Report ze zápasu: TJ Sokol Poličná : FK Komárno-Osíčko

06.03.2013 13:36

Mužstvo Komárna si na svůj další přátelský zápas pozvalo starého známého soupeře z Poličné. FK Komárno-Osíčko tímto přípravným zápasem zakončilo své náročné 4 denní soustředění ve Valašské Bystřici. Se stejným soupeřem jsme se utkali na začátku měsíce února, kdy tenkrát náš soupeř končil náročné fyzické soustředění rovněž z na horské chatě Búřov - tentokráte prospěl čerstvý vzduch, náročná příprava a krásné počasí našemu mužstvu, které doslova "naložilo" oslabené Poličné půl tuctu branek.

    Začátek utkání byl pro naše hráče poněkud zvláštní, do branky musel na okamžik zaskočit nezvykle J. Žejdlík, protože se ještě čekalo na kvarteto "nevysoustředěných" opozdilců. Ovšem byli to naši hráči, kteří jakoby měli po náročném soustředění lehčí krok, ikdyž by měli po takto náročném soustředění mít spíš nohy dřevěné. První minuty utkání byly minimálně vyrovnané a i hráči Poličné se snažili, ale nedařilo se jim "trefovat zařízení".

    Oproti minulému vzájemnému zápasu jsme však dokázali hrát jako jedno mužstvo a stejně jako minule jsme se zaslouženě ujali vedení, po chvíli jsme přidali z rychlé akce i druhou branku a soupeř se položil na lopatky. Do poločasu jsme stihli přidat ještě jeden zásah. Nejpilnějším střelcem první půle byl M. Hošťálek, který nedal oddychnout obranné řadě Poličné.

   

    Hráčům Poličné to ve sledu dalších minut moc nešlo a když už se dostali do nějaké té šance, tak buďto nezakončili své šance podle představy, nebo zasáhla dobře a pevně fungující obrana Komárna. Naši hráči působili kompaktním dojmem, hra měla řád a opravdu se na ni dalo koukat. Žádné zbytečné nakopávání míče, ale již od obrany konstruktivní zakládání útočných akcí, což slavilo v prvním poločase úspěch - 0:3.

    Druhý poločas byl jasně v naší režii, hattrick dovršil Hošťálek, který lobem ala Karel Poborský přehodil vybíhajícího brankáře. Za zmínku stojí také pěkná individuální akce T. Kundráta, kterou krásně zakončil střelou k tyči.

    V následujících minutách zápasu se mohl prosadit také R. Perutka a  L. Orava, ale na "příliš hrbolatém terénu, mu míč v poslední chvíli skočil a střela si cestu mezi 3 tyče nenašla". V závěru zápasu se dočkali čestného zásahu také hráči Poličné, kteří měli v závěru už více sil než naši hráči a pouze korigovali na konečných 6:1.

RESUMÉ: " Všem účastníkům utkání patří velký dík za předvedený výkon.Ve třetím přípravném zápase, ve kterém se naše mužstvo představilo šla na hráčích z počátku vidět jak únava z náročného soustředění, tak také chuť zahrát si fotbal. Hráči v zápase předvedli poctivý přístup, bojovný kolektivní výkon, nasazení a smrtící protiútoky. Největší hrozbou pro obranu soupeře byl M. Hošťálek, který dosáhl hattricku a hlavně jeho 3 branka byla výstavní. Zadní řady v pohodě koordinoval J. Žejdlík, střed zálohy zase patřil dvojici Vagač - M. Žejdlík. Trošku zklamáním byl výkon našeho soupeře z Poličné, jejíž hráči vypadali, jako by to byli oni, co právě přijeli ze soustředění a ani zdaleka nepřipomínali tým, který bude bojovat o záchranu v 1.B třídě".

 

přípravného zápasu se účastnili: Šindelek Jiří, Šindelek Josef, Nesvadba Roman, Nevtípil Jakub, Ondroušek Martin, Hošťálek Marek, Klas Dušan, Vagač Radim, Orel Radim, Orava Libor, Žejdlík Martin, Žejdlík Jaroslav, Fabián Vladimír, Kundrát Tomáš, Perutka Radim - pro velkou únavu nenastoupil "žolík" Matušů Václav.

=gio=