Report ze zápasu: SK Rajnochovice : FK Komárno - Osíčko

01.10.2013 18:57

branky: 22., 37. a 43. Topič

    K velmi důležitému zápasu zajížděli naši hráči v 7. kole soutěže a to na horkou půdu do Rajnochovic, kde se odehrálo další z derby zápasů dvou geograficky nepříliš vzdálených sousedů. Hostující FK Komárno - Osíčko se nacházelo na druhém místě tabulky, domácí Rajnochovice byly ihned v závěsu na místě třetím. Minulé klání obou rivalů skončilo těsným vítězstvím Rajnochovic, které ač mělo v zápase méně šancí, tak dokázalo Komárno těsně porazit brankou Hrachovce 1:0. Tento zápas byl rovněž ve znamení loučení nejlepšího střelce Rajnochovic posledních sezón, Tomáše Topiče, který si šel vyzkoušet I. A. třídu do nového angažmá, do Kelče.

    Trenér Josef Šindelek měl k dispozici široký kádr a tak se mohl naplno věnovat koučování zápasu z lavičky. Mezi absentující se zařadili Orel, Perutka a Laibner, jinak bylo hned 17 hráčů připraveno zasáhnout do hry. V obraně nastoupilo na pozici stoperů duo Vagač - M. Žejdlík. Komárno hrálo v téměř totožné sestavě, jako proti rezervně Holešovu, jen s jedním rozdílem, že Ondrouška nahradil o něco málo tvrdší Nesvadba. Hlavním arbitrem, který měl dohlížet na bezproblémový chod zápasu byl zvolen p. Tříska. Za krásného slunného počasí a před slušnou diváckou návštěvou začal další tuhý boj o mistrovské body.

 


SK Rajnochovice : FK Komárno - Osíčko

    Úvod zápasu byl oboustranně opatrný, oba týmy spoléhaly na organizovanou defenzívu a hráči obou mužstev vyčkávali na chybu druhých. Prvním kdo se dostal ke střele byl na straně domácích Chromec, ale jeho střela na zadní tyč nenadělala Šindelkovi moc velké problémy. Větší problém než střela z pravé strany nadělali našemu brankáři vlastní hráči. M. Žejdlík se ocitl po nakopnutém míči pod tlakem a tak chtěl hlavou vrátit až k brankáři, ovšem tento záměr vystihl i loučící se Topič a jen díky výbornému zákroku Šindelka Komárna v 7. minutě neprohrávalo.


První kdo se pokoušel o zteč komárenské branky byl Chromec

    Na druhé straně se o dvě minuty později doslova procpal do dobré příležitosti Kundrát a centroval na lépe postavené spoluhráče v pokutovém území, jenže jeho centr posbírala pozorná obrana domácích. Z následného nákopu se opět dral do šance Topič, kterého neuhlídal Nevtípil a nepříjemný útočník domácích se vehementně dožadoval odpískání pokutového kopu na jeho osobu, když po kontaktu právě s Nevtípilem upadl, ovšem rozhodčí byl jiného názoru. O pár minut později to byla opět klasická akce domácích, dlouhý nákop na rychlé útočníky, tentokrát na Hrachovce, kterému cestu k brance usnadnil Nesvadba, který upadl a Šindelek se proti střele Hrachovce vytáhl i podruhé. Komárno zahrozilo chvíli později když Kunzovu pobídku nezužitkoval Klas.


První šanci Topiče po špatné malé domů M. Žejdlíka zastavil Šindelek

    Uběhlo 20 minut když se svým typickým způsobem uvolnil Hošťálek a jen díky včasnému zpětnému chodu domácí obrany umístěná střela do branky nedoletěla. Na první branku si tak přihlížející diváci museli počkat až do 22. minuty. Z nenápadně vypadající akce, byla možná rozhodující akce celého zápasu. Volný míč směřující do pokutového území Komárna napálil brankář Šindelek pouze do atakujícího Topiče, od kterého se míč odrazil směrem k bráně, tam se ještě Vagač spolu s Šindelkem snažili míč doběhnout, ovšem Topič šel rovněž do souboje, ze kterého pramenil faul Vagače a měla se kopat penalta, ovšem míč doputoval za brankovou čáru a tak rozhodčí ukázal na středový kruh a Rajnochovice vedly - 1:0. Smutným hrdinou byl v ten okamžik brankář Šindelek, který se při marném snažení o zastavení Topiče zranil tak, že celý první poločas chytal se sebezapřením, jelikož dostal v souboji ránu do hlavy, ze které byl hodně otřesený.


Dobrou střeleckou příležitost měl na druhé straně M. Hošťálek

    Po půl hodině hry se znovu dostávali do šance domácí, kteří nakopli míč opět na Hrachovce, který byl opět nehlídaný a otřesený Šindelek tak musel znovu hasit rodící se šanci domácích. Komárno jako by bylo otřeseno stejně jako brankář Šindelek, nedokázalo vytvořit kloudnou akci, a když už se rodil nějaký ten náznak brankové příležitosti, tak byla na místě obrana s připraveným Rýcem.


Obrana měla s Topičem plné ruce práce...

    10 minut před koncem prvního poločasu dostal míč ideálně do běhu Kunz, zatáhl míč po levé straně a předložil výborný míč za obranu na nabíhajícího Klase, kterému však k naší smůle míč utekl a trefil pouze nohy zasahujícího Rýce. Hra Komárna byla poté kostrbatá, plná nepřesností a rovněž se hráči nedokázali pořádně vyhecovat a ani divácká atmosféra nebyla tak vyhrocená, jak by se pro derby zápas slušelo.


Kunz výborně vysunul Klase, kterému však chyběl pověstný krok

    A tak udeřilo z ničeho nic na straně druhé. Evergreenem prvního poločasu byly v podání domácích nakopávané míče směrem na útočníky a při dalším z nich předvedla obrana Komárna v čele s brankářem obrovskou minelu, kterou dokázal dravým způsobem potrestat Topič, který využil nedorozumění v obraně a svým druhým gólem v zápase překonal vybíhajícího a váhajícího brankáře Šindelka - 2:0.


Další příležitost měl na své kopačce M. Hošťálek - brankář jeho střelu vyrazil na roh

    Ihned po rozehrání po inkasované brance se Komárno snažilo natlačit před pokutové území Rajnochovic, což se jim na chvíli podařilo a z tlaku se podařilo vytěžit střelu Hošťálka, kterou však opět zlikvidoval Rýc a po rohovém kopu se do šance dostal rovněž kapitán J. Žejdlík, který číhal na zadní tyči na svou příležitost, ovšem mířil také mimo tři tyče.


Jako správný kapitán mohl zvednout spadnutý prapor Komárna J. Žejdlík...

    Poslední slovo v prvním poločase však měli opět domácí hráči. Těsně před odchodem do kabin svedl důrazný Topič souboj s Nevtípilem, který byl faulovaný, ovšem dle hlavního rozhodčího šlo o čistý zákrok, po kterém se dostal Topič ke střele a na roh musel odvracet až pohotovým zákrokem otřesený Šindelek. Po vzniklém rohovém kopu se v pokutovém území opět nejlépe zorientoval Topič, který vyskočil nejvýše a jemnou tečí zkompletoval za 43. minut čistý hattrick a s rajnochovským dresem se rozloučil stylově - 3:0.


...ovšem na druhé straně udeřil po rohu potřetí v zápase Topič - 3:0.

    V poslední minutě prvního poločasu měl na své kopačce alespoň upravení poločasového skóre opět Hošťálek, jehož ukrytou a umístěnou střelu za obránce opět zlikvidoval i za pomocí štěstí Rýc a tak do kabin spokojeněji odcházeli domácí, kteří vedli po prvním poločase zásluhou třech přesných tref Topiče 3:0.



Další Hošťálkovu střelu zlikvidoval pozorný Rýc

    Do druhého poločasu vstoupilo Komárno s jednou vynucenou změnou v sestavě, když zraněného Šindelka nahradil v brance hráč z pole Kunz a namísto Šindelka přišel na hrací plochu Ondroušek, který zaujal místo na levé záloze. První šanci měli opět domácí to když si rukou míč zpracoval Hrachovec potáhl míč a střelou donutil k prvnímu zákroku novice v brance Komárna Kunze. Od začátku druhého poločasu jsme měli více míč na svých kopačkách, ovšem co s ním udělat, to už byla pro naše hráče jedna velká neznámá. Hráči Rajnochovic se až příliš zatáhli do obranné ulity a nezbývalo nic jiného než bušit do připravené obrany. Z územní převahy jsme vytěžili sérii rohových kopů, ve které byla asi největší šance hlavička M. Žejdlíka, která však mimo tři tyče nemířila. Minutu na to poslal obloučkem za obranu Kundráta Majkus, který vystřelil tvrdě, leč nepřesně.



Hlavou se snažil prosadit po sérii rohových kopů M. Žejdlík

    Územní převaha Komárna byla ze začátku druhého poločasu více než citelná, hráči se vytahovali dopředu aby podpořili útok a tak logicky vznikala v obranné řadě okénka. Do jednoho z nich se dostal rychlým průnikem Hrachovec, kterého však včasným vyběhnutím vychytal Kunz. Do zajímavé šance se dostal po přihrávce svého bratra kapitán J. Žejdlík, ovšem střelou "ala Sergio Ramos" netrefil ani zábrany za domácí brankou, stejně neúspěšný byl také Klas, jehož střelu levou nohou by "posraly i mouchy".



Za Šindelka v brance dobře zaskakoval Kunz - na snímku vykopl pokus Hrachovce

    Závěrečná dvacetiminutovka byla ve znamení na jedné straně pohodlného hlídání v první půli vybudovaného náskoku, na straně druhé marného bušení do obranného valu domácích. Rajnochovice mohly přidat ještě minimálně jednu branku, ale Kunz skvěle na dvakrát zasáhl proti střele Hrachovce a střely Kubíka a Čecha branku neohrozili. Na straně Komárna bylo jen pár náznaků šancí, jako například střela Nevtípila, či pokus Majkuse, které si však cestu do branky nenašly. V samotném závěru zápasu jsme opět sevřeli domácí v jejich pokutém území, ovšem chyběl patřičný důraz před brankou a někdy i trocha štěstí, jako v případě hlavičkujícího M. Žejdlíka, jehož kladivo skončilo jen těsně vedle levé tyče a rovněž trochu více koncentrace při pokusu střídajícího Matušů, kterému míč sklepl ze vzduchu J. Žejdlík a tak zoufalství Komárna doputovalo až k závěrečnému hvizdu.



Komárnu nebyl souzen ani čestný úspěch, o který se snažil opět M. Žejdlík

    Skončil tak zápas, ve kterém si domácí zásluhou dvou šťastných tref z prvního poločasu a krásné hlavičce vybudovali dostatečný náskok, který se jim podařilo i za přispění Komárna po celý zápas udržet a domácí tak po zásluze zvítězili v derby zápase nad Komárnem-Osíčkem v poměru 3:0.

Sláva vítězům, čest poraženým!

střídačka: Ondroušek, Orava, Matušů, Šenkyřík, Pitřík

diváci: 200

rozhodčí: Tříska