Report ze zápasu: SK Rajnochovice : FK Komárno - Osíčko

30.05.2013 16:13

branka: Hrachovec

 

    Na poslední květnovou neděli se jistě diváci obou mužstev těšili ze všeho nejvíce. Odvetná bitva "o Javorník", "lokální El Classico" či "derby jako řemen", takové přízviska dávali hráči i fanoušci zápasu mezi rivaly SK Rajnochovice a FK Komárno-Osíčko. V podzimní části dokázalo Komárno svého soupeře na domácím hřišti porazit 2:1 a vůbec poprvé si připsalo proti geografickému i tabulkovému soupeři radost z vítězství. Komárno přijíždělo na půdu Rajnochovic v pozici aktuálního lídra soutěže, to domácí Rajnochovice ztrácely na náš tým 5 bodů a tudíž se dal od začátku očekávat velice vyrovnaný a taktikou provázaný zápas. Domácí tým, který hlásil velké oslabení své sestavy, když se v minulém týdnu zranili dva důležití hráči základní sestavy - 51 gólový, nejlepší střelec soutěže Topič, k němu se na marodku přidal také T. Ides.

    Hrající trenér Komárna Josef Šindelek měl příjemnější starosti než jeho rajnochovský kolega R. Chromec. Na předzápasovém srazu se hlásilo hned 15 hráčů a bylo už jenom na trenérovi, jak správně sestavit mozaiku o 11 článcích, aby zápas pro komárenské barvy dobře dopadl. Padl verdikt nechat sestavu oproti minulému zápasu proti Mysločovicím neměnnou. Těsně před zápasem se však v kabině odehrála věc, která se stát neměla. Předsedovi klubu se podařilo rozbít kotlík s "hopsinkovou" šťávou, kterou naši hráči před zápasem aplikují, pro vyšší výkon a jako účinné antidepresivum a po zápase se ukázalo, že hráčům jistě chyběla. Jako hlavní arbiter byl svazem určen p. Veselý, na čarách mu pomáhali asistenti Gajdůškovi. Divácká kulisa byla výborná a tak nic nebránilo, aby mohl zápas "jara" za krásného počasí začít.

 

SK Rajnochovice : FK Komárno - Osíčko

    Od úvodního hvizdu byla znát na hráčích obou mužstev nervozita z důležitosti utkání, ovšem jako první o sobě dali vědět hosté, kteří zásluhou Fabiána poprvé ohrozili branku, kterou po celý zápas výborně střežil Rýc.

První střelu Fabiána zlikvidoval Rýc

    Po chvíli se do dobré střelecké přiležitosti prodral J. Žejdlík, ale jeho střelecký pokus z dobré pozice dokázala domácí obrana zblokovat. Svěřenci R. Chromce byli v tu chvíli pod velkým tlakem a Komárno se do svého soupeře dokonale zakouslo, ovšem domácím se dařilo těžit z rychlých breaků po stranách a centrovaný míč mířící před Šindelka jen těsně netrefil Giebel.


"Létající Čestmír" jen proplachtil vzduchem

    Komárno mohlo jít zaslouženě do vedení v 11. minutě, kdy Klas sledoval míč mířící za obranu a nevypustil souboj s domácím Rýcem, který jej musel zastavit jako poslední instance v pokutovém území za což hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil "hopsinkovou" šťávou neposílený Fabián od kterého se čekala rána jako z kanonu. Ten však namísto obávané střely začal u exekuce kopu až příliš přemýšlet a nemastnou-neslanou střelou nechal vyniknout Rýce v brance, který jeho pokus pohodlně mačkal v náručí.


Nabídnutou penaltu doslova zpackal Fabián

    Domácím se podařilo přečkat úvodní tlak Komárna a brzká neproměněná penalta jim hlavně psychicky pomohla. Ve 20. minutě zkoušel pozornost brankáře Hošťálek, jeho pokusu však scházela přesnost. Po 25 minutách hry se snažil střelou z uctivé vzdálenosti překonat Rýce M. Žejdlík, ale stejně jako pokus Hošťálka i jeho mířil nad. Tentýž hráč dopadl stejně mizerně i v 29. minutě, kdy se pokoušel hlavou po rohu vstřelit úvodní branku utkání.


M. Žejdlík tentokráte svoji výšku nedokázal prodat

    Té se nakonec diváci dočkali o minutu později, ovšem na druhé straně. Po nenápadné akci přišel z pravé strany centr do vápna, kde sváděli souboj tělo na tělo Hrachovec s Ondrouškem, kteří byli oba zády k bráně. Domácí forward byl, ikdyž zády k bráně v souboji úspěšnějším a zkusil ohrozit Šindelka střelou přes hlavu, která mu naneštěstí pro hosty vyšla a padající list doplachtil za záda brankáře Šindelka - 1:0.


Jedinou branku utkání vstřelil akrobaticky domácí Hrachovec - 1:0

    Gól v naší siti částečně probudil domácí hráče, kteří se vesele pustili do dalšího útoku. V dobré střelecké pozici se ocitl Kubík, jeho střela byla dobře mířená, avšak rychlost nebyla ideální.


O zápis mezi střelce se pokoušel D. Kubík

    7 minut před odchodem mužstev do kabin se výborně zbavil svého hlídače M. Hošťálek, který předváděl s balónem, jako již tradičně, výbornou práci a střelou zpoza pokutového území nechal opět vyniknout Rýce.


Velkou příležitost spálil těsně před odchodem do kabin Giebel

    Těsně před odchodem do kabin mohlo být s Komárnem hodně zle. Za obranu si dobře zaběhl Giebel, o ofsajd se nejednalo a na kopečce měl zvýšení vedení domácích, ale výborně se proti jeho nepříliš umístěnému pokusu vytáhl Šindelek. Do konce první půle se již nic zvláštního, co by stálo za zmínku nestalo a tak naši hráči odcházeli s jednobrankovým deficitem na poločasovou poradu štábu a trošku si oddechnout od náročného tempa zápasu.


Ze vzduchu se nám tentokráte pokořit brankáře nepodařilo....

    Druhý poločas začal příležitostí Giebela, který se snažil napodobit svého spoluhráče střelou přes hlavu, tentokráte si však Šindelek v brance překvapit nenechal. O minutu později se přes Ondrouška probil do šance Hrachovec a střelou kolem tyče jen vystrašil hostující hráče i fanoušky. Na druhé straně začali hráči Komárna zle zatápět před brankou Rýce, ale ten byl na svém místě a hlavičku Žejdlíka sice trošku se štěstím zlikvidoval. Komárno se prezentovalo nátlakovou hrou a spoléhalo především na četné standartní situace, ve kterých naši hráči v této sezóně mnohokrát svého soupeře pokořili.


...ikdyž příležitostí bylo mnoho

    Hráči Komárna byli v době mezi 60. a 70. minutou na koni a gól doslova visel ve vzduchu. Nejprve se o překonání čarujícího Rýce pokoušel hlavou M. Žejdlík, za pár okamžiků jeho bratr J. Žejdlík, ovšem Rýc někdy i se štěstím udržel míč před brankovou čarou. Největší šanci měl po dlouhém autu Nesvadby a prodloužení M. Žejdlíka opět kapitán Komárna, ale stopku opět vystavil výborně chytající Rýc.


Nešlo to však ani nohama....

    Obrana Rajnochovic byla v jednom ohni. Technickou střelou k tyči se pokoušel o prolomení kletby také nejlepší střelec Komárna M. Hošťálek, ale i toho dokázal brankář vychytat.


...ani z vyložených šancí jakou měl J. Žejdlík s Klasem

    To, že Komárno dnes prostě branku nedá dokumentovala šance ze 77. minuty. M. Žejdlík vybojoval na půlící čáře míč, předal jej do běhu Hošťálkovi, který se neukvapil a počkal s přihrávkou na z druhé vlny nabíhajícího J. Žejdlíka, před kterým se otevřel volný prostor a v cestě míče do branky mu stál pouze brankář. Náš "kápo" se však se zakončením příliš ukvapil, situaci mohl řešit ještě potáhnutím míče do boku, pak by na něj zírala opuštěná branka, ten však nabídku nevyužil a pouze potvrdil, že Rýc měl dneska prostě svůj den a nohama míč vyrazil naneštěstí pro domácí pouze ke Klasovi, který vystřelil a orazítkoval břevno. Tento sled šancí jistě pošramotil nervy mnoha fanouškům Komárna - Osíčka, kteří přijeli podpořit svůj tým.


V brance měli Rajnochovice totiž závoru jménem Rýc


    O překonání Rýce se snažil opět J. Žejdlík a po něm nepříliš povedenou střelou Klas, ale evergreen posledních minut byl zasahující brankář Rýc. Domácím se podařilo drtivý tlak Komárna ustát a na hráčích obou mužstev šlo vidět, že sil ve fyzicky náročném utkání ubívá a tak prostor dostávali také hráči domácích, kteří spoléhali na breakové situace. Ve sledu pěti minut se pokoušel třikrát po sobě o výpad a zasazení rozhodujícího úderu Hrachovec, ale pokaždé šance dopadla stejně - střely na zadní tyč kolem Šindelka jen těsně minuly zařízení.

 


...vítězství mohl několikrát zpečetit Hrachovec

    S přibývajícím časem se v obraně Komárna tvořila okénka do kterých podnikali výpady i hráči z druhé vlny. Na levé straně vyhrál souboj Hrachovec a předložil míč do běhu Giebelovi, který vystřelil umístěnou střelu kolem stopera Šindelka, ovšem tento pokus dokázal syn Jiří v brance vyrazit na roh.


...a jednou také Giebel, toho však vychytal Šindelek

    Komárnu kvapily poslední minuty velice rychle. V samotném závěru zápasu se Komárno rozhodlo zahrát na maximální riziko, v zadu na 3 hráče ve předu na 4, ale ani toto rozhodnutí, které možná přišlo pozdě ke kýženému vyrovnání nevedlo. Poslední šanci spálil J. Žejdlík, který v dobré pozici přestřelil branku. Závěr zápasu odehráli hráči Rajnochovic na polovině Komárna a mohli si tak užít šťastné vítězství a vrátili Komárnu podzimní porážku ze vzájemného klání, tentokráte nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.


Závěrečný tlak našich barev vyrovnání nepřinesl...

    Utkání, kterému by spíše slušel nerozhodný výsledek skončil hubeným vítězstvím domácích Rajnochovic, kteří si mohli po zápase vychutnat vítězný pokřik. Naši hráči potleskem poděkovali přítomným divákům, kteří byli i na venkovní půdě hodně slyšet. Výsledek zápasu se nám nepodařil, ale soutěž je ještě dlouhá a všichni pevně věříme, že se o první příčku ještě naši hráči poperou.


a tak si mohli domácí vychutnat vítěžné kolečko

Sláva vítězům, čest poraženým !

    RESUMÉ: "Naši hráči předvedli proti domácím Rajnochovicím velmi bojovný výkon. Utkání bylo vyrovnané co se týče držení míče, na šance jsme vyhráli, bohužel na góly nikoliv. Hlavním aspektem, který zapříčinil náš nezdar bylo neproměňování šancí, malou míru viny nese také předseda Gajdůšek, který hráčům rozbil "hopsinkovou šťávu", ale hlavně fantasticky chytající domácí brankář Rýc, kterému se utkání nadmíru podařilo.  Na začátku zápasu chytil penaltu, poté zlikvidoval spoustu  gólových šancí. I přes to velký dík patří všem hráčům, kteří se v zápase představili a zápas měl skutečný náboj vyjímečnosti derby. Utkání se obešlo bez zákeřných faulů, proběhlo pouze pár hecovacích pošťuchovaček, ale to k tak významnému utkání, jako je derby o první místo rozhodně patří. Svým přístupem obě mužstva usnadnili práci hlavnímu rozhodčímu p. Veselému, který až na malé nesrovnalosti zápas zvládl s přehledem. Hlavu vzhůru pánové, jedeme dál".

střídačka: Kundrát, Orava, Matušů V., Laibner

diváci: 250

rozhodčí: Veselý