Report ze zápasu: SK Rajnochovice : FK Komárno - Osíčko

26.06.2014 07:27

branky: vlastní, 2x Laibner, Majkus

Poslední představení našich fotbalistů v probíhající sezóně nemohlo být více atraktivnější. Naši borci zajížděli na půdu našeho rivala z Rajnochovic, kde naši hráči ještě nikdy v historii nebodovali. FK Komárno-Osíčko přijelo na hřiště Rajnochovic již s jistým druhým místem ve sk. A. Naopak Rajnochovic v minulém kole ztratili třetí příčku, když je předběhly Tučapy. Trenér Josef Šindelek postrádal Kundrát a Kunze. To domácí měli o něco větší starosti se sestavou - opět nastoupili ve velmi improvizované sestavě, která domácí trápila po celou sezónu. Hlavním rozhodčím byl delegován p. Sanislo. Před mnohem menší návštěvou, než která by se dala od tohoto prestižního zápasu očekávat, začalo za krásného počasí poslední vystoupení obou mužstev v sezóně.

    Zápas začal v dobrém tempu a již v 5. minutě se mohlo měnit skóre. M. Žejdlík našel na levé straně rozběhnutého svého bratra Jaroslava, který zatáhl míč do pokutového území, zavřel oči a vystřelil a Rýc měl s jeho střelou co dělat. Na druhé straně mohli potrestat chybu stopera J. Šindelka Staněk s Kubíkem, to by však musel druhý jmenovaný být o něco přesnější v zakončení. V 17. minutě našel Hošťálek svým centrem Majkuse, který se s míčem moc nepáral a vší silou ho poslal jen těsně nad břevno Rýcovy branky. Že by se nudil Šindelek na druhé straně se říct nedalo, musel být stále ve střehu, protože domácí hrozili především z rychlých protiútoků, ovšem obrana tentokráte našemu brankáři pomáhala a plnila svoji roli na hřišti.

    Skóre zápasu se měnilo v 18. minutě. Nenápadný centr z poloviny hřiště prolétl do vápna, kde se snažil míč odvrátit do bezpečí Doležal avšak po souboji s Laibnerem nasměroval míč k tyči za záda bezmocného Rýce a poslal tak hosty z Komárna do vedení - 0:1. Branka byla nakonec na naléhání našich hráčů připsána právě odchovanci Rajnochovic Laibnerovi (p. s. to aby ho to něco stálo).

    Druhá branka padla záhy po té úvodní. Na pravé straně dostal o něco více prostoru Hošťálek, který pohledem hledal nabíhajícího Majkuse, ke kterému však míč nedoputoval a nešťastně vracející se Staša uštědřil domácím další ránu v podobě vlastní branky - 0:2. Druhá vlastní branka domácí tým zlomila a ten nebyl schopný vymyslet kloudnou akci - chyběla přesnost a rozvaha v rozehrávce. To Komárno poctivě bránilo svůj rychle vybudovaný dvoubrankový náskok a tak o větší šance byla do konce první půle nouze.

    Až těsně před odchodem do kabin se opět kolem levé postranní čáry protáhl do šestnáctky znovu kapitán J. Žejdlík a předložil míč jako na zlatém podnose M. Hošťálkovi, který trefil odkrytou branku, ovšem třetí branka z toho nakonec nebyla - pomezní odmával domnělý ofsajd Hošťálka k nelibosti Komárna.

    V nastaveném čase prvního poločasu se do velké šance řítil znovu z pravé strany Hošťálek, který si míč předkopl a chtěl si na obránci vynutit faul, ke kterému nakonec došlo, ale Hošťálek zákroku trošku přidal a rozhodčí jeho teatrální vystoupení ponechal bez povšimnutí. Do kabin tak odcházeli o dvě branky spokojenější hosté z Komárna.

    Vstup do druhého poločasu byl oboustranně ospalý a kloudných akcí bylo jako šafránu. Dominovaly obě obrany, střed hřiště byl přehuštěný a spoustu akcí končilo špatnou přihrávkou. Hosté z Komárna se snažili kouskovat hru a nepouštět domácí hráče do souvislejšího tlaku a tím je drželi daleko na dostřel od Šindelkovy brány.

    Třetí brance Komárna předcházela krásná fotbalová a přímočará akce. Nesvadba dostal míč do lajny, posunul jej na Orla, který zatáhl míč do útočného pásma a centrem hledal své spoluhráče před brankou. Do trajektorie míče se však připletl Rýc, který centr vyrazil jen před sebe, kde číhal na odražený míč Majkus a ten střelou pod břevno zvýšil na 0:3 pro Komárno.

    Na domácích evidentní snaha o vstřelení alespoň čestného gólu, to jim však Komárno nechtělo za žádnou cenu dovolit a hráči chtěli aby se brankář Šindelek rozloučil se sezónou čistým kontem. Naopak to bylo Komárno, které mohlo ještě nějakou tu branku přidat - jmenovitě Hošťálek po vypíchnutí míče Nesvadbou a poté znovu tentýž hráč, po dlouhém autovém vhazování. V 70. minutě zahrával Hošťálek rohový kop na který si nejvýše vyskočil Laibner a svou druhou brankou v zápase zvýšil už na 0:4. A nemuselo zůstat jen u dvou branek urostlého mladíka v dresu Komárna. O pár minut později znovu po rozehrávce od rohové zástavy mohl završit hattrick, to by se však musel nezaleknout velké příležitosti.

    Rajnochovským nebylo v dnešním zápasu souzeno ani vstřelení čestné branky, když obrovskou příležitost spálil Kubík. V posledních minutách zápasu bylo pozdvižení jen ze strany hlavního rozhodčího a střídajícího M. Paláta, který byl na hřišti snad 5 minut a stihl vyfasovat 2 žluté karty, první za absenci chráničů a druhou za nesportovní chování, když vběhl na hřiště bez svolení hlavního rozhodčího z čehož resultovala karta barvy červené. Ani tohle však již výsledek utkání neovlivnilo a tak se domácí rozloučili se sezónou první historickou prohrou s odvěkým rivalem z Komárna na vlastním hřišti v poměru 0:4. 

KEC NA KONEC: "V posledním představení sezóny 2013/2014 předvedli naši hráči výborný kolektivní a zodpovědný výkon. Proti svému soupeři si vytvořili celou řadu šancí, avšak domácí se vlastně porazili sami - když si dvěma vlastními góly v rozmezí 6 minut zadělali na prohru. V zápase bylo k vidění spoustu osobních soubojů na obou stranách, ovšem bez zákeřných faulů. Dominanci v útočné fázi potvrdili naši hráči v poločase druhém, kdy se soupeři zranili dva hráči, ale na střídání byl pouze jeden a tak bylo více prostoru po křídlech na útočení. Po zásluze jsme přidali další dvě branky a svého rivala jsme konečně, poprvé v historii, i na jeho hřišti v Rajnochovicích. Všem hráčům, funkcionářům a fanouškům patří za celou sezónu velký dík za odvedenou práci." Howgh - domluvil jsem."

střídačka: Palát, Orava, Ondroušek, Šenkyřík

diváci: 100

rozhodčí: Sanislo