Report ze zápasu: TJ FO Chvalčov : FK Komárno - Osíčko

26.04.2013 15:30


branky: F. Něstreljajev 2x, Trnčák, Černý, Zmeškal, Talach - Klas, M. Žejdlík

 

    Třetí dubnovou neděli zajíždělo naše mužstvo k dalšímu mistrovskému zápasu na půdu jak geograficky, tak tabulkově blízkého soupeře Chvalčova. Souboje týmů Chvalčova a Komárna bývají pro oko díváky vždy napínavou a vynikající podívanou.  Před zápasem se Chvalčov nacházel na 4. místě tabulky, naši borci okupovali druhou pozici. Vzpomenout můžeme souboje z let nedávných (rok 2006/2007 5:4 pro Chvalčov, loňskou drtivou výhru Komárna 8:2, nebo výsledek z podzimní části, ve kterém naši hráči zvítězili v napínavém zápase 5:4). V 5 vzájemných zápasech, které mužstva od roku 2005 odehrála padlo 33 branek a tak byl zde jistý předpoklad, že by se diváci mohli opět dočkat kvalitního fotbalu, nehledě na to, že se obě mužstva nachází v horních patrech tabulky.

    Trenéru Josefu Šindelkovi scházeli pouze Orava s Ondrouškem, jinak měl k dispozici všechny registrované hráče. V neděli panovalo krásné fotbalové počasí, terén byl rovněž ve výborném stavu a tak mohla začít další bitva dvou kvalitních celků o cenné body do tabulky.

   
TJ FO Chvalčov : FK Komárno - Osíčko

    Komárno mělo do zápasu téměř raketový start a z první vážné akce skórovalo. Dlouhý pas za polovinu hřiště dostal Hošťálek, který se svým typickým způsobem zbavil obránce a doslova na zlatém podnose naservíroval míč svému útočnému parťákovi Klasovi, který neměl sebemenší problém dopravit míč za záda domácího brankáře a Komárno po čtyřech odehraných minutách vedlo - 0:1.


Úvodní branka v podání Dušana Klase - 0:1

    Domácí se však po obdržené brance velmi rychle otřepali a pustili se do útočení. Po kombinační akci se řítil do šance Zmeškal, který ač tísněn, tak  dokázal zakončit svůj průnik do tyče. Akce byla zakončena a zdálo se že hra bude pokračovat, ale k překvapení všech nařídil hlavní rozhodčí pan Závojský za údajný faul pokutový kop, který v klidu proměnil Trnčák a bleskově vrátil utkání nerozhodný stav - 1:1. O pár minut později byl o 200% větší faul po kterém zůstala píšťalka absolutně němá.


Domácí vyrovnávali z pokutového kopu - 1:1

    První poločas byl jako na houpačce. Styl povolíš - přitáhneš praktikovala obě mužstva, šance se střídaly na obou stranách, diváci se nenudili. Po nenápadné akci jsme měli možnost zahrávat rohový kop. Míč si vzal pod svou patronaci Hošťálek a přesně našel ve vápně nikým neobsazeného M. Žejdlíka, který povyskočil a hlavou poslal Komárno opět do vedení - 1:2.


Vedení vrátil hostujícímu Komárnu hlavou M. Žejdlík - 1:2

    Další šanci prvního poločasu měli na svědomí domácí, kteří se dostali na dostřel branky Šindelka a dalekonosnou střelou vyzkoušeli jeho pozornost. Na druhé straně se do zakončení dostával Hošťálek a z této nepříliš nebezpečné situace nakonec vystřelil a orazítkoval tyč domácí branky. O něco podobného se pokoušel i střelec druhé branky Žejdlík, ale jeho střela neměla patřičné gólové parametry. Rovněž blízko ke gólu měl Orel, ale chyběl mu patřičný důraz před brankou, když k němu propadl míč po hlavičkovém souboji.


Před brankou byl potřeba důraz...

    Zhruba 10 minut před koncem prvního poločasu nás domácí tým doslova zamkl na naší obranné polovině a doslova to "smrdělo" gólem. Nejblíže k brance měli domácí po rohovém kopu a osamocené hlavičce Trňáka, který nikým neatakován nepochopitelně branku minul. Z tohoto varování se však naše obrana nepoučila a za pár okamžiků jenom nečinně přihlížela, jak si s nimi zahráli domácí hráči bago a tutu překrásnou fotbalovou akci dotáhli do gólového konce - 2:2.


Jednobrankové vedení jsme v závěru prvního poločasu neudrželi - 2:2

    V nastaveném čase prvního poločasu mohlo být s našima barvama ještě hůř, to když špatnou rozehrávku vystihl jeden z domácích útočníků a jenom o decimetry minul levou tyč branky, kterou střežil Šindelek. Poločas nabídl dobrou fotbalovou podívanou a poločasový nerozhodný stav byl více než spravedlivý.


Od třetí branky v naší síti nás dělily decimetry....

    Druhý poločas začali lépe domácí hráči, kteří se od začátku drali dopředu a chtěli vývoj utkání co nejdříve přetočit na svoji stranu, což se jim za pár okamžiků povedlo a dopomohl jim k tomu nešťastný střet beka Nesvadby s brankářem Šindelkem, který se po kontaktu s jeho kolenem skácel na zem jako urostlý dub a byl touto srážkou s rozjetým vlakem natolik otřesen a rozmlácen, že nemohl dále pokračovat ve hře a musel být střídán. Dilema však bylo, kdo se postaví do branky. Nakonec se do branky rozhodl jít trenér Josef Šindelek, což se na konci zápasu ukázalo býti né moc dobrým strategickým tahem :)


Osudový okamžik celého utkání - zranění brankáře Šindelka

    Psychickou výhodu vědomí toho, že v brance nestojí brankář měli samozřejmě ve svých hlavách a hlavně na svých kopačkách hráči domácího týmu a značně tak přitopili pod kotlem a přidali na obrátkách a snažili se všemožně zaměstnávat našeho "nového brankáře". Ten čisté konto udržel necelých 10 minut, když jej po propadnutí obrany a křižné přihrávce překonal Zmeškal - 3:2.

   
Chvalčov se vrhal stále více a více do útoku...

    Naši hráči se alespoň pro tyto chvíle nevzdávali a snažili se sem tam nějakou akcí zaměstnat také domácí obranu, ale chyběla přesná přihrávka na některého z útočníků, myšlenka a odhodlání vzít tíhu okamžiku na sebe a rovněž obrana domácích působila organizovaným dojmem. Kdyby dostal Hošťálek či Klas ve druhém poločase nějaký míč do nohy, možná by se dal ještě uhrát nějaký rozumný výsledek, ovšem míče prostě a jasně nepřicházely.


Nešlo to po zemi, ani vzduchem....

    Pokusy Hošťálka ze standartní situace a hlavička M. Žejdlíka po rohu se snad ani šancemi nazvat nedaly. Jedinou růží mezi trním byla táhlá střela Fabiána, který se jako jeden z mála odhodlal ke střelbě z dálky a jeho střela zprvu nevypadala vůbec zle, ale těsně prosvištěla kolem levé tyče domácího brankáře.


Pološance na skórování zůstaly nevyužity...

    Rozhodující okamžik pro výsledek celého utkání se narodil po nenápadné akci domácích, kteří centrovali před branku, kde pseudobrankář Josef Šindelek předvedl nehoráznou minelu a doslova míč nabídl ke skórování domácímu útočníkovi, který pohodlně dorazil míč do opustěné klece - 4:2.


Josef Šindelek (ležící - spící) předložil domácímu útočníkovi nabídku, která se neodmítá....

    Tato branka byla jenom předzvěst následujících minut, kdy nás domácí doslova drtili jedním útokem za druhým a další branka na sebe nenechala dlouho čekat - 5:2. Poslední branku zápasu dal Talach, který využil špatně zahraného ofsajd systému Komárna a v nájezdu 2 hráčů na nikoho se neukvapil a přesnou střelou k tyči zvyšoval již na 6:2.


Poslední hřebíček do rakve zatloukl Talach - 6:2

    Naši hráči  ještě chtěli něco udělat, ale platonický tlak nevyústil v žádnou rozumnou fotbalovou akci a utkání se tak prostě jenom nějak dohrávalo do konce a spíše připomínal boj s větrnými mlýny. Domácí hráči tak byli za zlepšenou hru ve druhém poločase odměněni vysokou výhrou 6:2 a postarali se tak o nejvyšší, a zcela zaslouženou porážku Komárna od května 2009.

 

Sláva vítězům, čest poraženým !

 

    RESUMÉ: "Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři, který nás dokázal svoji kombinační hrou přehrávat hlavně ve středu pole a rychlí útočníci způsobovali našim obráncům velké problémy. V prvním poločase předvedli naši hráči dobrý bojovný a organizovaný výkon okořeněný 2 přesnými trefami, jen škoda že nedokázali udržet poločasové vedení, ovšem diváci se rozhodně nenudili. Druhý poločas byl velmi ovlivněn nešťastným zraněním brankáře Šindelka, kterého dokázali zlepšeným výkonem domácí  hráči 4 brankami využít ve svůj prospěch - ale holt sport bývá někdy krutý. Musíme se z této porážky poučit a oklepat a jede se dál".

 

SESTAVA FK KOMÁRNO - OSÍČKO


STŘÍDÁNÍ: Matušů Václav, Laibner Jan

rozhodčí: Závojský

diváci: 120