REPORT ze zápasu: TJ Slavoj Zahnašovice : FK Komárno-Osíčko

07.05.2011 13:03

TJ Slavoj Zahnašovice - FK Komárno-Osíčko 1:3 (1:1)

branky: 29. nehl. - 10. Fabián V., 75. Vagač R., 79. Klas D.

"Body jsou body"

    K dohrávané utkání 22. kola okresní soutěže zajíždělo naše mužstvo do Zahnašovic, kde se hrálo netradičně v pátek od 17. hodin. Manšaft měl přes týden problémy dát se vůbec dohromady, aby přijel v nejsilnější možné sestavě. Týmu scházel trenér Platek, jež měl pracovní povinnosti a také "Pepíci" Tvrdoň s Orlem, bratři v triku Matůšů - Václav a Michal a také Orava. Nakonec se hráčů na srazu sešel počet stejně jako bylo apoštolů. Těchto 12 apoštolů mělo jasný úkol - dovést ze Zahnašovic 3 body, a díky nim se vrátit na 3. místo tabulky. Vítězství se však nerodilo hladce.

    Bylo krásné počasí, o tisíc procent lepší než před dvěma týdny, kde nás místní překvapili nejen zástupem pampelišek, ale také nepříjemnými povětrnostními podmínkami a nakonec nepraktickou průtrží mračen, díky níž, benevolenci rozhodčího a ležérnímu přístupu domácích pořadatelů se muselo utkání opakovat. Bylo krátce po 17 hodině a místní borci nastoupili proti hostům z Komárna.


Taktické pokyny ze střídačky

 

    Utkání začalo ve vlažném tempu, které preferovala obě mužstva. První nególovou zajímavou akcí byl ve druhé minutě "samofaul" J. Žejdlíka, který zakopl o vlastní nohy, zkolil se na zem a rozhodčí k údivu všech přihlížejících odpískal proti Zahnašovicím. Druhý, ale o to zajímavější moment byl k vidění v 10. minutě. Hráči Komárna se po sérii několika přihrávek dostali před pokutové území domácího týmu. Zakombinovali mezi sebou a výsledkem byla střela V. Fabiána, která rozvlnila síť za domácím brankářem, autorem gólové přihrávky byl D. Klas - 0:1.


Gólová radost V. Fabiána a přihrávajícího D. Klase - 0:1

 

    Týmu nalil gól krev do žil. O tři minuty později se dostávali na dostřel domácí branky opět hráči Komárna. Jmenovitě Vagač, který našel přihrávkou D. Klase, tomu však míč v poslední chvíli uskočil. Minutu na to si tito dva hráči akci zopakovali, s tím rozdílem, že tentokrát Klase zklamala technika a přihrávkou přes hlavu nenašel zcela volného Perutku, na kterého zívala brána a který si než si jeji spoluhráči všimnuli málem vyřval hlasivky. První vážnější šance domácího týmu přišla v 16. minutě, kdy se k hlavičce dostal nikým neatakovaný stoper, na štěstí pro Komárno hlavičkoval vedle pravé tyče. Za dvě minuty opět předvedli kombinaci Klas s Vagačem, druhý jmenovaný se nerozpakoval a napálil míč směrem na branku. Domácí brankář již byl překonán, ale od dvougólového vedení zachránila domácí borce tyč !


Kletbu na svou branku uvalil domácí brankář - 2x jej v první půli zachránila tyč

 

    Domácí tým spoléhal především na brejky, které tahal většinou po pravé straně. Jeden z nich, který zaváněl gólem byl k vidění ve 20. minutě. Perutka neobsadil domácího středopolaře, který měl dost času i prostoru srovnat si míč na střelu, jenomže v tomto případě byl v permanenci T. Málek. Ve 22. minutě jsme měli další velkou příležitost. Vagač kopal rohový kop, zaměřil míč na hlavu J. Žejdlíka, který nehlídaný hlavičkoval těsně nad břevno. O čtyři minuty později to byli opět dva výše zmiňovaní hráči, kteří se dostávali do brankové příležitosti. J. Žejdlík našel do uličky nabíhajícího si R. Vagače, který dobíhal za míčem a ke skórování mu chyběl jeden jediný krůček.

    Domácí se do zakončení dostávali pouze sporadicky. Avšak branky se dočkali zhruba po půlhodině hry i díky chybě brankáře Málka, který lehkou střelu nedokázal zkrotit ve svých rukavicích, míč mu vypadl a dobíhající domácí hráč se štěstím vyrovnal - 1:1. O minutu později si mazácky počínal na druhé straně R. Perutka. Stylem "pojď sem, kam jdeš?" si položil na zadek tři domácí borce, natáhl ke střele a podruhé v utkání zvonila za zády domácího gólmana tyč ! Zdálo se, že bude tahle klec začarovaná a asi tomu tak i bylo, jinak by následná střela Fabiána z 33. minuty jistě skončila v bráně. První obrovskou chybu předvedl v zápase rozhodčí Benda v 37. minutě. Balónu se po dlouhém nákopu zmocnil kapitán Žejdlík, který se řítil sám na brankáře, toho však hráč domácích zastavil nedovoleně. Rozhodčí nevytáhl ani žlutou kartu. Přímý volný kop zahrával Perutka, jemuž se střela příliš nepovedla. Před koncem poločasu měl ještě jednu příležitost ke skórovaní dobře hrající Fabián, ale jeho hlavička si cestu mezi tři tyče neproklestila a tak poločas skončil remízou v poměru 1:1.


Komárno mělo také řadu standartních situací, ovšem bez gólového efektu

    Poločasovou přestávku vyplnil pohled na hlavního rozhodčího, který místo aby si šel do kabin odpočinou po prachbídném výkonu, tak se pustil s cigaretou v ruce do koketování a debatování s místními diváky, místo toho, aby si v hlavě přehrál ubohý arbitrovský výkon. Zhruba po 8minutové přestávce, kterou zřejmě s blížící se hodinou hokejového derby Česko-Slovensko zkrátil.

    Druhý poločas začal právě obrovskou rozhodcovskou chybou, to když sudí neodpískal penaltu na Klase, kterého ve vápně seťal jeden místní dřevorubec, píšťalka sudího však zůstala němá. Druhý poločas se odehrával ve velkém hereckém představení domácích, kteří se několikrát dožadovali odpískání faulu na jejich hráče, řvaním a teatrálními skoky si hráči koledovali spíše o žlutou kartu. Tu viděl také domácí brankář, který nasimuloval pád ve vlasním malém vápně a pořádně prořezanou pusou sepsnul sudího, který mu následně udělil žlutou kartu. Další aspekt, který byl citelný ve druhém poločase byla nechuť některých hráčů zapojit se do hry a proto i gólových příležitostí bylo jako šafránu.


Divadlo o dvou hlavních aktorech - domácí hráči a rozhodčí Benda

    Dobrou gólovou příležitost si naši borci vypracovali v 56. minutě po rohovém kopu a vzniklém zmatku mohl opět poslat do vedení svůj tým J. Žejdlík, ovšem obrana zblokovala jeho pokus a následně dobíhající Fabián se pouze srazil s domácím brankářem, kterému nezaviněně přivodil drobné zranění, které jej poté sužovalo po celý zápas a to se ukázalo býti "Achylovou patou" domácích. Brankář sotva stál na nohách a tak mohli naši hráči častěji testovat brankáře, který měl zhoršenou motoriku. Ovšem než to naši hráči pochopili, tak mezitím měli obrovskou šanci domácí, kteří šli do breaku a pouze zákrok T. Málka udržel Komárno nad vodou.

    V 70. minutě si opět samostatnou akcí, kdy si opět položil dva protivníky k zemi ,řekl o hráče zápasu R. Perutka, jeho střela však naneštěstí šla pouze do náruče vděčného brankáře. Ten však neměl štěstí v 70. minutě, to se ke střele odhodlal R. Vagač a s velkým přispěním domácího hráče, který jeho střelecký pokus tečoval dal míč do protipohybu kulhajícího brankáře a tím poslal svůj tým do vedení - 1:2.


Až k slzám dohnal způsob vstřelení branky svého autora - 1:2

    Následující minuty se nesly v duchu tlaku Komárna, které chtělo přidat pojišťovací gól. To se jim nedařilo, ani díky chybám, které tvořil zraněný gólman. Uklidnění pro řady Komárna přišlo krátce před 80. minutou. Chybu brankáře domácích vystihl Fabián, který vyzval od brankové čáry ke skórování dobíhajícího Klase, na kterého zívala odkrytá branka - 1:3. To hráče definitivně uklidnilo a zbytek zápasu se již v poklidu odehrával na půlce domácího mužstva. Rozhodčí tak pochopili, že veškerá snaha domácích vychází na prázdno a nenechali ani doběhnout 45 minut (zápas ukončen v čase 40:57 pozn.) a ukončili zápas, ve kterém si mužstvo z Komárna odváží vítězství v poměru 1:3.


Konečnou podobu dal zápasu v 79. minutě D. Klas - 1:3

 

    I přes vítězství a připsání 3 bodů do tabulky nepodalo mužstvo Komárna optimální výkon. Individuální výkony jednotlivých hráčů komentovat nebudu, ale někteří by si měli uvědomit, že pokud hrají, tak musí na hřišti nechat maximum. Naše mužstvo tak připomínalo známého chameleona, ten který se dokáže přizpůsobit prostředí - naši hráči se dokáží přizpůsobit hře soupeře, protože pokud soupeř hraje "kulové" hrají "kulové" i naši hráči a naopak.

    Sečteno podtrženo 3 body,i přes matný a vlažný výkon jsme se opět po týdnu dostali na 3 příčku tabulky. Tragický až katastrofický výkon předvedl rozhodčí Benda, pomezní rozhodčí Caletka prokázal své zkušenosti a na lajně fungoval s přehledem.

 

Sestava FK Komárno-Osíčko: Málek T. - Nesvadba R., Šindelek J., Žejdlík M., Nevtípil J. - Perutka R., Vagač R., Kundrát T., Žejdlík J. - Fabián V., Klas D.

střídačka: Ondroušek M.

nejlepší hráči dle redakce: Nesvadba, Perutka, Vagač

 

 

 

diváci: 60

rozhodčí: Benda (4)

   

Hodnocení hráčů:

Málek (6)

Šindelek (7)

Nesvadba (8) Žejdlík M. (7)  Nevtípil (6)

Kundrát (6) Perutka (8) Vagač (7) Žejdlík J. (7)

Klas (6) Fabián (7)

střídající: Ondroušek (5)

=gio=