Report ze zápasu: TJ Sokol Tučapy : FK Komárno - Osíčko

29.08.2013 23:37

branky: 38. a 55. Vlč - 16. a 60. Klas, 63. a 85. Žejdlík J., 22. Hošťálek, 50. Nevtípil, 75. Majkus

 

Minulou neděli zajížděli naši hráči na půdu nedalekých Tučap. V minulém ročníku soutěže se na hřišti v Tučapech doslova roztrhul pytel s brankami a přihlížející diváci mohli sledovat krásný útočný fotbal z obou stran, kdy nakonec naše mužstvo po přestřelce zvítězilo nad houževnatým domácím týmem v poměru 3:6. Úvod letošního ročníku domácímu týmu vyšel na výbornou, když ze dvou dosavadních zápasů dokázali vytěžit plný počet bodů stejně jako naše mužstvo a tak se dal očekávat vyrovnaný a útočně pojatý duel.

Trenér Josef Šindelek postrádal v zápase hned několik hráčů. Z různých důvodů chyběli Orel, Kundrát, Nesvadba, Orava a Šenkyřík, ale i tak poskládalo Komárno silnou sestavu, kterou přivedl na hrací plochu hlavní rozhodčí Sedlář.

    Domácí do utkání vlétli takřka raketově a v úvodní desetiminutovce byli lepším týmem, ovšem ve dvou velkých šancích nedokázali dopravit míč za Šindelkova záda. V prvním případě zaspal po rychle vhozeném autu Nevtípil a domácí hráč se ocitl osamocený před brankou, ovšem ve skluzu nedokázal míč ideálně trefit, při druhé gólové situaci Tučap zase protečoval osamocený hráč míč těsně kolem pravé tyče. Po dvou úvodních slibně vypadajících příležitostí se ke slovu dostali také hráči Komárna. Ve 13. minutě se do odraženého míče opřel Ondroušek a ten skončil jen těsně vedle domácí branky, minutu po něm se po pěkné kombinaci Žejdlíka s Klasem zkoušel prosadit Vagač, ovšem brankář byl tentokráte na místě.

    První branku vstřelilo Komárno po samostatném průniku Hošťálka, který si u autové čáry povodil hned dvojici protihráčů a nabídl přesný centr nabíhajícímu Klasovi, který hlavou poslal Komárno do vedení - 0:1.

    Uběhly sotva 4 minuty a skóre se měnilo podruhé. Na půli domácích vybojovali společně míč Klas s Žejdlíkem, druhý jmenovaný chvíli váhal, co s míčem provede, až vystřelil přes dvojici bránících protihráčů, brankář Tučap tuto střelu, která mířila mimo tři tyče pouze vyrazil míč před sebe, kde byl nejrychleji za zády obránců dobíhající Hošťálek a Komárno rázem vedlo o dvě branky - 0:2.

    Domácí se mermomoci snažili s nepříznivým stavem něco udělat, ovšem občas zapomínali na zadní vrátka. Po jedné chybě ve středu hřiště se k míči dostal Majkus a už už se chystal zakončit, když byl sražen k zemi a Komárnu se naskytla výborná příležitost k ohrožení branky domácích. K míči se postavil stoper Josef Šindelek a brankář měl co dělat, aby jeho umístěnou střelu vytěsnil mimo tři tyče na rohový kop. Komárno poté zahrozilo ještě jednou a to jmenovitě Hošťálkem, který se samostanou akcí tentokráte nepochodil a tak přišli na řadu domácí.

    Z prvu byla akce, po níž se domácím podařilo snížit velmi nenápadná. Tučapy se usadili na naší polovině, ovšem bez většího tlaku a když už vypadalo, že do útoku půjdou zase hráči Komárna, tak přišel trest. Zbytečná ztráta míče resultovala ve střelu od domácího kapitána, která se nepříjemně před Šindelkem svezla a od tyče se odrazila k dobíhajícímu Vlčovi, který snížil vedení Komárna na jednobrankové - 1:2. Na poločasovém jednobrankovém vedení Komárna nic nezměnilo ani šance domácích, kteří zahrávali standartní situaci po nastřelené ruce, ani pokus Klase, který po Žejdlíkově asistenci nastřelil tyč domácí svatyně.

    Druhý poločas nemohl pro naše barvy začít lépe. Po úvodní šanci domácích, kteří se snažili udeřit ze vzduchu jsme po zblokovaném centru od Žejdlíka dostali možnost zahrávání rohového kopu, při kterém si míč na své trajektorii vybral Nevtípila, který jej protečoval hlavou a ramenem za záda bezmocného domácího brankáře - 1:3. Domácí tým se však nenechal ani podruhé v zápase zahanbit a bleskurychle znovu stáhl na rozdíl jediné branky - po standartní situaci Olši zapomenuli hráči i brankář Šindelek na zadní tyči nabíhajícího Vlče, který svou druhou brankou zápas podstatně zdramatizoval- 2:3. 

    Domácí po brance přidali, hlavně v agresivitě a v tvrdosti v osobních soubojích, ve kterých často zasahovali mimo rámec pravidel, ovšem hlavní sudí nechal zákroky na Ondrouška, resp. Hošťálka bez karetního trestu, ba naopak sestřelený Hošťálek vyfasoval za řeči žlutou kartu. Dalším velkým faux-pas byl nečekaný verdikt rozhodčího, když Šindelek zastavil míč u autové čáry a nikdo z domácích hráčů nenapadal, tak k údivu všech přítomných rozhodčí odpískal proti našemu týmu nepřímý volný kop a tento už tak peprný verdikt okořenil ještě žlutou kartou pro našeho brankáře, čímž dal soupeři velkou možnost ke skórování - naštěstí tato nepochopitelná situace vyrovnání domácích nepřinesla.Komárno bez úhony přečkalo několika minutový tlak Tučap a poté se z vesela vrhlo do útočení. V 65. minutě odskočili hráči Komárna opět na dvě branky. Míč po standartní situaci Šindelka našel přesně hlavu kapitána Žejdlíka, který míč jemně vrátil před branku, kde nabíhal z druhé vlny Klas, který doslova dopravil míč do branky a načal tak strhující dvacetiminutovku, ve které hosté z Komárna čtyřikrát rozvlnili domácí síť - 2:4.

    Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Tentokráte se role oba aktéři předchozí brankové situace prohodili - Klas v roli nahrávajícího našel v prostoru velkého vápna nabíhajícího Žejdlíka, který rozvlnil síť domácích po páté - 2:5.

    Domácí hráči měli hned dvakrát blízko ke skórování v rozmezí necelých pěti minut, když nejprve nastřelili pravou a poté o několik minut později i levou tyč Šindelkovy klece. O pár okamžiků tak udeřilo na druhé straně. Než dozvonily tyčky, které nastřelili domácí, tak se skóre opět pohlo o stupínek dopředu. Ve skrumáži před brankou Tučap přiťukl zády k brance postavený Klas lépe postavenému Majkusovi, který umístěnou střelou na zadní tyč zvýšil vedení Komárna na 2:6. Pro Majkuse to byla třetí branka ve třetím soutěžním zápase za sebou, který odehrál v novém prostředí.

;Poslední branka zápasu padla pět minut před koncem zápasu, když se k míči dostal střídající V. Matušů a přihrál přesně na rozběhnutého, rovněž střídajícího Laibnera, který na netypickém postu útočníka utekl svým pronásledovatelům a milimetrovou přihrávkou vybídl ke skórování kapitána Žejdlíka, který se ani ve druhém případě nemýlil a upravil tak na 2:7. V posledních minutách zápasu chtěli naši hráči udržet vysoké vedení a tak se už moc do útočení nepouštěli, ovšem toho chtěli využít domácí, kteří dvakrát zahrozili, ovšem ani v jednom případě si kulatý nesmysl cestu mezi tři tyče nenašel a tak se mohli hráči FK Komárna - Osíčka radovat z nečekaně vysokého, leč zaslouženého vítězství v poměru 2:7.

Sláva vítězům, čest poraženým !

 

střídačka: Matušů V., Laibner, Gajdušek

rozhodčí: Sedlář

diváci: 80