Report ze zápasu: TJ Poličná : FK Komárno - Osíčko

03.02.2013 20:27

 

    První zápas zimní přestávky sehráli naši hráči na umělé trávě ve Valašském Meziříčí. Soupeřem našeho týmu bylo mužstvo TJ Poličné, které hraje 1.B třídu na Valašsku. Pro náš tým to byl skoro vůbec první vážnější test fyzické zdatnosti po vánočních svátcích. Trenér Josef Šindelek měl k dispozici téměř kompletní hráčský kádr - chyběli Hošťálek, Orel a Matušů Václav. Naopak do sestavy se po dlouhé době vrátil R. Nesvadba. To náš soupeř z Poličné tímto zápasem ukončil fyzicky i jinak náročné soustředění ve Valašské Bystřici.

 

    Úvod zápasu patřil našim hráčům, kteří lépe kombinovali a více se tlačili do zakončení a brzy se dočkali vedení. Na centr Nevtípila si dobře naběhl M. Žejdlík a hlavou otevřel účet utkání - 0:1.


Úvodní branku vstřelil v 6. minutě M. Žejdlík - 0:1

    Poličná o sobě dala vědět prakticky v zápětí, ale Šindelek v brance zneškodnil 2 slibné pokusy útočníků. První půle byla minimálně vyrovnaná, šance na změnu skóre byly na obou stranách, ale hráči na obou stranách nedokázali zamířit mezi 3 tyče. Poličná se dočkala vyrovnání těsně před pauzou. Chybu v obraně Komárna dokázali hráči Poličné potrestat - 1:1.


Vyrovnávací branka těsně před poločasem 1:1

    Druhý poločas začal svižně. Těsně před pokutovým územím zahrál rukou M. Žejdlík a zahrával se přímý volný kop. Cestou do brány se míč otřel o tyč a Šindelek v brance byl bezmocný - 2:1


Marně se Šindelek natahoval 2:1

   Druhý poločas byl rovněž vyrovnaný, Poličná více držela míč, Komárno se zase snažilo o rychlé přechody do útoku, jenže obrana Poličné odolávala. Komárno se s přibývajícím časem snažilo o vyrovnání, ale v mnoha případech chyběl klid a přesnější přihrávka. Třetí branku přidala Poličná v nastaveném čase druhého poločasu, když na dvakrát dokázali procedit míč za brankovou čáru 3:1.


Definitivní tečka za prvním přípravným zápasem - 3:1

RESUMÉ: "Na hráčích byla vidět nerozehranost a u některých také absence tréninků a nedostatečné fyzické kondice, na které se bude v nejbližších týdnech usilovně pracovat. Kolektivní výkon mužstva byl dobrý, z jedinců by se dal vyzdvihnout snad jen výkon M. Žejdlíka, který neúnavně pracoval ve středu pole s hostem R. Vagačem."