Report ze zápasu: Slavoj Zahnašovice : FK Komárno-Osíčko

25.10.2012 07:21


branky: 33. Nečekal, 46. Kníchal - 44. Hošťálek, 67. Perutka, 80. Nevtípil

"Po roce opět cirkus"

    Po sérii 7 vítězných zápasů, kdy si naše mužstvo upevnilo pozici v první pětce, jsme po vyhraném derby s Rajnochovicemi zajížděli snad na ještě více horkou půdu, než když naše mužstvo hraje jedno z lokálních derby zápasů s Loukovem, Rajnochovicemi či Mrlínkem. Třetí říjnovou neděli jsme zajížděli na půdu Zahnašovic, kde své zápasy hraje místní Slavoj. Na začátku zabrousíme trošku do historie. V Zahnašovicích se nám nikdy moc nedařilo a nehrál se příliš oku lahodící fotbal, ať už se přijelo na jaře, či na podzim. Podmínky mezi polemi jsou opravdovým unikátem. Když tu nepanuje silný vítr, tak je tu mlha jako kdyby ji vařil vodník Kebule a když už zde panuje relativně "normální" počasí, tak jsou na řadě zase jiné vlivy, které brání jinak bezproblémovému chodu zápasu.

    ÓDA NA BLBOST: "V živé paměti jistě máme ještě zápas, který byl pro prudký déšť přerušen a dlouhou dobu se nehrálo a jakmile déšť ustál, mělo se dohrávat, domácí však chtěli aby byl dosavadní nerozhodný výsledek výsledkem konečným, ovšem po dlouhých diskuzích situace dospěla k opakování zápasu, který naši hráči zvládli. Za rok jsme zajížděli do "mezipolí" znovu, tentokráte se našim hráčům hra příliš nedařila, ale zato jim dobře sloužil zrak i sluch, když si všimli, že někteří hráči se vůbec neznají jménem - jednoduchá věc, konfrontace registračních průkazů o poločase měla za výsledek kontumaci zápasu v náš prospěch 0:3. A tak není divu, že pokaždé, když přijede Komárno, tak jsou domácí hodně nezdravě napružení. Ovšem ruku na srdce, můžeme snad my za to, že nechtěli benevolentní domácí funkcionáři pokračovat v zápase, když terén byl hratelný a nechtělo se jim jen přelajnovat? Můžeme snad za to, že se na domácí zápas proti nám nedokázali sejít v dostatečném počtu a bez hráčů, kteří nemají ani registrační průkazy? A to nemluvím o zkušenostech fanoušků, kteří v minulé sezóně přijeli v hojném počtu zafandit a o poločase si museli sami shánět pivo, které ještě v prvním poločase došlo. To ať si funkcionáři Zahnašovic uvědomí, že to nejsme my, kdo dělá zbytečné problémy, ale že si za problémy mohou jen a jen sami a potom není divu, že se hloupost  a frustrace přenese i na hřiště."

    Dost bylo historie, která však velkou měrou ovlivnila i nedělní utkání. Již od našeho příjezdu bylo na domácích znát, že se nám budou chtít za dvě předešlé klání na domácí půdě určitým způsobem revangovat. Nejvíce byl před zápasem slyšet "vedoucí místního cirkusu", který se snažil po čas zápasu vypadat jako trenér a museli ho z lavičky odvádět dokonce vlastní hráči, protože takový gejzír nesmyslů, které po čas zápasu vypouštěl ze svých úst, to bylo moc i na ně.

    Trenéru Josefu Šindelkovi chyběli pro zápas v Zahnašovicích Orel a dlouhodobě zranění Nesvadba a Hruška. Ovšem tým i přes tyto absence má stále svoji kvalitu, která se potvrdila v minulém zápase proti Rajnochovicím. V mlze husté tak, že by se dala krájet, kdy nebylo pořádně vidět z jednoho konce na druhý a terén byl kluzký toho nešlo příliš mnoho taktického vymýšlet, snad jen hrát jednodušše a disciplinovaně. Jako hlavní rozhodčí byla delagována p. Dundová, která však v den zápasu onemocněla a tak byl dodatečně k zápasu nominován p. Závojský, o kterém si místní domorodci mysleli, že přijel s námi autem, což pravda také nebyla. Ve 2 hodiny tak mohl začít další zápas, na který budou domácí, stejně jako na ostatní předchozí, také dlouho vzpomínat.


Slavoj Zahnašovice : FK Komárno-Osíčko

    První šanci zápasu si vypracovali naši hráči, již ve 2. minutě zápasu mohl poslat Komárno do vedení J. Žejdlík, ale trefil pouze tyč domácí branky. Na pozici pravého obránce v našem mužstvu nastoupil opět v poslední době výborně hrající M. Ondroušek, ovšem tento zápas se mu příliš nepovedl. V 5. minutě si nechal zbytečně daleko od těla jednoho z domácích záložníků, který se kolem něj prohnal a odcentroval na útočníka, který byl ve vápně nikým neatakovaný a mohl hlavou zakončovat lépe, ale na štěstí pro nás jen doprostřed brány.


První vážnější šance domácích zaváněla gólem

    Další šanci houževnatých domácích měl na svědomí asi nejlepší hráč domácích Zakopal, který svou střelou ohrozil Šindelka, ten však jeho pokus zneškodnil. Aktivita domácích byla až nad očekávání, další střelou se prezentoval opět Zakopal - tentokráte Šindelek zasahovat nemusel.


V domácím dresu byl hodně vidět hlavně zakopal

    Krátce na to došlo k prvnímu momentu, který značnou měrou ovlivnil zápas. Po zmatku v domácí obraně se k brankářem vyražené střele dral J. Žejdlík, ovšem na míč nedosáhl a bránkáře fauloval, za což viděl od rozhodčího žlutou kartu. Jako mstitel se však ukázal domácí obránce, který mimo hru insultovat faulujícího Žejdlíka, za což nemohl vidět od rozhodčího jinou kartu než červenou. Pěkné divadlo bylo sehráno na obou stranách, domácí brankář se doslova odbelhal za branku a nechtěl pokračovat ve hře, náš kapitán pádu také něco přidal - ale jednoznačná chyba domácího hráče měl udržet nervy na uzdě a nemusel se jít předčasně sprchovat.


Již v prvním poločase šli domácí po zbytečném oplácení mimo hru do 10

    Domácím však se však paradoxně v oslabení o jednoho hráče lépe dýchalo a dokonce šli do vedení. Centr do vápna se snažil v 33. minutě odkopnout pryč Ondroušek, ale poslal pouze svíci směrem na Šindelka, kterému se také boxování příliš nepovedlo a vyrazil míč pouze na hlavu Nečekala, který snad ani nečekal, že tak snadno pošle oslabené domácí do vedení - 1:0.


Domácí se prosadili po chybě Ondrouška a špatném boxování Šindelka

    Po obdržené brance naši hráči ožili a díky přesilové hře měli také více prostoru na hřišti. V 36. minutě se dostal do dobré střelecké příležitosti Fabián, ale jeho střela do branky neprošla. Domácí hráči byli čím dál více agresivnější a nervóznější a nebýt flegmatického rozhodčího, tak by domácí brankář nedochytal ani poločas. Na adresu hlavního rozhodčího měl každou chvíli nějakou tu nemístnou poznámku či pojmenování - ovšem bez rudého efektu.


Soupeř hru často kouskoval a nepouštěl nás do větších šancí

    Ke konci poločasu jsme svého soupeře doslova přišpendlili na jeho polovině, domácí se vůbec nemohli vymanit ze sevření. V 38. minutě se o vyrovnání pokoušel Hošťálek, ale ani on zatím neuspěl. Blížil se konec poločasu a na hráčích Komárna byla vidět velká snaha o vyrovnání, ve 40. minutě se to ještě nepovedlo Klasovi, který prodloužil míč pouze na břevno.


Ke konci poločasu jsme měli konečně nějaké šance

    Komárnu se přeci jen konečně povedlo vyrovnat. Na půlce rozjel rychlou akci Žejdlík, přistrčil míč na Klase, který dlouho neotálel s přihrávkou a přistrčil míč přesně do běhu Hošťálkovi, který díky svému skvělému driblingu obešel svého hlídače a střelou k tyči srovnal poločasový účet zápasu na 1:1.


Na 1:1 vyrovnal svým typickým způsobem M. Hošťálek

    V kabině si hráči řekli, že se na soupeře musí vletět od začátku, že dáme 2 góly a jedem odsud, z tohoto nehostinného a nepřátelského prostředí pryč. Ovšem soupeř jakoby měl v kabinách odposlech. Přesně o čem se hráči bavili tak se stalo na druhé straně. Ihned po rozehrávce se domácí dostali po pravé straně blízko Šindelkovi, kterého dokázal za pomoci Ondrouška překonat Kníchal a domácí šli k překvapení všech opět do vedení - 2:1.


Domácí překvapili naši obranu podruhé, v tomto případě hned po rozehrání

    Komárenští jakoby byli zaskočení raketovým vstupem oslabených domácích do druhého poločasu a nemohli se po dlouhou dobu pořádně dostat do hry. Soupeř byl nepříjemný, dotěrný, neustále fauloval a okopával, ale tak šikovně, aby naši hráči neměli možnost přímého ohrožení branky - fauly se snažili domácí hráči dělat ihned, jakmile se jen rodil náznak akce. S přibývajícím časem se naši hráči čím dál více snažili tlačit se do předu, ale za pochmurného počasí toho příliš nevymysleli. Když už se do velké příležitosti řítil J. Žejdlík, tak jej ze zadu bez míče sundal jeden z obránců a po 2 žluté kartě musel stejně jako jeho předchůdce putovat do kabin - v tu chvíli se nám naskytla dvojnásobná přesilovka, kterou by byl hřích neproměnit a tak jsme se konečně začali více tlačit dopředu.


Hráči se snažili ohrožovat domácí branku ze všech pozic

    Na druhou stranu jsme si museli dávat pozor na rychlé breakové akce domácích, kteří byli i v 9 hráčích nebezpeční, hlavně Zakopal, který minimálně o třídu všechny domácí převyšoval zahrozil v 65. minutě, když sám prošel až k Šindelkovi, který musel vytáhnout ze svého repertoáru důležitý zákrok. Od tohoto okamžiku, kdy při Komárnu stáli všichni svatí hráli naši hráči konecně zapli a konečně se nám podařilo vyrovnat. Kundrát vybojoval míč, neukvapil se a krásnou uličkou vyčarovat gólovou asistenci pro Perutku, který vybíhající brankáře zkušeně podstřelil a vyrovnal na 2:2.


Na 2:2 vyrovnal v 67. minutě Perutka, u branky asistoval Kundrát

    Po vyrovnání se naši hráči na dlouhou dobu usadili v útočném pásmu Zahnašovic a domácí museli řešit všechny situace ráznými odkopy - nejlépe co nejdále, aby si alespoň na chvilku oddychli. V tu chvíli už na lavičce nestál místní "Nervóza" protože byl vlastními hráči odveden na popud hlavního rozhodčího pryč. Další šance Komárna, které houževnatý soupeř eliminoval si snažili vypracovat Fabián a Perutka, ale s jejich pokusy si brankář poradil. Blížil se konec zápasu a Komárno potřebovalo vstřelit branku po rychlé akci naši vybojovali veledůležitý roh na který si nejvýše vyskočil Nevtípil, který sic chtěl míč trefit hlavou, ale není se co divit, kdo by v takové mlze, navíc bez brýlí viděl padající balón a ramenem jej poslal do sítě - 2:3.


Ke konci zápasu jsme domácím zle zatopili, gól musel přijít

    Vedení jsme si již do konce zápasu v klidu pohlídali, soupeř už neměl dostatek sil na útok a musel se hlavně soustředit na obranu, aby neinkasoval počtvrté o což se pokoušel 2x střelami Kundrát, ale nebylo mu v tomto utkání přáno zapsat se mezi střelce. Rozhodčí p. Závojský tak ukončil zápas, ve kterém se opět ukázalo, jak jsou domácí hráči zbytečně na zápasy s Komárnem přemotivováni a věřím, že v tom z více než 50% má prsty pán v černé bundě, který si nechal říkat trenér - skóre zápasu tak zůstalo těsné 2:3. Hráči si poté mohli v klidu vychutnat už po osmé za sebou vítězný pokřik.


Pěkná střela Kundráta si cestu do branky nenašla

Sláva vítězům, čest poraženým !

sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Ondroušek Martin (Matušů Staňa), Fabián Vladimír, Nevtípil Jakub - Perutka Radim, Žejdlík Jaroslav (c), Žejdlík Martin, Kundrát Tomáš - Klas Dušan (Orava Libor), Hošťálek Marek

rozhodčí: Závojský

diváci: 50

=gio=