Report ze zápasu: SFK ELKO Holešov "B" : FK Komárno-Osíčko

16.05.2017 10:51

    

    Nedělní dopoledne ve Všetulích se stalo dějištěm zápasu 21. kola okresního přeboru, kde jsme se utkali s místní rezervou divizního týmu SFK ELKA Holešova. Mužstvo Holešova se nacházelo v klidném středu tabulky, zato naši hráči potřebovali urvat nějaký ten bodík, protože se nachází ve spodní polovině tabulky, která je velmi vyrovnaná a každý bod může mít v konečném zúčtování cenu zlata. K podzimnímu měření sil mezi oběma týmy nedošlo, jelikož se rezerva Holešova na zápas do Komárna nedostavila a proto byla hra našeho týmu pro naše "zvědy" velkou neznámou.

    Trenér Josef Šindelek měl ve slunném nedělním dopoledni k dispozici téměř kompletní sestavu. Z různých důvodu chyběli jen Kulajta, Ondroušek, Matušů a Holub. Sestava tak dostala jen malých změn, když na pozici pravého obránce nastoupil Zátopek, který nahradil chybějícího Kulajtu. Taktika byla stanovena na jednoho vysunutého útočníka Žejdlíka, kterého měla podporovat pětičlená záložní řada. Hlavním rozhodčím pro tento zápas byl B. Caletka, kterému na lajnách pomáhali rovněž dva delegovaní rozhodčí.

    Opatrný úvod zápasu, kde dominovaly obrany nad útoky narušil až po čtvrthodině hry střelou ze střední vzdálenosti M. Žejdlík, který vyprášil domácímu brankáři rukavice. Chvíli poté se ve velké příležitosti ocitl Václavek, z výborné pozice nechal pouze vyniknout domácího brankáře. Komárno hrálo aktivně a vůbec nepouštělo domácí na dostřel Šindelka. V 25. minutě hlavičkoval po rohovém kopu ze záklonu M. Žejdlík, ale i tak dokázal vystrašit domácí obránce. Po půlhodině hry se ke střele odhodlal kapitán J. Žejdlík, jehož pokus musel domácí strážce svatyně vyrazit na rohový kop.

    Domácí se poprvé osmělili až v 36. minutě po naší špatně rozehrané standartní situaci - přečíslení domácích však skončilo jen těsně vedle levé tyče. Na druhé straně se po rychlém přechodu do útoku mohl po přihrávce Žejdlíka gólově poprvé v sezóně prosadit Orel, ovšem míč si tak dlouho rovnal, až mu jej vracející se obránce odkopl do bezpečí. Těsně před odchodem do kabin mohl pelášit sám na brankáře J. Žejdlík, avšak hlavní rozhodčí si nechal poradit od svého asistenta, kterému napověděl jeden z diváků a ten vymrštil praporek nad hlavu a avizoval ofsajdové postavení našeho kapitána, ovšem zcela mylně nás připravil možná o vedoucí branku zápasu. Poté se pokoušel o překonání brankáře znovu Orel, leč bezúspěšně. Poslední šanci prvního dějství měl znovu výborně bránící a při standartních situacích nebezpečný M. Žejdlík.

    Druhé dějství začali aktivněji domácí, kteří využívali především krajní záložníky, kteří byli o něco rychlejší než ti naši a snažili se zásobovat zbytek týmu nebezpečnými centry. Ty však s vypětím všech sil dokázala naše obrana skvěle eliminovat. Po hodině hry zahrával standartní situaci Klas, který nastřelil jen zeď a odražený míč poslal na branku Holešova Kulajta. Chvíli na to dostal míč ideálně za obranu domácích Žejdlík, který chtěl přelobovat vyběhnuvšího brankáře, ovšem své mířidla neměl tentokráte seřízené na požadovaný kurz. 

    Důležitost utkání byla na našich hráčích znát a proto se snažili o úpornou obranu, která až do 66. minuty fungovala na jedničku. Pak však přišla situace, kdy domácí rychlým přenesením hry z levé strany šli do samostaného úniku na Šindelka, jelikož se na levé obraně zapomenul Kunz a jen díky skvělému zákroku našeho brankáře se skóre neměnilo. My jsme se mohli prosadit po centru do pokutového území soupeře, avšak Orel v dobré pozici hlavičkoval míč na špatnou stranu. O pár okamžiků později se projevila chytrost a drzost útočníka Žejdlíka, proti kterému vyběhl domácí brankář a zahrál míč do autu. Žejdlík na nic nečekal popadl míč a ukázkově si narazil o záda vracejícího brankáře, ovšem jeho lobovaný pokus dokázal brankář s velkým štěstím zlikvidovat. 

    Deset minut před koncem zápasu se ještě jednou vyznamenal Šindelek, který na dvakrát zlikvidoval pokus domácích z těsné blízkosti. Branky se diváci, kterých se sešlo více než 100, nedočkali a tak musely o vítězi tohoto zápasu rozhodnout pokutové kopy. Domácí narozdíl od našich hráčů prokázali přesnější mušku a všechny pokutové kopy proměnili. Za nás neuspěli Kunz, který překopl branku a ve čtvrté sérii Klas, jehož slabou střelu domácí brankář zlikvidoval a tak bod navíc bral rezervní tým Holešova.

Martin Žejdlík


střídačka: Koukal, Nesvadba, Šenkyřík, Orava

diváci: 130

rozhodčí: Caletka, AR1 Vychodil, AR2 Navrátil