Report ze zápasu: Sokol Mysločovice "B" : FK Komárno-Osíčko

08.10.2012 14:53


branky: 14. Hošťálek, 15. Klas, 28. Kundrát


    Další zastávkou mužstva Komárna-Osíčka v cestě za dalšími podzimními body bylo mužstvo Mysločovic. B tým Mysločovic se před zápasem nacházel na předposledním, nelichotivém místě. To naši hráči drželi před zápasem sérii 5 vítězných zápasů. Minulý zápas na tomto hřišti naši hráči urvali těsně v poměru 1:2, na domácí půdě jsme si se soupeřem poradili o poznání lépe, v předehrávaném utkání jarní sezóny jsme zvítězili 4:0. Trenér Josef Šindelek opět neměl k dispozici kompletní hráčskou základnu - chyběli Orel, Nesvadba, bratři Matušů a Hruška. Do dresu opět museli předseda i fotograf týmu, aby dělali společnost na střídačce L. Oravovi. V nezvyklý čas, v neděli dopoledne a za nepříznivého počasí přivedl rozhodčí Rybka obě mužstva na trávník a souboj o další body do tabulky mohl začít.


Sokol Mysločovice "B" : FK Komárno - Osíčko

    Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří jako by byli na těžkém terénu jako ryba ve vodě a v rozmezí prvních 2 minut se dvakrát pokusili o zteč branky, kterou hájil Šindelek - avšak neúspěšně. To naši hráči vystrčili poprvé růžky v 5. minutě, kdy se k odraženému míči dostal Perutka, povodil si svého hlídače, ale jeho střele technické střele chybělo jen pár decimetrů. O 2 minuty později se po rohu snažil hlavou o ohrožení domácí svatyně M. Žejdlík, ale dopadl stejně jako Perutka a míč si do branky cestu neproklestil.


Na začátku zápasu se nedokázal z dobré příležitosti prosadit R. Perutka

    V 10. minutě se jednou ze svých typických akcí zaskvěl J. Žejdlík, který zatáhl míc po levé straně a předkládal míč svým spoluhráčům před branku, kde měl být Klas, ale buďto byl kapitán Komárna moc rychlý, nebo Klas moc pomalý a domácí brankář úmysl kapitána vystihl a šanci zlikvidoval. Ve 12. minutě mohli jít paradoxně do vedení domácí, kteří se jinak vesměs pohybovali jen od vlastního pokutového území po polovinu. Naši hráči neuhlídali domácího středopolaře, který nikým neatakovaný si mohl vybrat kam míč umístí, naštěstí si vybral tu nejhorší možnou variantu a bezbrankové skóre se zatím neměnilo.


Klas byl o poznání pomalejší, než by si kapitán Žejdlík představoval

    Měnilo se však už za 2 minuty. Míč na polovině vybojoval Žejdlík, předal jej Hošťálkovi, který mu přihrávku vrátil, Žejdlík míč zatáhl a opět jej vrátil na Hošťálka, který byl nachystaný v pokutovém území, ten si kličkou udělal prostor a levou nohou, ne příliš prudkou střelou překvapil domácího brankáře a míč skončil u pravé tyče - 0:1.


Marek Hošťálek se brankově prosadil ve třetím zápase za sebou - 0:1

    Domácí byli touto brankou celkem zaskočeni a ihned po rozehrávce se dopustili totožné chyby jako v prvním případě, nechali naše hráče dostat se až do pokutového území. Tentokráte se v roli střelce ocitl Klas, který dodržel nepsané pravidlo - když nevíš co s balónem, vystřel - střela bodlem skončila v pravé šibenici a Komárno tak rázem vedlo o 2 branky - 0:2.


Dušan Klas dokázal překonat brankáře domácích netypicky bodlem - 0:2

    Komárno bylo po druhé brance značně při chuti. V další brankové příležitosti měl prsty opět Hošťálek. M. Žejdlík vybojoval na půli míč, přihrál jej do ulice na Hošťálka, který upaloval směr domácí branka, brankář proti němu vyběhl a tak se Hošťálek snažil vyběhnutého brankáře přehodit, což se mu podařilo, ale co se mu již nepodařilo, tak bylo správně trefit směr míče, který šel tentokráte vedle pravé tyče.


Perutka se ve vápně dobře uvolnil - chybělo jenom rasantnější zakončení

    Ve 20. minutě se dobře uvedl "náhradní" pravý bek Ondroušek, který se neukvapil a krásnou přihrávkou do ulice poslal do úniku J. Žejdlíka, který zatáhl míč do vápna, položil si svého hlídače a přihrál Perutkovi, který z velmi dobré pozice trefil pouze prostor, kde se zrovna v tu chvíli nacházel domácí brankář, tudíž branka z toho nebyla.


Domácí hráli hodně tvrdě - zde se o tom přesvědčil D. Klas

    Chvíle šikovného záložníka přišla v 28. minutě, kdy byla k vidění rychlá kombinační akce. J. Žejdlík dostal na půli míč, předložil jej do běhu R. Perutkovi, ten z hranice velkého vápna vybídl ke skórování, z druhé vlny nabíhajícího Kundráta, který v dobré pozici dokázal ještě procedit míč mezi nohami domácího brankáře a zvýšil vedení Komárna na 0:3.


Krásnou rychlou akci zakončoval T. Kundrát - 0:3

    O navýšení poločasového skóre se pokoušel ještě jednou Kundrát, ale jeho střele z pravé strany se do sítě projít nepodařilo. Změnit skóre se do konce poločasu mohlo ještě minimálně dvakrát. Po jedné šanci měli domácí i naši hráči. První příležitost o změnu prováhali domácí, když po rohu hlavičkoval zcela osamocený a nikým nehlídaný útočník jen nad branku.


Luxus v podobě prázné branky nedokázal pokořit jeden z domácích hráčů

    Na druhé straně spálil více než 100% šanci Hošťálek, který byl sám před brankou, ale ten asi chtěl dovést míč až za čáru - přihrávku z pravé strany dovezl však pouze jenom na pravou tyč a po právu se potom musel svým spoluhráčům za svoji nepochopitelnou minelu omluvit. vysvětlení: O poločase se však vše vysvětlilo: "Vinu v tomto případě mají domácí pořadatelé, kteří s brankou neustále manipulovali a branka tudíž nestála na tom místě, jako v prvním případě, kdy se Hošťálek zapsal ve 14.minutě mezi střelce" :)


I mistr tesař se někdy utne - do prázdné branky nepřidal svůj druhý zásah Hošťálek

    Druhý poločas už byl z hlediska šancí, chudším příbuzným toho prvního. O co ovšem nebyla nouze, tak to byly strkanice a slovní přestřelky mezi hráči obou mužstev, které zbytečně vyvolávali domácí hráči, kterí neunesli fakt, že někdo je lepší než oni. O rozruch před domácí brankou se v 5. minutě postaral Kundrát, který se dostal do bezprostřední blízkosti, jeho střelu vyrazil brankář jen nad sebe, ale nikdo z dobíhajících hráčů nebyl schopen ze vzniklého zmatku dostat míč do poloprázdné svatyně.


Při této příležitosti jenom chybělo být ve správný čas na správném místě

    Na druhé straně na půl vyšel rychlý break domácím. Rychlé přenesení hry z prava do leva a podklouznutí jednoho z bránících hráčů však resultovala pouze v tyč Šindelkovy branky z ostrého úhlu. Něco obdobného jsme mohli zaznamenat na druhé straně v 53. minutě, Kundrát dobře zatáhl míč po lajně a předložil jej jako na podnose Hošťálkovi, kterému však míč na kluzkém terénu skočil a míč vyletěl vysoko do ochranné sítě.


Velkou překážkou pro všechny zúčastněné byl podmáčený terén

    V dalším průběhu zápasu, ikdyž se naši hráči dostávali do šancí, tak je zastavoval svými benevolentními rozhodnutími domácí pomezní, kterému asi hodně pršelo za krk, protože nesčetněkrát zvedl praporek zbytečně a signalizoval postavení mimo hru našich hráčů, ale mylně. A tak ani to příliš na emocích neubralo, ba naopak po jednom obyčejném zákroku zařval jak pardál jeden z domácích a svalil se na zem a dožadoval se vyloučení Klase, následně se strhla strkanice do které se zapletli oba kohouti a také Hošťálek - všichni zmiňovaní to odnesli žlutým napomenutím.


Standartní situace tentokráte nebyly z naší strany příliš nebezpečné

    Jak jsem již avizoval tak šancí rapidně ubylo. Pološance měli Klas, Kundrát a také Fabián, který se zmocnil na polovině míče, vystřelil levou nohou, ale narazil si pouze o Klase, aby poté vyslal pro sebe netypicky projektil pravou nohou, kterou zlikvidoval až domácí brankář. Domácí se snažili alespoň o čestný úspěch, ale nebylo jim v tomto utkání přáno. Když už byl Šindelek překonán, tak mu pomohlo břevno - tak jako v 82. minutě. V závěru zápasu se terén místy proměnil v bahenní lázeň a tak se ani jedno mužstvo moc do útoku nehrnulo, Komárno drželo své vedení a domácí již byli smířeni s další porážkou. Naposledy hvízdl do píšťalky hlavní rozhodčí Rybka a ukončil utkání, ve kterém mužstvo z Komárna, zásluhou prvního poločasu zvítězilo na hřišti Mysločovic v poměru 0:3.

    Příští týden bude Komárno na svém hřišti hostit lídra tabulky a lokálního soupeře z Rajnochovic, tak i z tohoto hlediska bylo vítězství na hřišti soupeře značnou vzpruhou pro hráče, kteří zvítězili po šesté za sebou a dočasně se usadili na 3. místě tabulky.


Všichni už se těšili na konec zápasu, nebylo nikoho, kdo by měl suché tričko



Sláva vítězům, čest poraženým !

sestava FK Komárno-Osíčko


střídali: 46. Orava > Nevtípil, 80. Gadas > Hošťálek