Report ze zápasu: Sokol Míškovice : FK Komárno-Osíčko

02.05.2013 18:47

branka: Matušů Václav

    Pro prvomájové měření sil nám nesmlouvavý los přiřkl soupeře z holešovska a to mužstvo Sokolu Míškovice. Do Míškovic jsme odjížděli v pozici třetího týmu naší soutěže, mužstvo Míškovic se nacházelo na 6. příčce. Dle předzápasových údajů se tak dalo očekávat utkání velice vyrovnané. Na podzim jsme dokázali svého soupeře porazit na domácí půdě po jednoznačném zápase 4:1.

    Hrající trenér Josef Šindelek v tomto zápase postrádal Klase a Orla. Na střídačku tentokráte usedli Orava, Laibner a sniper V. Matušů. Sestava byla poněkud více lazena defenzívně, proto trenér vyrukoval pouze s jedním útočníkem a to Hošťálkem, kterého měli ze zálohy podporovat bratři Žejdlíkové a křídla Fabián a Kundrát. Počasí bylo typicky jarní, jen velmi silný vítr komplikoval hru obou mužstev. Delegovaným rozhodčím pro tento zápas byl p. Vybíral.

 


Sokol Míškovice : FK Komárno-Osíčko

    Hráči Komárna - Osíčka se na hřišti ještě ani nerozkoukali a už mohli prohrávat. Domácí vyrukovali na naše borce s dobrou kombinační hrou a řadou centrovaných míčů do pokutového území na vysoké útočníky - po jednom takovém centru se nenápadná hlavička snesla až na břevno Šindelkovy branky. Na druhé straně se do dobré střelecké pozice dostal v 7. minutě náš kapitán J. Žejdlík, ale v koncovce nepochopitelně selhal a míč mezi 3 tyče nenasměroval.


Vytáhlí útočníci dělali našim hráčům v první půli velké problémy...

    A tak pokračoval tlak domácích, kteří naše hráče přehrávali nejen díky větru ve svých zádech, ale především díky dobré kombinační hře, kterou po celý první poločas domácí předváděli. Ovšem v mnoha případech dopláceli na špatnou koncovku a v některých momentech jim chyběl klid a přesnost v zakončení. Naši hráči dlouho nevěděli jak si poradit s vysokými a urostlými útočníky, kteří dostávali od zálohy jeden pas za druhým a mnohdy i za pomoci štěstí odvraceli valící se útoky. Naši hráči nedokázali v první půl hodině hry na svého soupeře nic moc vymyslet, i přes silný vítr se uchylovali k četným nákopům, které jim obrana Míškovic vracela bleskem zpět na obrannou polovinu.

 


Marek Hošťálek nedostával tolik míčů, kolik by potřeboval...

    Až po půl hodině hry jsme mohli zaznamenat vážnější šanci Komárna. Perutka s míčem přešel přes dvojici hráčů, předal míč na Hošťálka, který si připravil technickou střelu, ovšem brankář domácích měl v rukávu překvapení v podobě robinsonády, kterou vyrazil míč na roh. K rozehrání rohového kopu se postavil Fabián a přetaženým centrem našel neobsazeného Hoštálka, který z voleje mířil těsně nad horní tyč.

 

 

    Konec prvního poločas patřil vyloženě domácímu týmu. V krátkém časovém sledu měli domácí 3 výborné příležitosti. První z nich v 38. minutě kdy domácí hráč z velmi dobré pozice nikým neatakovaný zamířil vedle tyče Šindelkovy svatyně, následovala táhlá střela z 35 metrů, kterou Šindelek musel vyrazit a ta poslední největší chvíli před koncem prvního dějství, když po centru hlavičkoval vytáhlý domácí útočník a doslova trefil nohy dobře postaveného Šindelka. I díky němu jsme udrželi bezbrankový stav po prvním poločase a mohli jsme se těšit na poločas druhý, kdy jsme hráli zase my s větrem v zádech.

    Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hráči FK Komárna, kteří si již ve druhé minutě vytvořili brankovou příležitost - Hošťálek přihrál Žejdlíkovi, který svoji střelu skryl za obránce a ta jen o pár decimetrů minula pravou tyč domácí branky. Větru v zádech se snažil po výkopu Šindelka využít Hošťálek, ale jeho střela neměl patřičnou rasanci. Domácí se dostávali ve druhém poločase k ohrožení Šindelka jen horko těžko, protože centry nebyly tak přesné, jak by si Míškovice představovaly. Vyjímkou byl jen slabý pokus, po kterém musel Šindelek na zem.

 

    Kdo očekával, že budou naši hráči mít podobný tlak, jako měli domácí tak ten byl na velkém omylu. Hra se často kouskovala, zálohy ovládaly střed hřiště a tak jedinou cestou byla volba nakopnutého míče, leckdy za cenu zbytečné ztráty. Nejnudnější pasáží byla čtvrthodina mezi 60. a 75. minutou, kde se takřka na hřišti nic nedělo a utkání rázným krokem směřovalo k bezbrankové remíze.

    S blížícím se koncem šlo vidět pouze na některých hráčích, že jim není výsledek 0:0 lhostejný a že s tím chtějí ještě něco udělat. První příležitost měli po zbytečném faulu domácí, ale ze standartní situace přestřelili. Na druhé straně měl rozhodnutí zápasu na hlavě J. Žejdlík, který už překonal brankáře, jenže v poslední chvíli za něj zaskočil jeden z domácích obránců a míč vykopl do bezpečí. O minutu později se tentokráte do role nahravače dostal J. Žejdlík a hledal svého bratra na zadní tyči, který je dlohý jak týden před výplatou, ale na míč ani přes veškerou snahu nedosáhl. Ovšem trenér měl v tento den šťastnou ruku.

 

    Dvě minuty před koncem dal pokyn ke střídačce, že se na plac má dostavit obávaný shooter Václav Matušů, který vystřídal Kundráta. Chvíli se na hrací ploše jen rozkoukával a nakonec udeřil jako atomová bomba. Poslední rozehrávku měl na své kopačce Šindelek. Nacentroval míč do vápna, kde míč protečoval Žejdlík, míč se dostal k Oravovi, od kterého míč putoval přesně do chráněného prostoru snipera Václava Matušů, který zavřel oči a vystřelil, brankář jeho míč stačil vyrazit nohou pouze do své ruky a odtud putoval míč za brankovou čáru - obávaný a mnohými podceňovaný Václav "Drogba" Matušů vystřelil Komárnu vítězství 0.1. Ihned po rozehrávce totiž rozhodčí ukončil zápas a Václav Matušů vystoupal touto brankou až na samý vrchol. První máj, první dotek s míčem, první gól v této sezóně znamenal totiž hubené vítězství Komárna 1:0 a vzhledem k okolnostem v jiných zápasech také posun na 1. příčku tabulky III. třídy sk. A - Venco děkujem !

 

SESTAVA FK KOMÁRNO-OSÍČKO

střídali: Laibner, Orava, Matušů

diváci: 50

rozhodčí: Vybíral