Report ze zápasu: Sokol Pravčice : FK Komárno-Osíčko

02.10.2012 09:43

branky: 32. - 43. a 72. Hošťálek, 50. vlastní, 56. Klas, 59. Perutka z pen., 60., 68. a 85. Orava

 

    V pátek na Svatého Václava zajíždělo naše mužstvo k předehrávanému utkání 15. kola na hřiště do Pravčic. Naše mužstvo nastupovalo do zápasu v pozici mírného favorita a to nejen díky momentálnímu postavení v tabulce, formě, ale i pohled na poslední zápasy naznačoval, že Komárno je favoritem. V minulé sezóně jsme dokázali Pravčice 2x vysoko porazit, na domácí půdě v poměru 7:1, před rokem v Pravčicích taktéž vysoko 3:7. Jediná věc, která mohla dělat starosti trenéru J. Šindelkovi byla absence několika hráčů základu či širšího kádru. Pro zranění či z osobních důvodů chyběli např. Nesvadba, Hruška, Nevtípil, Fabián, Matušů S. Na střídačku usedli jenom Matušů V. a předseda M. Gajdůšek, který se v tomto zápase dočkal letošního debutu. Krásné až letní fotbalové počasí naznačovalo, že by se dnes, ve sváteční den mohl hrát na hřišti v Pravčicích krásný fotbal a mohl by přilákat hodně fanoušků, ale ze začátku to vypadalo s diváky asi tak, že se přišlo podívat více hostujících psů, než domácích diváků.


Sokol Pravčice : FK Komárno - Osíčko

    Avšak první poločas nebyl z naší strany nijak zázračně oslnivý. V první šanci se ocitli domácí, kteří ze začátku hráli lepší fotbal, snažili se kombinovat po zemi a v 6. minutě po individuální akci domácích se mohli prosadit, ovšem míč letěl pouze kolem pravé tyče. V první čtvrthodině hry se naši hráči nedokázali pořádně zkoncentrovat na hru a jako by čekali, že to půjde samo, ale opět naráželi na dobře organizovanou obranu domácích, kteří několikrát vystavili naše hráče do ofsajdové pasti. Naše první šance v prvním poločase se narodila po prodloužení za sebe od Oravy - šanci připravil pro Kundráta, který stále čeká na svoji první letošní trefu.


Úvod zápasu patřil domácím, kteří se usadili na polovině Komárna

    V 19. minutě se domácím příliš ofside systém nepovedl. Žejdlík předložil míč na polovině Hošťálkovi, který se řítil z levé strany do vápna a snažil se ještě hledat hráče z druhé vlny, ale to už se stihli vrátit i domácí, kteří odkopli míč do zámezí. Individuálně se snažil prosadit o chvíli později Perutka, který posadil na zadek hned dvoji hráčů, ale jeho blokovaná střela k brankáři ani nedoletěla. A tak zase chvilku tahali pilku domácí, kteří se sice do vážnější situace nedostali, ale zase jim vycházela kombinace a naši hráči byli bez míče bezradní a často se uchylovali pouze k dlouhým nákopům, které byly za pár okamžiků zpět, takže si hráči ani pořádně neodpočinuli.


Rychlejší než hostující útočníci byli v tomto případě domácí zadáci a odkopli míč do bezpečí

    Po jedné velké chybě se narodila úvodní branka zápasu, o kterou se postarali domácí. Naši borci ztratili na útočné polovině míč. Domácí rychle poslali míč po pravé straně, kde byla v tu chvíli díra, Šindelek se nedomluvil s Orlem, přišel centr, míč proletěl zkrz pokutové území a na zadní tyči ho pohodlně dorazil do branky - 1:0.


Domácí se ujali vedení v 32. minutě - 1:0

    Naši hráči byli nepříznivým vývojem utkání velice zaskočeni a nervozita se jim lepila na kopahčky ještě více. Přihrávka na více než 2 metry byl pro některé hráče neřešitelný problém, bezhlavé nákopy dopředu na nikoho taky nic neřešily. Tak jsme se zkusili prosadit ze standartních situací, ale ani ty nebyly ideální. V 35. minutě se nám po chybě domácího obránce, který zahrál malou domů naskytla dobrá příležitost na vyrovnání, ovšem Žejdlík nedokázal prostřelit hradbu těl, kterou vytvořili domácí hráči.


Po malé domů domácích jsme měli dobrou možnost v podobě nepřímého kopu

    O 2 minuty později to byla opět standartní situace, tentokráte roh - Orava vyskočil nejvýše, ovšem zatím ještě neměl své mířidla seřízené. Komárno se kýženého vyrovnání nakonec dočkalo těsně před odchodem do kabin. Hošťálek přihrál kapitánu Žejdlíkovi, ten zatáhl míč a vrátil na Hošťálka, ten si ve vápně udělal kličku a levačkou krásně zavěsil - 1:1. To byl také poločasový výsledek utkání.


Krásnou střelou vyrovnal těsně před poločasem Hošťálek - 1:1

    Druhý poločas začal velkou chybou naší obrany a jen zásluhou špatné koncovky domácích se skóre hned po příchodu z kabin neměnilo. Naše hráče nakopla na druhé straně velká chyba domácího beka a brankáře, který si křikl, že míč má, ale obránce na něhož tlačil ze zadu Perutka mu míč poslal přesně k levé tyči do proti pohybu a Komárno se šťastně dostalo do vedení - 1:2.


Nedorozumění v obraně stálo domácí nerozhodný stav a naopak Komárno řádně nakoplo

    Tato šťastná branka naše hráče doslova nakopla k fantastickému výkonu. Najednou bylo našich hráčů plné hřiště, zlepšila se kombinace a na kopačkách hráčů bylo vidět, že si věří o něco více než v poločase prvním. V 56. minutě přihrál Orel krásně do běhu Klasovi, který z pravé strany prostřelil vybíhajícího brankáře - 1:3.


Střelou pod padajícím brankářem se prezentoval Klas - 1:3

    Z další podobné breakové situace se narodila čtvrtá branka. Klas dostal míč opět za obranu, dostal se až na dostřel, zasekl míč a jeden z domácích obránců jej ve vápně fauloval a rozhodčí Hušek neměl jinou možnost, než odpískat pokutový kop. K jeho exekuci se postavil zkušený harcovník R. Perutka a nedal brankáři sebemenší šanci - 1:4.


Bez šance! Ano, přesně tak se cítil při pokutovém kopu Perutky domácí brankář - 1:4.

    Uběhla sotva minuta a skóre se opět pohnulo. Opět rychlá akce Komárna, opět branka, krásně se z pravé strany pokutového území prosadil Orava, který možná trošku zaskočil domácího brankáře a střelou na zadní tyč upravil na 1:5. Zápas pokračoval ve zaběhnutém druhopoločasovém scénáři - obrana nepouštěla domácí do hry, Hošťálek s Perutkou motali svými kličkami hlavy domácím, po křídlech proháněl domácí agilní Žejdlík a Orava se nekompromisně jako hladový pes tlačil do zakončení.


Útočné tykadlo Orava nachytal domácího brankáře na švestkách - 1:5.

    V 66. minutě se dobře uvolnil na pravé straně Kundrát, ten centrem hledal střídajícího V. Matušů, brankář zákrokem míč vyrazil na dobíhajícího J. Žejdlíka, ten však střele nadal patřičné parametry a do branky si cestu nenašla. Žejdlík rozjel za 2 minuty další gólovou akci. Na levé straně dostal ideální míč do běhu, domácí obránce jej ani skluzem nezastavil a náš kapitán předložil míč na útočné brko Oravu, který ve skluzu míč procedil za záda domácího brankáře po šesté - 1:6.


Přesnou přihrávku od Žejdlíka zužitkoval v 68. minutě důrazný Orava - 1:6

    Komárno hrálo výborný druhý poločas, hráči se oproti prvnímu poločasu nebáli jít do souboje 1 na 1 a něco vymyslet. V 72. minutě po našem tlaku lobnul míč za obranu Orel, Žejdlík jej hlavou prodloužil na Hošťálka, který zkušeně uklidil míč k tyči - 1:7.


Hošťálek uklidil míč v 72. minutě k pravé tyči a zvýšil už na 1:7

    Akce domácích Pravčic by se ve druhém poločase daly napočítat na prstech jedné ruky nešikovného stolaře. Šindelek v brance nemusel kromě pár rutinních zákroků sáhnout pro nějaký těžší zákrok. Když už se domácí dostali na dostřel branky, tak je zklamala technika a míče vůbec nelétaly tam, kam by domácí chtěli. Poslední, ale neméně krásná branka padla v 85. minutě. Rychlé přenesení hry od naší branky k té pravčické přes střed hriště znamenala završení skvělého zlepšeného výkonu celého mužstva ve druhé půli - Hošťálek jemně poťukl míč do běhu Oravovi a ten dokázal obstřelit brankáře, což pro Oravu znamenalo, že bude muset donést do kabiny 1 l slivovice - 1:8.


Poslední slovo měl však znovu Orava, který zkompletoval v 85. minutě hattrick - 1:8

    V úplném závěru zápasu se mohl 2x prosadit dnešní oslaven a střídající sniper v jedné osobě V. Matušů, ale v prvním případě jej o zásah připravilo ostré slunce, ve druhém případě byl proti domácí bek, který našeho "Drogbu" dobře zrámoval. Ovšem na výsledku zápasu to již nic nezměnilo a tak si naši hráči připsali čtvrtou výhru v řadě za sebou a upevnili si tak 6. místo v tabulce.


Dvě velké příležitosti měl po svém příchodu na trávník také V. Matušů, ale neuspěl

Sláva vítězům, čest poraženým !

RESUMÉ: Komárno nevstoupilo do zápasu dobře, neběhalo se, první poločas byl z naší strany katastrofický, vlastní gól domácích však naše hráče nakopl a zlepšeným výkonem ve druhém poločase jsme si zasloužili vyhrát. Výborný výkon předvedli hlavně Hošťálek s Oravou, první jmenovaný šance připravoval, druhý je nekompromisně zakončoval. Všem ostaním hráčům patří poděkování  za zlepšený výkon ve druhém poločase.

sestava FK Komárno-Osíčko


střídali: Matušů V., Gajdůšek M.

rozhodčí: Hušek

diváci: 50

=gio=