Report ze zápasu: Sokol Tučapy : FK Komárno-Osíčko

10.05.2013 10:15


branky: Ševčík z pen., Vrtělka, Pospíšilík - Hošťálek 2x, Žejdlík 2x, Šindelek, Orel

 

    V pozici aktuálního lídra soutěže zajíždělo naše mužstvo k dalšímu zápasu na vždy horkou půdu do Tučap. Domácí Sokoli z Tučap se nacházeli na 7. místě tabulky, ale zápas nám, dle dostupných informací sliboval, že domácí nebudou chtít nechat svoji kůži zadarmo, ale že se v tomto zápase budou snažit Komárnu hru velmi znepříjemňovat. Trenér Josef Šindelek měl v tomto zápase z čeho vybírat. Absencí nepostihnutý tým tak měl výhodu přepychu 5 hráčů na střídačce, tento ojedinělý jev se v této sezóně vyskytl snad poprvé. Na lavičku náhradníku tentokráte usedli Kundrát, Perutka, Orava, Ondroušek a spasitel z minulého zápasu Matušů Václav.

    Hlavním rozhodčím byl p. Skyba, který před zápasem měl jistou výtku vůči domácímu týmu - nesprávný název klubu na registračních průkazech u dvou hráčů tak znamenal, že rozhodčí nechtěl tyto hráče vůbec vpustit do zápasu a tak to dlouho vypadalo, že domácí budou muset od úvodního hvizdu nastoupit v 10ti hráčích. Nakonec se však po téměř půl hodinovém vyjednávání dospělo, i díky telefonátu na svaz, k tomu, že hráči mohou k utkání nastoupit a že se tato situace vyřeší na nejbližším zasedání OFS a klání o velmi důležité body mohlo za téměř letního počasí konečně začít.

    
Sokol Tučapy : FK Komárno - Osíčko

    Naši hráči vstoupili do zápase s nebojácným dojmem a již ve 4. minutě se diváci dočkali první šance. Po dlouhém výkopu a podskočení domácího obránce se do šance řítil Hošťálek - jeho střela na vzdálenější tyč však pouze prolétla kolem šibenice. O 4 minuty později měl tentýž hráč již větší důvod k radosti. Vysoký míč sklepl J. Žejdlík, přesným pasem za obranu vybídl ke skórování Hošťálka, který svůj střelecký potenciál potvrdil a Komárno šlo brzy do vedení - 0:1.


Komárno udeřilo již v 8. minutě po střele Hošťálka - 0:1

    O sedm minut později bylo opět o něco víc radosti v táboře komárenských. Nesvadba namísto očekávaného dlouhého autu posadil míč na nohu J. Žejdlíkovi, který si míč zpracoval a centrem jej poslal do nebezpečného brankového prostoru, kde doslova po hlavě vletěl náš dravec Orel a svoji první brankou probíhající sezóny poslal Komárno do dvoubrankového vedení - 0:2.

Rychlé dvoubrankové vedení zajistil hlavičkující Orel - 0:2

    Domácí byli začátkem zápasu docela zaskočeni, ale snažili se z nepřízní osudu porvat. V 19. minutě dostali domácí příležitost zahrávat rohový kop, na který si naskočil Pospíšilík,vyběhnuvší Šindelek byl již překonán, jenže v poslední chvíli zatáhl za záchranou brzdu jeho otec, který na brankové čáře vyhlavičkoval míč do bezpečí. V 22. minutě zahrával standartní situaci z dobré vzdálenosti Hošťálek, ale domácí matador v brance se překonat nenechal a jeho dobře mířenou střelu vyrazil na roh. Zhruba po půl hodině hry se opět drali do útoku domácí, ale jejich dva střelecké pokusy byly spíše z kategorie propagačních až v 33. minutě se již někteří hráči radovali, to když po centru z levého křídla orazítkoval hlavičkou tyč domácí Pospíšilík. A tak udeřilo na straně druhé, po faulu dostal možnost rozehrávat přímý kop Šindelek, poslal míč do ohně, kde jej tentokráte nedokázal domácí mazák v brance pevně udržet a míč se dostal k Žejdlíkovi, který prostřelil vše co mu stálo v cestě a Komárno vedlo 0:3.


Na 0:3 zvyšoval po chybě brankáře Jaroslav Žejdlík

    Za dvě minuty byla na plácku v Tučapech k vidění krásná fotbalová akce v podání našich borců. Nevtípil si vyměnil míč s Fabiánem, ten mu přihrávku vrátil, našel z druhé vlny nabíhajícího Žejdlíka, který se obtočil kolem svého hlídače a nechytatelnou střelou (ikdyž brankář říkal, že mu chybělo pár centimetrů) levačkou otřel míč o levou tyč a nádherným angličanem zvýšil již na 0:4. Žejdlík mohl pár minut před odchodem do kabin završit hattrick, ale jeho střela se pouze otřela o tu samou tyč, o kterou padl čtvrtý gól - s jediným rozdílem, že tentokráte šel míč od tyče do autu. Domácí se ke konci poločasu snažili prodírat do zakončení, jenže dobře fungující a organizovaná obrana nedovolila vážnější ohrožení branky a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:4 pro hostující tým FK Komárna - Osíčka a o osudu zápasu se již po první půli zdálo býti rozhodnuto.


Za pár okamžiků tentýž hráč angličanem poslal Komárno do čtyřbrankového vedení

    V kabině o poločase panovala dobrá nálada, ale i trošku obavy z podcenění druhé půle a strach o zdramatizování zápasu. Hráči si řekli pojďme hrát tak ať ze zápasu neuděláme zbytečné drama. Vo a la? Nedůraz v obraně a ležérní rozehrávka vyústila v centr před branku, kde svedl souboj Laibner s domácím útočníkem, který se povalil jako balvan a nebýt stavu 0:4, tak by asi takový zákrok rozhodčí jako penaltový neodpískal, ovšem sudí dal možnost skórovat také domácím, kteří tuto příležitost využili a snížili Ševčíkem na 1:4.


Domácí na začátku druhého poločasu snížili z pokutového kopu - 1:4

    Hráči Tučap po penaltě rázně ožili a na chvíli byli lepším týmem, který lépe kombinoval a vytvářel tlak na naši obranu. Ovšem do kolen je srazila další branka našich hráčů - standartní situaci z 30 metrů zahrával stoper Šindelek. Domácí brankář nechtěl po svých spoluhráčích ani zeď se slovy: "ať to trefí" - a tak se také stalo. Ikdyž ne zrovna umístěná, ale i tak gólová střela Šindelka znamenala rychlé vrácení stavu na čtyřbrankový - 1:5.


Čtyřbrankové vedení vrátil Komárnu z přímého kopu Šindelek Josef - 1:5

    O tři minuty později se pokoušel lišácky z pravé strany prosadit Hošťálek, ale jeho pokus o obstřelení špatně postaveného brankáře pro tuto chvíli ještě nevyšel. Na druhé straně se domácí dočkali druhé branky v síti Šindelka. Stoper Šindelek chtěl situaci vyřešit fotbalově, ovšem nabídl míč soupeři, který předkládal míč před branku na dobíhajícího spoluhráče - do trajektorie míče nešťastně zasáhl Nesvadba a míč se dostal před Šindelka, kde si důrazně počínal Vrtělka a doslova procpal míč přes tělo brankáře Šindelka za brankovou čáru - 2:5.


Zbytečné branky jsme se nevyvarovali ani tentokráte - 2:5

    Hráči Tučap vycítili, že by ještě mohli ve zbývající téměř půl hodině zkusit zdramatizovat utkání a proto vrhli všechny síly do útoku a několikrát zle zatopili před brankou Šindelka. Krásný fotbalový moment byl k vidění v 75. minutě na druhé straně. Dlouhý míč letěl na obranu Tučap, zde se nedomluvil obránce s brankářem, když míč hlavičkoval pryč od pokutového území, jenže přesně na nohu Hošťálka, kterému tentokráte jeho pokus z téměř poloviny hřiště vyšel a vyběhnutý brankář spolu s celou obranou jenom smutně pozorovali, jak míč nakopnutý směrem na branku končí v pravé šibenici domácí branky a Hošťálek tak mohl za svůj lišácký počin přijímat gratulace od svých spoluhráčů - 2:6.


Geniálním obstřelem využil chyby v komunikaci u domácích Hošťálek - 2:6

    Neuběhly však ani 2 minuty a skóre se opět menilo. Domácí si v útoku počínali důrazněji než naši hráči, dostali se až k centru z levé strany a domácí středopolař Pospíšilík měl příliš mnoho volného prostoru a čas zeptat se brankáře, kam že chce míč hlavou z malého vápna umístit a pohodlně tak skóroval - 3:6.


Krásnou hlavičkou se prezentoval domácí Pospíšilík - 3:6

    Poslední čtvrthodina byla ve znamení náporu domácích, kteří měli několik dobrých příležitostí. První po chybě stopera se sám řítil útočník Tučap, jenže překopl, druhou velkou možnost spálili domácí když se nestihla obrana Komárna vrátit do původního postavení. Naše útoky v posledních minutách zápasu postrádaly přesnost i nápad a tak posledním pokusem zůstala hlavička Laibnera po rohovém kopu, která minula pravou tyč. Utkání, kterého jsme se obávali jsme nakonec zvládli a porazili odhodlaný domácí tým hojekovým výsledkem v poměru 3:6.

Velká šance domácích v závěru zůstala nevyužita

Sláva vítězům, čest poraženým !

RESUMÉ: "Hráči zvládli těžký zápas proti odhodlanému soupeři hlavně díky výbornému vstupu do zápasu, kdy po čtvrthodině hry vedli 0:2 a do poločasu přidali další dva góly a o osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto. Škoda, že se hráči nevyvarovali osobních chyb a dovolili soupeři 3x skórovat. Všichni hráči předvedli dobrý kolektivní výkon, ovládli jsme střed hřiště a po zásluze zvítězili. Krásné branky vstřelili Žejdlík a Hošťálek. Proto v dalším zápase musíme tento dobrý výsledek ze hřiště soupeře potvrdit a výkon zopakovat."

 


střídačka: Perutka, Kundrát, Ondroušek, Matušů, Orava

diváci: 60

rozhodčí: Skyba

=gio=