Report ze zápasu: Sokol Hlinsko pod Hostýnem : FK Komárno - Osíčko

03.07.2013 10:18

branky: Podola - Klas

Poslední štace čekala naše fotbalisty po náročném tradičním turnaji v malé kopané, který se uskutečnil den před posledním zápasem sezóny. Naší poslední zastávkou za mimořádně vydařenou sezónou bylo mužstvo Sokolu Hlinsko pod Hostýnem. Náš tradiční soupeř, se kterým se nám, pokud rychle nevstřelíme branku, tak vždy hraje velmi špatně. Zarputilé mužstvo veteránů se nacházelo na poslední příčce naší soutěže, kdežto naši hráči ještě bojovali na dálku s Ludslavicemi, které doma hostily (myslím, že se vším všudy hostily) Rymice. Shoda bodů na předních místech tabulky měla jednoduchou matematiku - naši hráči musí získat o bod více než Ludslavice, které si ovšem svůj domácí zápas jistě "ošéfují". Zajímavé bylo rovněž to, že na další zápas přijela hned trojice rozhodčích, která měla dohlížet nad regulérností utkání. 

Trenérovi J. Šindelkovi chyběl hlavně nejlepší střelec týmu 22 gólový Hošťálek, který nuceně pauzíroval kvůli trestu za vyloučení v minulém zápase. Ovšem i tak mohl postavit silnou jedenáctku, která neměla mít sebemenší problém porazit domácí tým "mladíků.

 

    Do zápasu jsme vstoupili aktivně a již ve 2. minutě se hlavou pokoušel o otevření střeleckého účtu zápasu Fabián, ale jeho hlavičku po standartní situaci brankář dokázal zlikvidovat. Dalším kdo téměř zahrozil byl kapitán J. Žejdlík, který si přiťukl míč, ale místo ohrožení branky ohrozil maximálně hosty nedaleké restaurace "Na Žebračce".

    V úvodu zápasu byl z naší strany hodně při střelecké chuti především Fabián, který v krátkém časovém sledu dvakrát pokoušel štěstí, v prvním případě míč ideálně netrefil, ve druhém zase chybělo dát míči větší rasanci.

    O zteč soupeřovy brány se pokoušel také Orel, který dostal ideálně míč do běhu na levou stranu, ten se však ukvapil a střela nártem si cestu mezi 3 tyče nenašla. Stejně tak si vedl po čtvrt hodině hry Klas, kterého spoluhráči ideálně našli před brankou, ovšem prudkost střely byla v tomto okamžiku podstatná. Domácím strašně dlouho trvalo, než si uvědomili, že jsou na hřišti, ale po přečkaném tlaku se sem tam dostali i na naši polovinu, kde však chyběla z jejich strany větší kreativita.

    Domácí měli, alespoň co se dnešního zápasu týče v brance jistotu - v 21. minutě vystřelil zpoza pokutového území umístěnou střelu J. Žejdlík, brankář tuto dobře mířenou střelu vyrazil a dorážející Klas už měl příliš málo prostoru, aby míč procedil za záda domácího strážce, který míč vyrazil na roh z něhož jsme málem vytěžili úvodní branku, ke které měl hodně blízko Orel, který doslova vylétl do vzduchu a míč protečoval těsně vedle pravé tyče. Na našich hráčích byla vidět touha dát první branku. Všichni hráči dobře věděli, že pokud se v Hlinsku nedají rychlé branky, může to potom celý tým na konci mrzet.

    Nejinak tomu bylo i v tomto zápase. Po faulu u postranní čáry rozehrávali domácí borci standartní situaci, ze které přišel centr do pokutového území. Brankář Šindelek měl k míči nejblíže a nikým neatakovaný jej měl lapnout do ruk, ale že míč je kulatý a né vždy se vše povede tak jak má, tak co čert nechtěl míč skončil k překvapení všech přítomných za jeho zády - 1:0. To chyběly do konce prvního poločasu dvě minuty a ve zbytku času jsme nedokázali proti na vlastní půlce zalezlému soupeři nic vymyslet a tak poločas hovořil mírně v náš neprospěch.

    Druhá půle začla tak jako ta předchozí a to markantní územní převahou našeho týmu, který čelil jen ojedinělým útočným pokusům domácích, kteří byli s jednobrankovým vedením spokojení a snažili se bránit dosavadní výsledek zuby nehty. Ve velké příležitosti se ocitl kapitán Žejdlík, který dostal míč ideálně za obranu, ale nedokázal domácího, ač se tak na první pohled nezdá, mrštného brankáře ani na dvakrát překonat. Domácí spoléhali především na nakopávané míče a očekávali, že s přibývajícím časem budou k vidění menší či větší okna v obraně soupeře, které by mohli zdrcujícím úderem potrestat.

    Naši hráči se kýženého vyrovnání dočkali v 61. minutě. Po standartní situaci po faulu na Žejdlíka posadil míč přesně na hlavu o poločase střídajícího Oravy Šindelek, odtud se míč dostal ke Klasovi, který sice se štěstím, ale nakonec dokázal míč procpat za záda domácího brankáře a vyrovnal na 1:1. Po vyrovnávací brance jsme viditelně přidali a Klas mohl být tím, kdo nám mohl zajistit vedení, ale další zářez po standartní situaci Šindelka si na svou střeleckou pažbu nepřidal.

    S naší squadrou však mohlo být velmi zle. Po zmatku v našem pokutovém území sebou jako podťatý praštil domácí veterán Škarpich a hlavní rozhodčí mu jeho hereckou etudu sežral i s navijákem a k nelibosti našich hráčů odpískal pokutový kop. Domácím se však sázka na zahrávajícího hráče příliš nepovedla, protože Šindelek v brance si odčinil svou minelu z první půle a míč vyrazil na roh.

    10 minut před koncem naši hráči vytvořili dokonalý zámek domácí obrany, která byla místy ráda, že si za cenu dlouhého odkopu může alespoň na chvilku odpočinout. Náš územní tlak a převaha doslova volala po brance, ale ani M. Žejdlík po rohu, ani Klas s ukazatelem skóre nepohnuli.

    Stejně si počínal také Nevtípil, který se také dvě minuty před koncem vydal podpořit útočné aktivity svých spoluhráčů, ovšem stejně jako oni nedokázal pověstnou misku na vaháh překlonit na naši stranu a tak se naši hráči museli spokojit s dělbou bodů, jelikož čas byl náš největší soupeř a to co jsme zazdili v prvním poločase, to jsme  bohužel nedokázali ani v nastavení.

RESUMÉ: "Zápas s posledním mužstvem tabulky má být vždy jasnou záležitostí, ovšem jak je již u nás zvykem tak pokud na půdě Hlinska rychle neskórujete, pak je to po celý zápas velký problém. Domácí totiž svou houuževnatou hrou nabourávali útoky a kouskovali hru, což našim hráčům příliš nesedělo, ale i tak jsme si vypracovali dostatek šancí, které stačilo jen a pouze proměnit. Hráči si měli poslední zápas především užít a důstojně se tak rozloučit se sezónou, ale nestalo se tak, možná v tom má prsty opět do nekonečna omýlané podcenění soupeře a sebeuspokojení. A tak se naši hráči museli spokojit s jednobodovým ziskem, což v konečném zúčtování stačí pouze na druhé místo. Pouze???? 

Tak jsme druzííííí no a cóóóóóóóóó, no a cóóóóó, no a có ó ó !

 

střídačka: Orava L., Perutka, Matušů

rozhodčí: Sanislo, AR1 Závojský AR2 Nevím

diváci: 50