REPORT ze zápasu - SK Břest : FK Komárno-Osíčko

13.10.2010 16:54

SK Břest : FK Komárno-Osíčko 2:3 (1:1)

branky: 9. Koudelníček, 46. Zavadil - 45. M. Žejdlík, 54. R. Vagač (pen.), 59. J. Žejdlík


"Balada úvodních minut se šťastným koncem"

    Na další zápas sezóny zajížděli naši borci na půdu Břestu. Postavení v tabulce naznačovalo, že se bude jednat o soupeře kvalitního, který před tímto zápasem ztrácel na nás pouhé 3 body a tak se dalo říci, že nás čekal zápas o 6 bodů. Trenéru Ivo Platkovi se hlásila většina hráčů, pro různé věci chyběli R. Orel, R. Šipula a distancovaný R. Perutka. Naopak jsme mohli v neděli přivítat naši novou akvizici v týmu a to exligové Mariána Paláta, jež se k týmu připojil na poslední chvíli. Hřiště bylo skvěle připraveno a tak nic nebránilo, aby diváci viděli dobrý fotbal...

    Jako první o sobě nechali v utkání vědět domácí, kteří ve 3. minutě ohrožovali naši bránu po standartní situaci, absolutně neobsazený hráč však ve vyložené šanci selhal a poslal míč nad bránu. O minutu později se podobná akce odehrála také na straně druhé. Po kombinaci ve středu pole se míč po centru V. Fabiána dostal k nehlídanému D. Klasovi, který nepochopitelně ve vyložené šanci přestřelil. Další šance se urodila v minutě páté, po rohu se k míči opětovně dostal R. Vagač, který zkoušel stěstí střelou ze střední vzdálenosti - ovšem chyběla potřebná přesnost. Ta nechyběla v 9.minutě domácím. Standartní situaci domácích špatně vyhodnotil T. Bancik, který podběhl centrovaný míč a domácí Koudelníček neměl problém s umístěním hlavičky do prázdné brány - 1:0. Ve 13. minutě mohlo být s našimi barvami ještě hůře. Po rychlé akci domácích se nedomluvil na odkopu P. Valchař s brankářem a míč se již kutálel směrem do brány - v poslední chvíli P. Valchař zažehnal nebezpečí rasantním odkopem.

    Ve 20. minutě jsme měli možnost vyrovnat. Centr V. Fabiána nejprve podběhl J. Nevtípil, míč se dostal na zadní tyč, kde zbíhal T. Kundrát, avšak tomu střela nesedla tak jak by si představoval. V 25. minutě měli obrovskou možnost domácí, kteří se nedokázali snad ze 3 metrů trefit hlavou mezi tři tyče, hlavička mířila nad. Na hřišti se od té chvíle odehrával litý boj o každý míč, obrany dominovaly nad útočníky, akce byly k vidění jen sporadické a když už někdo něco vymyslel, tak spoluhráči jeho úmysl nepochopili - prostě hra od 16ky k 16tce a sporných verdiktů sudího Huška přibývalo.

    Až ve 40. a 42. minutě zahrozili domácí. V prvním případě zradila útok domácích koncovka, ve druhém při samostatném nájezdu na brankáře vychytal tváří v tvář domácího útočníka T. Bancik. Komárno se dočkalo vyrovnání již v prvním poločase. Typického "šatňáka" vystřelil v nastaveném čase první půle stoper M. Žejdlík - 1:1. Do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

    Do druhé půle vstoupili domácí jako uragán. Neuběhla ani minuta a už se radovali z gólu. Někteří naši hráči byli tělem i duší snad ještě pořád v kabině. Luxus v podobě dvou dorážek dostanete jen málokdy, ale také málokdy se stane, že z toho není gól. Bohužel my takové štěstí neměli a hned v 1. minutě jsme opět prohrávali - 2:1, autorem druhého gólu byl Zavadil.

    Trenérovi se leccos nelíbilo a tak sáhl k prvnímu střídání. Ze hřiště odešel J. Nevtípil, kterého nahradil M. Palát. Po jeho příchodu hra výrazně ožila. V 6. minutě jsme narychlo rozehráli standartní situaci zakončení se chopil R. Vagač, ovšem jeho střela bodlem byla přesná, leč nepřesná. Následná naše akce už byla nebezpečnější. Po nákopu za obranu nevzdal souboj D. Klas, který se dostával do zakončení, ovšem pod nohy mu spadl brankář domácích a následoval pokutový kop. K jeho exekuci se postavil R. Vagač, který se snad ještě teď třepe, jak blízko byl domácí brankář, aby střelu vyrazil - 2:2. O pět minut později jsme využili další ze šancí. Centr R. Vagače uklidil za záda domácího brankáře kapitán J. Žejdlík - 2:3.

    Domácí se pokusili o vyrovnání hned několikrát, ale koncentrovaná obrana Komárna nepouštěla domácí do šancí a když už se do nějaké dostali, tak na místě byl připravený T. Bancik. Naši hráči se už do útoku příliš nehrnuli pouze hlídali jednobrankový náskok. Vážnější akci, která zaváněla opět pokutovým kopem měl na svědomí M. Palát a v zápětí D. Klas, kterého fauloval "labilně" hrající stoper domácího mužstva. V závěrečných 5 minutách se již nic zvláštního nestalo, i přes zřetelné tlačení domácího mužstva rozhodčím Komárno udrželo jednobrankové vedení a mohli jsme se tak radovat z dalších 3 bodů.

    Komárno tak ukořistilo cenné tři body ze hřiště soupeře a vyhrálo tak potřetí v řadě na hřišti soupeře. Všem hráčům patří velké poděkování za předvedený výkon a ikdyž se dvakrát prohrávali, tak se vždy dokázali vrátit do zápasu a nepříznivý stav nakonec otočit ve svůj prospěch. Poděkování patří také fanouškům, kteří vážili cestu do Břestu.

Sláva vítězům, čest poraženým

 

Sestava FK Komárno-Osíčko: T. Bancik - P. Valchař, J. Šindelek, M. Žejdlík, M. Matušů - J. Nevtípil (48. Palát), R. Vagač, J. Žejdlík, T. Kundrát (80. Ondroušek) - D. Klas (89. Orava), V. Fabián

nejlepší hráči dle redakce: Šindelek, Vagač, Žejdlík M.

nejlepší hráči dle vedení: Klas, Vagač, M. Žejdlík

rozhodčí: Hušek (4,5)

diváci: 100

Hodnocení hráčů FK Komárno-Osíčko: T. Bancik (6) - P. Valchař (7), J. Šindelek (7), M. Žejdlík (8), M. Matušů (7) - J. Nevtípil (5), R. Vagač (8), J. Žejdlík (7), T. Kundrát (6) - D. Klas (7), V. Fabián (7) - M. Palát (7), Ondroušek a Orava - nehodn.

=gio=