Report ze zápasu: TJ Prusinovice : FK Komárno - Osíčko

30.04.2014 09:33


branky: Vrubel, Talach - Hošťálek 2x, Žejdlík J. 2x

    K poslednímu zápasu základní části na hřišti soupeře vyjeli poslední aprílovou neděli naši hráči na půdu TJ Prusinovice. Hostující FK Komárno-Osíčko přijíždělo na hřiště "Rohálova" posíleno o domácí vysoké vítězství v derby zápase s Rajnochovicemi 6:1 a v tomto zápase bylo hostující Komárno v roli papírového favorita. Domácí mužstvo se nacházelo na 7. místě tabulky s celkovým počtem 13 bodů, hostující FK Komárno - Osíčko se nacházelo na druhém místě. Podzimní měření sil obou mužstev skončilo divokým výsledek 8:3 pro Komárno, když si 4 gólové zásahy připsal kapitán J. Žejdlík.

    Trenér Josef Šindelek měl k dispozici kromě zraněného brankáře Šindelka, absentujícího Pitříka, Orla a Paláta, který koučoval tým Kelče na zápase venku kompletní hráčskou základnu. V brance opět dostal prostor Kunz, v obraně dostal šanci Ondroušek, naopak v útoku se představilo staronové duo Hošťálek - Klas. Počasí bylo takřka ideální, jen vysoký porost mohl tomuto utkání mírně uškodit. Jako hlavní arbiter byl pro tento zápas zvolen Jelínek.

 

    Hned v úvodu utkání se do první střelecké pozice dostali domácí hráči, kteří prošli skrz obranu jako nůž máslem a pro Komárno byla tato akce prvním důrazným varováním. Na druhé straně dostal ideálně do běhu za obranu míč Hošťálek, který si s míčem ještě pohrál a za pomocí vracejícího hráče rozvlnil síť za zády domácího brankáře - 0:1. V 9. minutě se do míče ze standartní situace opřel Hošťálek, ale projektil z jeho kopaček letěl tentokráte nad branku.

    Hostující Hošťálek byl při střelecké chuti. V 17. minutě se z voleje opřel do míče a jen těsně minul pravou šibenici. Domácím se podařilo vyrovnat ve 20. minutě. V hlavičkovém souboji si nedůrazně počínal Laibner, Vrubel dostal ideální pobídku před branku a nemýlil se - 1:1. O chvíli později rozehrávali domácí "zkrácený roh" a polocentr, polostřela vystrašila Kunze v brance, jelikož skončila na břevně.

    Komárno se však z vyrovnání rychle oklepalo. Po faulu na pronikajícího Nevtípila zahrával přímý volný kop Hošťálek a střelou na zadní tyč vyhnal pavouky z horního růžku - 1:2. Po půl hodině hry mohli naši hráči odskočit soupeři na dvě branky. Přesně mířeným centrem vyzval Hošťálek ke skórování J. Žejdlíka, ten však svým "kladivem" zazvonil na břevno i na druhé straně.

    Odskočení o dvě branky se konalo až v 37. minutě a bylo to zásluhou krásné fotbalové akce. K exekuci přímého kopu se postavil Hošťálek, všichni přítomní čekali prudkou střelu, ovšem lišák Hošťálek vymyslel krásný, lehký a načechraný míč na J. Žejdlíka, který tentokráte uklidil hlavou míč za záda domácího brankáře a stanovil tak poločasový výsledek - 1:3.

    Do druhé části vlétli se zdravým sebevědomím domácí hráči a z gólu se radovali již po čtyřech minutách hry. Za obranu si naběhl Talach a s ničím se nepáral a míč napálil směrem na Kunze, který neměl sebemenší šanci - výstavní střela zaplachtila na zadní tyč - 2:3.

    Tlak domácích ze začátku druhého dějství umocnila i střela ze standartní situace, která potřetí v zápase rozezvučela brankovou konstrukci - tentokráte domácí nastřelili tyč.

    V 65. minutě už někteří domácí příznivci zvedali ruce nad hlavu. Po kombinaci po pravé straně se domácí hráč rozhodl pro sólové zakončení, obešel Nesvadbu i brankáře Kunze, ovšem v poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu vracející se M. Žejdlík a odvrátil míč na roh. Postupem času tlak domácích odezníval a do hry jsme se opět vložili i my. Po půl hodině druhého poločasu se zdálo být o osudu utkání rozhodnuto. Do rozhozené obrany vlétl po přihrávce Hošťálka kapitán J. Žejdlík, který hokejovým blafákem obešel brankáře a pohodlně dovezl míč do prázdné branky - 2:4.

    Skóre zápasu však mohlo být i vyšší, to by musel ovšem pokutový kop za faul na Žejdlíka proměnit Majkus, kterého vychytal domácí brankář a následné dorážky rovněž v síti neskončily. V samotném závěru mohl po přihrávce Žejdlíka skórovat navrátilec do sestavy W. "Drogba" Matušů, ale ve vyložené šanci netrefil míč ideálně. I přes to naši hráči dokázali zvítězit v nepříliš pohledném utkání v poměru 2:4 a potvrdili body z domácího vítězství nad rivalem z Rajnochovic.

    O tom, že to byly více vybojované body, než oku lahodící fotbal, svědčila i situace po zápase, kdy naši hráči na parkovišti bojovali proti pichlému kolu na hasičském speciálu a dobrou hodinu po zápase museli nechtěně počkat, až se situaci podaří vyřešit. Nakonec jsme však zdárně odjeli, i se třemi body za vydřené vítězství 2:4.

Sláva vítězům, čest poraženým.

 

střídačka: Orava, Šenkyřík, Matušů, Šindelek J.

diváci: 120

rozhodčí: Jelínek