REPORT ze zápasu: Slavoj Zahnašovice - FK Komárno-Osíčko

26.04.2011 18:35

Slavoj Zahnašovice - FK Komárno-Osíčko nedohráno (0:0)


"Kožené slunce a žluté peklo"

    K dalšímu důležitému zápasu zajížděla naše výprava na "hřiště" Zahnašovic. Trenér Platek měl z čeho vybírat, jelikož chyběli pouze dva hráči R. Tvrdoň a R. Perutka. Jinak si mohl kouč vybrat z několika možných variant. Ještě zpět k "hřišti". Nevím, jestli místní obyvatelé nejsou vyznavači pampeliškového vína, či příznivci pletení pampeliškových klobouků, těžko říct....

    Hřiště v uvozovkách právě proto, že i jeden malý divák se ptal: "Mami, kde je tady to hřiště"? Sdílím jeho názor, jelikož při příjezdu nás domácí překvapili záplavou žluté barvy, jež se rozprostírala na plácku, kde na obou koncích stály svařené 3 kusy tyčí k sobě a tvořily branku se sítěmi, které se více než těm fotbalovým podobaly sítím na chytání mořských živočichů, kde dokonce těsně před zápasem jeden místní rybář "Santiago" jednu ze dvou sítí spravoval, co se týče ohraničení kde je hřiště a kde již začíná pole, tak bylo díky domácím pořadatelům prakticky neviditelné - domácí tomuto kousku nemovitosti říkali hřiště.


Žluté peklo čekalo na hráče Komárna

    Dost k terénu, teď je na řadě počasí. Právě terén a zatrolené počasí kde byl vítr silný tak, že shazoval klobouky, tak si i laik může udělat obrázek jak se hraje s míčem ve velkém větru a ještě navíc na poli. Čili né moc dobré vyhlídky na zápas a jak se později ukázalo, tak kvalita hry tomu taky skutečně odpovídala.....

Vítr byl neúprostný, hlavně pro novináře


    Utkání jsme začali lépe, již v první minutě odkopával Nevtípil pod tlakem dopředu, míči vydatně pomohl vítr, ovšem Klas se šance nezhostil dobře a prováhal příležitost na brzké vedení. O minutu později se dostal do slibné šance také R. Orel, který nastoupil na levé záloze, avšak slibně rozvíjející se akci nezakončil, čímž stejně jako před chvílí Klas odmítl vedení Komárna. Ve 12. minutě se odhodlal ke střele R. Vagač, avšak jeho dobře mířená střela skončila jen těsně vedle pravé domácí tyče. Domácí se do první vážné akce dostali až v 17. minutě, kdy díky povětrnostním podmínkám nebyla ani vzdálenost 25 metrů žádnou vzdáleností. Domácí středopolař nakopl míč, který ke smůle domácích letěl pouze vedle svatyně, kterou hájil Málek.

    Další naši příležitost z 20 minuty opět spálil Klas, který  nastřelil ze 100% šance jen a jen domácího brankáře. Když už nešel dát gól ze hry, tak to Fabián zkusil ze standartní situace v 27. minutě. Jeho střele však scházelo pár decimetrů.

Ani tato střela ze standartní situace v brance neskončila

    Poté byla hra až příliš kouskovaná a při pohledu na ní bylo jasné, že v dnešním zápase žádné závratné brankové hody očekávat nemůžeme, nápravu mohl zajistit J. Žejdlík, ale jeho hlavička jen těsně minula pravou tyč domácího brankáře. To se potvrdilo také ve 45. minutě, kdy závar Komárna skončil jen střelou J. Žejdlíka do záchranné sítě. Né příliš pohledné fotbalové představení první půle tak skončilo za stavu 0:0.

Hlavička J. Žejdlíka si cestu mezi 3 tyče nenašla


  Druhé dějství začalo šancí domácích, kteří se však díky špatnému zpracování míče připravili o brzké vstřelení branky. Naše první akce a zároveň poslední ve druhém poločase byla k vidění v 50. minutě, kdy se snažil samostatně prosadit Fabián - ovšem opět neúspěšně. To se již nad Holešovem a blízkým okolím honily černé mraky a zanedlouho se strhla bouřka. Rozhodčí Benda nemohl riskovat zdraví svoje a zdraví hráčů, a tak správně v 55. minutě přerušil zápas. Hráči sprintem alá "Usian Bolt" zamířili do kabin. Zhruba po půlhodině nepřerušovaného deště se již mračna trhaly a tak rozhodčí vyzval oba týmy k nástupu na hrací plochu a vyžádal si od domácích funkcionářů přelajnování hřiště, ti však rozhodčího neuposlechli s tím, že hřiště nemá smysl lajnovat.


Silný déšť zahnal těsně po přestávce hráče zpět do kabin

    Poté následovalo vyjednávání obou zúčastněných stran z hlavním arbitrem, který chtěl situaci vyřešit již na místě. K dohodě nakonec nedošlo i přes zájem hráčů FK Komárno o pokračování v zápase, domácí tuto skutečnost akceptovat nechtěli a tak se rozhodčí rozhodl, že utkání ukončí s tím, že do pokračování zápasu zapojí STK fotbalového svazu, který rozhodne o výsledku zápasu. Nevím jak tohle dopadne, ale byl bych rád, kdyby bylo mužstvo Zahnašovic za svoji benevolenci, špatný přístup a neschopnost po zásluze potrestáno (minimálně kontumací utkání v náš prospěch). No uvidíme, jak to všechno dopadne, nechme se překvapit......

Snad nebude spravedlnost slepá !

Sestava FK Komárno-Osíčko:
Málek T. - Nesvadba R., Žejdlík M., Šindelek J., Nevtípil J. - Orel R., Žejdlík J., Vagač R., Kundrát T. - Klas D., Fabián V.
střídačka: Orava L., Matušů V., Matušů M., Ondroušek M.

diváci: 60

rozhodčí: Benda

=gio=