Report ze zápasu: Slavoj Zahnašovice : FK Komárno - Osíčko

15.10.2013 10:02

branky: Kunz, 2x Hošťálek, J. Žejdlík, Pitřík

    K dalšímu výletu do Zahnašovic, který sliboval opět nevšední podivanou se vydalo naše družstvo v neděli hodinu po obědě.  Na hřiště do Zahnašovic jezdí naše mužstvo velmi nerado, protože vždy jsou zde nějaké problémy. Jednou to je neochota přelajnovat  hřiště po prudké bouřce a tím pádem opakované utkání, podruhé zase nelegální start dvou hráčů, pak zase hustá mlha a zákeřná hra soupeře s dvěma vyloučenými hráči a tak se bylo zase na co těšit, jelikož již před začátkem zápasu bylo jasné, že utkání na velmi těžké půdě nebude řídit delegovaný rozhodčí z okresu, jelikož se nemohl ani jeden ze dvou rozhodčích dostavit na zápas z pracovních důvodů, a tak bylo utkání svěřeno do rukou amatérského rozhodčícho, neboli rozhodčí "z lidu". Los vyhráli domácí a tak soudcování připadlo na stranu místního funkcionáře.

    Trenér Josef Šindelek poskládal nejsilnější možnou sestavu, kterou měl k dispozici. Chyběli Šenkyřík, Perutka, Orel a V. Matušů. V kabině zněly předzápasové pokyny jasně, pokud soupeři nedovolíme hrát, nemůže ani rozhodčí s utkáním nic moc udělat a to si hráči vzali k srdci a skutečně moc do šancí domácí hráče za celý zápas nepustili. Co však bylo snad ještě horší, než nepřítomnost delegovaného rozhodčího, tak byl terén, který více než hřiště připomínal bojiště krtka se zahradníkem se spoustou hrbolů a nerovností, ovšem pro obě strany stejný a tak se i s touto nepříjemností museli naši hráči popasovat.

 


Slavoj Zahnašovice : FK Komárno - Osíčko

    Naši hráči nezačali vůbec špatně a již od úvodních minut byli lepší na míči a přitlačili soupeře na jejich obrannou polovinu. První šanci zápasu měl ve 4. minutě utkání Hošťálek, ke kterému doputovala pobídka od Kundráta, ovšem zkušený mazák si namísto rychlé střely snažil míč ještě posunout do lepší pozice až mu míč sebrala domácí obrana. Poté hra chvíli připomínala počínání "kačera v čepici", kdy se hráči po hřišti doslova motali a zavazeli si, jelikož přihrát po zemi bylo takřka nemožné a neposedný míč neposlouchal ani jednu stranu.


V první šanci se ocitl Hošťálek, příležitost však prováhal

    Slibně vypadala hlavička J. Žejdlíka z 10. minuty, ovšem hostující kapitán leč vyskočil nejvýše, tak mezi tři tyče se mu míč dostat nepodařilo. Na druhé straně se k brance poprvé vydali taky domácí hráči, kteří si však v útoku počínali velmi nedůsledně a k ohrožení Šindelka takměř ani nedošlo, protože míč se brance obloukem vyhnul. Uklidnění do řad Komárna přinesla situace ze 13. minuty. Centr Kundráta z pravé strany našel ve vápně neobsazeného Kunze, který přesnou hlavičkou na zadní tyč otevřel gólový účet zápasu - 0:1.


Domácí hráči se jen ojediněle vyskytovali před Šindelkovou brankou

    Ihned po rozehrávce se snažili proniknout do ještě radující se obrany domácí hráči, ovšem střeleckému pokusu chyběla větší rasance i přesnost. To samé, jenom v bledě modrém chybělo na druhé straně Nesvadbovi, který se chtěl poprvé zapsat do střeleckých tabulek FK Komárna-Osíčka, ovšem jeho pokus skončil na nedaleké střelnici. V 25. minutě zahrávali domácí standartní situaci, nehlídaný hráč se dostal k hlavičce, která mířila do branky, ovšem v poslední chvíli zasáhl reflexivně Šindelek a následnou dorážkou se domácí svou nedůsledností připravili o vyrovnání.


Střela L. Kunze v brance neskončila...

Nerovné hřiště přímo nabádalo ke hře vzduchem, ovšem domácí disponovali v obraně vysokými hráči, tak ani tato cesta nebyla zrovna tou nejjednodušší a nejschůdnější a tak byli hráči nabádáni, aby se pokoušeli střílet z každé pozice. O překvapení se tak pokoušeli po jedné střele Majkus, Kunz a Kundrát, ale ani jedna ze střel v síti neskončila a tak se o něco jiného pokusil Kunz, který prostkával míč na Vagače, který se dostal až do bezprostřední blízkosti brankáře a propasovat míč do branky se mu rovněž nepodařilo.


...stejně jako technický pokus T. Majkuse

    O něco více brankově vypadala situace těsně před koncem poločasu, kdy Vagač přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Majkuse, který však technickou střelou jenom těsně proskotačil kolem pravé tyče. Vedení o jednu branku na tak těžké půdě je vždy zrádné a stačí jedna chyba v obraně, jeden povedený break soupeře a může být vše jinak.


Na 0:2 pro Komárno-Osíčko upravil těsně před přestávkou M. Hošťálek

    A právě proto je v týmu nepostradatelný M. Hošťálek, aby těmto situacím dokázal udělat přítrž. Dvě minuty před odchodem obou mužstev do kabin na poločasovou poradu dostal zkušený hráč přesný centr od J. Žejdlíka přímo na hlavu a Hošťálek hlavičkou zvýšil vedení Komárna-Osíčka na 0:2.


Po změně stran jako první rozvlnil síť domácí brány J. Žejdlík - 0:3.

    Druhá půle už byla v podání Komárna o něco lepší, než ta první. Rovněž i domácí se dostali k naší brance a mohli snížit na rozdíl jediné branky, když se do míče opřel jeden z domácích útočníků a jeho pokus orazítkoval břevno. Ovšem udeřilo na druhé straně. Kapitán J. Žejdlík dostal ideální přihrávku do běhu za obranu domácích, protlačil se až do zakončení a ranou pod břevno nedal domácímu brankáři šanci - 0:3.


Chytrost a vyzrálost prokázal 67. minutě M. Hošťálek - 0:4.

    Kapitán Komárna mohl přidat o pět minut později svoji druhou branku v zápase, ale jeho záměr překazil dobře postavený domácí brankář. Od třetí branky v domácí síti vypadali naši hráči o mnoho více uvolněně, než tomu bylo v poločase prvním, ale není se čemu divit - tříbrankové vedení v zádech a neškodný soupeř. Krásnou akci na počátku čtvrté branky rozjel Kunz, který se neukvapil a našel volného Majkuse, který posunul míč na Hošťálka, ten si pohrál z domácím zadákem a umístěnou střelou na bližší tyč přidal svoji druhou branku v zápase - 0:4


Na poprvé neuspěl v souboji debutant K. Pitřík....

    Po třetí brance v domácí síti začalo Komárno houfně střídat a na hřiště se dostali všichni náhradníci, včetně debutanta v sestavě K. Pitříka, který vystřídal M. Hošťálka a minutu po příchodu na hřiště mohl vstřelit svoji první branku za Komárno, ovšem v souboji nedokázal obhodit vybíhajícího brankáře.


...na podruhé však ano a pečetil výhru Komárna 0:5.

    Debutující Karlos Pitřík se však nakonec přeci jenom dočkal. Na pravé straně nevypustil souboj rovněž střídající Ondroušek, který míč nacentroval přes nohu domácího hráče a míč obloučkem proletěl až na zadní tyč, kde číhal neobsazený Pitřík, který rozvlnil síť a mohl se společně se spoluhráči radovat ze vstřelené branky, která byla definitivní tečkou za utkáním mezi domácím Slavojem Zahnašovice a FK Komárnem - Osíčkem, které vyhrálo po zásluze hostující mužstvo v poměru 0:5.

 

Sláva vítězům, čest poraženým!

RESUMÉ: "Na těžké půdě předvedli hráči dobrý kolektivní a taktický výkon, herně to však nebylo to pravé ořechové, nedokázali jsme si mnohdy přihrát po zemi, za což mohl v některých případech hrbolatý a nerovný terén a museli jsme řešit situace jinak, rovněž hře chyběl nápad a důraz. Míč jsme však měli více na svých kopačkách, soupeř působil od začátku zápasu velmi odevzdaným dojmem, a s průběhem zápasu ještě odevzdaněji. Naši hráči postupně nasázeli soupeři 5 branek nakonec si odvezli zasloužené 3 body do tabulky pravdy. Rozhodčí z lidu neměl takřka co pískat a byl, přesně tak jak by měl každý rozhodčí být, neviditelný."

střídačka: Ondroušek, Orava, Laibner, Pitřík

diváci: 50

rozhodčí: z lidu