Report ze zápasu: TJ FO Chvalčov : FK Komárno - Osíčko

30.10.2013 07:57

branky: Valoušek, Krist - Žejdlík J., Hošťálek, Majkus (z pen.)

    Za krásně prosluněného nedělního odpoledne zajížděli naši hráči k poslednímu venkovnímu zápasu podzimní části sezóny. Na pořadu dne byla odveta zápasu mezi s domácím fotbalovým oddílem Chvalčov. V minulém zápase "Na Rybníčku" byl k vidění vyrovnaný zápas, ve kterém jsme byli o pověstný kousíček lepším týmem a zvítězili jsme těsně 3:2. Odveta slibovala rovněž vyrovnanou partii a to nejen s ohledem na minulý zápas, ale rovněž také dle postavení v tabulce. Naše squadra hájila druhé místo, domácí Chvalčov místo čtvrté.

    Hráčů, kteří absentovali nebylo mnoho. Chyběl Kundrát, Perutka, Vagač a Laibner. Zkušený trenér Josef Šindelek se tak nominoval na pozici stopera, v záloze nastoupil na postu Vagače kapitán J. Žejdlík, do útoku se po zranění vrátil vedle M. Hošťálka, v posledních zápasech absentující D. Klas. Slunné počasí a teplota nad hranicí 20° slibovala slušnou návštěvu a za asistence hlavního rozhodčího p. Sedláře vyběhla obě mužstva vstříc důležitému souboji o další mistrovské body.


TJ FO Chvalčov : FK Komárno-Osíčko

    Od úvodního hvizdu si vytvořili domácí územní převahu a ve 4. minutě poprvé ohrozili branku Šindelka, který byl však na svém místě. O  minut upozději byl v permanenci znovu Šindelek, když vychytal další střelu z poza pokutového území a do třetice podržel svůj tým v 6. minutě, kdy po zbytečné ztrátě míče ve středu pole na něj upaloval domácí útočník sám, ovšem i tentokráte Šindelek v brance čaroval. Avizovaný úvodní tlak domácích tak naši hráči sice se štěstím, ale přežili.



Úvodní branku vstřelil po přihrávce Hošťálka kapitán J. Žejdlík 

    A tak udeřilo na druhé straně. Majkus dobře podržel míč, přihrál Hošťálkovi, kterého domácí hráči moc dobře znají a čekali, že zkušený mazák vezme míč pod svoji patronaci, ten však překvapil všechny přítomné milimetrovou přihrávkou do ulice na volného J. Žejdlíka, který se s míčem příliš nepáral a poslal jej bodlem pod břevno - 0:1.


Domácí měli během prvního poločasu 19 rohových kopů...

    Domácí hráči byli vedením hostujícího Komárna velmi zaskočeni, ovšem brzy se otřepali a byli to znovu oni, kdo měl více míč pod kontrolou. V rozmezí mezi 15. a 25. minutou Chvalčov naše hráče doslova uzamknul před pokutovým územím, z čehož resultovala série 10 rohových kopů, které vždy "smrděly" gólem. Na druhé straně se proti pravidlům provinil jeden z domácích hráčů a J. Šindelek měl dobrou pozici pro ohrožení branky, ale skóre se prozatím neměnilo.


...z nichž nastřelili 1x tyč...

    Neměnilo se ani po půl půl hodině hry, kdy míč po dalším rohovém kopu prolétl k na zadní tyči neobsazenému obránci, který míč napálil směrem na Šindelkovu svatyni, ovšem k dobrému brankáři patří i trocha štěstí a dobře postavené tyče.


... a vstřelili jeden gól zásluhou Valouška - 1:1

    Narůstající tlak domácích vygradoval v 31. minutě a jak jinak než po rohovém kopu, kde nejvýše vyskočil nehlídaný Valoušek a hlavou vyrovnal dosavadní skóre zápasu na 1:1.


Na 1:2 pro Komárno individuálně upravil M. Hošťálek

    Komárno však na zasloužený vyrovnávací gól odpovědělo takřka raketovým způsobem. Na dlouhý nákop za obranu si na vlastní polovině počíhal v 33. minutě zkušeně M. Hošťálek, obešel vyběhnuvšího brankáře, poté nechal jako na bobech projet jednoho obránce, druhého hráče s ledově klidným obstřelem vystavil do role statisty a poslal míč za brankovou čáru - 1:2.


První poločas skončil vítězstvím Komárna 2:1

    Ke konci prvního poločase bylo k vidění ještě po jedné šanci na každé straně, naše po centru z pravé strany, ovšem hráčům chyběl důraz před brankou, domácí jak jinak než po rohu těsně minuli levou tyč a tak se do kabin odcházelo za těsného vedení hostujícího Komárna v poměru 1:2.


Z počátku poločasu druhého domácí opět kousali....

    Druhý poločas pokračoval v zaběhnutém trendu poločasu prvního. Na balónu byli častěji domácí borci, ovšem nedokázali vymyslet kloudnou akci, kterou by nějak překvapili dobře organizovanou obranu Komárna. 


... a opět vyrovnali, chybu v obraně potrestal Krist - 2:2.

    Až po čtvrt hodině hry vyrobil hrubou chybu jeden z nejzkušenějších hráčů v řadách Komárna, když se špatně vytáhl a poté již nestihl celou situaci zachránit, když domácí dobře zakombinovali a centrovaný míč z pravé strany protečoval za záda bezmocného Šindelka Krist - 2:2.


Standartní situace v podání M. Hošťálka

    Komárno s blížícím se koncem zápasu ztrácelo půdu pod nohama. Domácí byli aktivnější, v osobních soubojích důraznější a rovněž také nápaditější, ale hráli pouze po šestnáctku, bez finální přihrávky a z pološancí se prostě skórovat nedá. Za Komárno se snažil ze standartní situace prosadit M. Hošťálek, ovšem jeho střela si cestu do branky nenašla.


Vítěznou branku vstřelil v 73. minutě ze značky pokutového kopu T. Majkus

    V 28. minutě tak přišel z ojedinělé šance krutý trest pro domácí. Domácímu obránci způsobil nakopnutý míč neskutečné problémy a zahrál rukou v pokutovém území, na což píšťalka hlavního rozhodčího zareagovala hvizdem a ruka p. Sedláře ukázala na penaltový puntík. Na exekuci pokutového kopu určený a psychicky silný komárenský středopolař T. Majkus se štěstím proměnil a potřetí v zápase poslal Komárno do vedení - 2:3.


Rozhodnout mohl Klas, ovšem těsně minul

    V závěru zápasu domácí vsadili vše na jednu kartu a vytáhli hru hodně vysoko, z čehož pramenily šance Komárna na breaky. Jeden z nich mohl zhruba deset minut před koncem využít D. Klas, ale jeho střela jen těsně minula pravou tyč domácí branky. V závěru zápasu bylo na domácích vidět odhodlání srovnat, ovšem obrana Komárna další chybu nedopustila a jednobrankové vedení do konce zápasu nepustila. FK Komárno-Osíčko tak podruhé v sezóně porazilo geograficky blízkého soupeře stejným poměrem 3:2 a v zápase, kterému by více slušela remíza tak nakonec odváží všechny 3 body do tabulky.


... ale i tak byl důvod k vítěznému pokřiku

Sláva vítězům, čest poraženým!

RESUMÉ: "Počáteční tlak domácích naši hráči jen se štěstím přečkali a naopak šli do vedení, které však domácí díky sérii rohových kopů po půl hodině dotáhli. Do poločasu se individuální akcí prosadil Hošťálek, ovšem po změně stran domácí opět dokázali vyrovnat. Rozuzlení zápasu tak přinesl z pokutového kopu Majkus. Utkání, kterému by slušela remíza však naši hráči dokázali dotáhnout do vítězného konce. Hra nebyla příliš oku lahodící, místy rozháraná a chaotická. Domácí byli aktivnější, mnohem častěji na míči, fotbalovější, ovšem k nám se po dlouhé době přiklonilo trochu štěstí. Domácí tak utrpěli lekci z toho, že se nehraje na krásu a na šance, nýbrž na branky, kterých jsme v tomto zápase vstřelili, leč o jednu, více."

=gio=

 

střídačka: Orava, Matušů V., Ondroušek, Šenkyřík

diváci: 200

rozhodčí: Sedlář