉ: "Další zápas, který se nedá nazvat jinak než blbec. Hráli jsme strašně neurovnaně, bez větších šancí a ani nasazení se nezdálo být stoprocentní. Proti slabšímu soupeři to na hubenou výhru stačilo, ale nedovedu si představit jak by to dopadlo, kdybychom narazili na nějakého silnějšího soupeře. To bychom asi odjeli s nepořízenou a asi velkým debaklem. Ovšem jak už je zvykem, na předvedenou hru se za pár dní zapomene a všechny zajímá jen výsledek a body. To jak se k nim došlo, to je věc druhá a je pouze na hráčích jak si tento zápas vezmou k srdci. Zaplať pán Bůh za ten jeden gól. Teď to chce dát se do kupy a potvrdit body doma s Rusavou."

Jaroslav Žejdlík (za gól) & Václav Matušů (za dodržování pokynů)

 

střídačka: Matušů V., Targoš, Šindelek J.
diváci: 50
rozhodčí: Sanislo M.