Report ze zápasu: SK Břest : FK Komárno-Osíčko

17.09.2012 10:30

SK Břest : FK Komárno-Osíčko  1:4 (0:1)

branky: 86. Fila - 3. M. Žejdlík, 67. a 76. J. Žejdlík, 79. Orava

 

    Další mistrovský zápas, který byl na programu v neděli 16. září byl souboj hosty z Komárna a domácím SK Břest. Mužstvo Břestu dosáhlo v minulém kole na první vítězství v sezóně, náš tým dokázal v minulém kole po krásném zápase zdolat Chvalčov v poměru 5:4. Náš tým se nacházel na 7. místě se 7. body. V minulém soutěžním ročníku jsme dokázali mužstvo z Břestu 2x porazit, na jejich hřišti 1:4, na domácí půdě 4:0. Trenér Josef Šindelek měl k dispozici 14 hráčů, absentovali Orel, Hruška, Ondroušek a Kundrát. Naopak na hřiště se po druhé v letošní sezóně dostal StaňaMatušů, který nastoupil na levé obraně a také Orava, který střídal v průběhu zápasu, na levé straně zálohy nastoupil Nevtípil, střed zálohy si rozebrali bratři Žejdlíkové, Marek Hošťálek podporoval na hrotu Dušana Klase.


SK Břest : FK Komárno - Osíčko

    Hráči Komárna jakoby byli ještě v kabině a jakoby si nevšimli, že utkání už začalo a trestuhodně ztratili na polovině míč a domácí útočník šel tváří v tvář proti Šindelkovi, který skvěle zasáhl. A tak udeřilo na druhé straně, kapitán J. Žejdlík zatáhl míč do pokutového území, kde míč předložil svému bratrovi, který levačkou prostřelil vše co mu stálo v cestě a Komárno se ujalo vedení - 0:1.


Střelecký apetit Martina Žejdlíka se projevil i v zápase s Břestem - 0:1

    Za dvě minuty to mohlo být už o dvě branky. Hošťálek rozjel akci po pravé straně, centroval na J. Žejdlíka, který nepochopitelně z malého vápna branku přestřelil - budiž mu omluvou, že rozhodčí odpískal postavení mimo hru.


Prázdnou branku přestřelil po přesném pasu Hošťálka kapitán J. Žejdlík, naštěstí byl odpískán ofside

    Aktivita Komárna neustávala, v zadu hráli svěřenci J. Šindelka na jistotu a hráči se stále více pouštěli do nebezpečných protiútoků. Jeden z nich vedl tentokráte po levé straně kapitán Žejdlík, který se snažil hledat hráče ze druhé vlny před brankou - k údivu všech lízl centrovaný míč břevno. O dvě minuty později po rohovém kopu vyskočil nejvýše M. Žejdlík, ale jeho "kladivu" chyběla přesnost.


Svou výšku uplatňoval i v tomto zápase M. Žejdlík, jeho tvrdá hlavička letěla jen nad branku

    Ve 20. minutě šel na steč domácí branky Hošťálek, prokličkoval se až k brankové čáře a jako na zlatém podnose naservíroval míč na malé vápno Klasovi, který rugbyovým nákopem nepochopitelně přestřelil domácí branku. Trefit se do branky se nepovedlo ani o minutu později Hošťálkovi, jeho střela proletěla jenom těsně vedle a jeho další pokus byl zblokován.


Jen pár centimetrů chybělo, aby se do střelecké listiny zapsal Hošťálek

    Po úvodním dvacetiminutovém tlaku Komárna se do hry dostávali také domácí, kteří se snažili o vypracování nějaké té šance hlavně dlouhými nákopy za obranu a spoléhali na odražené míče. Dvakrát se pokusili ohrozit branku Šindelka ze střední vzdálenosti, ale jejich pokusy neměly ty správné gólové parametry.


Klas nepochopitelně přestřelil z malého vápna

    Druhou branku vstřelil v prvním poločase po centru Šindelka hlavou Nevtípil, ale díky ofsajdovému postavení Klase, který projevil zájem o hru nakonec hlavní rozhodčí branku neuznal. Domácí ke konci poločasu herně ožili, začali více kombinovat a dostávat se čím dál více na dostřel hostující branky. Dva pokusy skončily vedle, třetí dokázal Šindelek bez problémů zlikvidovat a vůbec nejnebezpečnější střelu, kterou tečoval stoper Šindelek zastavila až levá tyč. To byly poslední šance prvního poločasu, ve kterém byli hosté z Komárna lepším týmem a zaslouženě vedli díky brance M. Žejdlíka ze 3. minuty zápasu 0:1.


Zblokovaná střela z konce první půle mohla znamenat vyrovnání - zastavila jí tyč

    Druhý poločas začal šancí J. Žejdlíka, který svým typickým způsobem zatáhl míč po pravé straně, ale namísto přihrávky volil přímou střelu, kterou dobře chytající domácí brankář zlikvidoval. Z následného protiútoku prošel jako nůž máslem jeden z domácích hráčů a nebýt špatného zakončení tak mohlo být vyrovnáno.

    V 51. minutě dostal šanci na levé straně Hošťálek, který prošel až do zakončení, ale radost z gólu mu sebral opět brankář domácích, který vyrazil míč na roh. Za pár minut předvedli pěknou kombinační akci Perutka s Hošťálkem a druhý jmenovaný poslal do samostatného nájezdu Žejdlíka, který si však míč příliš předkopl a díky tomu nedokázal prostřelit strážce domácí svatyně.



Další pokus Hošťálka opět zlikvidoval domácí brankář, který míč vyrazil na roh

    Na druhé straně v 65. minutě nakopl míč dopředu jeden z obránců, Fabián míč podskočil a domácí útočník si míč zpracoval do běhu kolem Perutky, včas však vyběhl také Šindelek, který zasáhl míč a za pomoci obránce jej dostal na rohový kop.


První samostaný nájezd ještě J. Žejdlík neproměnil...

    Uběhly dvě minuty od velké šance domácích a řítili se do druhé, míč však vypíchl Nesvadba, potáhl míč po pravé straně a uviděl nabíhajícího Žejdlíka, kterému předložil přesný pas, náš kapitán potom pelášil sám na brankáře, neukvapil se a brankáře i dobíhajícího obránce přelstil hokejovou kličkou a přidal uklidňující branku - 0:2.


...reparát už byl o poznání lepší - 0:2

    K dalšímu ze svých typických průniků se odhodlal v 70. minutě Hošťálek, předložil míč střídajícímu Oravovi, který se pokoušel z pravé strany hledat někoho před brankou, ale domácí brankář tento úmysl vystihl. V 76. minutě zahrával z levé strany standartní situaci Hošťálek, jeho centrovaný míč nenašel ve vápně nikoho ze svých spoluhráčů a domácí jej dostali mimo pokutové území, tam si ho ovšem ke smůle domácích našel J. Žejdlík a za pomocí teče procedil míč do branky potřetí - 0:3.


Vše co mu stálo v cestě prostřelil v 76. minutě kapitán J. Žejdlík - 0:3

    Za tři minuty to bylo už o 4 branky. Marek Hošťálek povodil dva hráče a předložil přesně míč na nohu Oravy, který šel sám na brankáře a vyzkoušel doposud nevyzkoušené, netradiční a průkopnické zakončení - vykopl drn trávy přesně do tváře brankáře, čímž ho na zemi paralyzoval a míč si nakonec proklestil cestu do branky - o tom že vstřelil branku se dozvěděl až od spoluhráčů - 0:4.


Zakončení jako z "jiné planety" předvedl v 79. minutě střídající Libor Orava - 0:4

    Domácí si chtěli alespoň udobřit své fanoušky a tak se pokoušeli vstřelit čestný gól, což se jim nakonec v 86. minutě povedlo. Dlouhý míč za obranu nezachytil nikdo z hostujících hráčů, tak se musel mimo pokutové území vydat brankář Šindelek a svést souboj s dotírajícím útočníkem Filou, který nakonec vyšel ze souboje jako vítěz a dovezl míč do opuštěné branky - 1:4.


Domácí vstřelili v 86. minutě čestnou branku - 1:4.

    Minutu před koncem mohli domácí přidat dokonce druhou branku, ale nikým neobsazený hráč nedokázal přesně trefit míč hlavou po rohovém kopu a tím tak definitivně uzavřel střelecký účet zápasu, ve kterém naši hráči dokázali svého soupeře přehrát a zvítězit v poměru 1:4.


SK Břest : FK Komárno-Osíčko 1:4 (0:1)

Sláva vítězům, čest poraženým !

sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Nesvadba Roman, Fabián Vladimír, Matušů Staňa - Perutka Radim, Žejdlík Martin, Žejdlík Jaroslav, Nevtípil Jakub - Klas Dušan, Hošťálek Marek

střídačka: Orava Libor, Matušů Václav, Gajdůšek Miroslav

diváci: 80

rozhodčí: Karlík

=gio=