Report ze zápasu: TJ Sokol Záhlinice : FK Komárno-Osíčko

22.04.2018 21:48


branky: 37. Mrkvice, 50. Ledina - 36. a 73. z pen. Majkus

Po vydařeném derby zápase s Loukovem (výhra 6:1) jsme zajížděli na půdu Záhlinic. Týmu z předměstí Hulína jsme měli co vracet, neboť nás soupeř v prvním podzimním měření sil přehrál a odvezl si z Komárna všechny 3 body za vítězství 2:0. A tak bylo o motivaci vrátit soupeři porážku postaráno.

Sestava doznala oproti domácímu derby zápasu doznala jen drobných změn a to, že absentujícího Tvarůžku nahradil v základní sestavě Kulajta. Změny doznala i lavička náhradníků, kdy na ní poprvé usedl staronový kanonýr Hošťálek a po nemoci se do týmu vrátili Kunz s Nesvadbou. Krásné počasí a super nachystaný hustý trávník tak předurčoval, že dnes nebudou mít hráči problémy ani s počasím ani s terénem a že to bude jen na nich, jak tento zápas dopadne.

Domácí tým chtěl hned ze začátku ukázat kdo bude na hřišti pánem a nepříjemně se do nás zakousl a párkrát byli i blízko úvodní brance, ovšem naše obrana někdy i se štěstím odolávala, jednou nás zachránilo břevno po hlavičce osamoceného hráče. Postupem času jsme se i my osmělili a dostali se do zakončení, ovšem né vždy se nám podařilo zamířit svůj pokus mezi 3 tyče. Nebezpečný byl průnik a střela z ostrého úhlu Václavka a následná střela do tyče od kapitána Majkuse. Domácí měli opticky více ze hry, ovšem úvodní tlak nevyužili a hra se začala vyrovnávat. A když se do míče opřel po rohu z voleje Lukáš, tak se začala hra obracet.

Skóre zápasu se poprvé měnilo až 10 minut před odchodem na poločasovou přestávku. Dlouhý aut Lukáše se snažil za sebe prodloužit Klas, míč se ve skrumáži dostal až k noze Majkuse, který jej bez rozmyslu napálil na vzdálenější tyč a poslal Komárno do vedení - 0:1.

Z vedení jsme se však neradovali dlouho a domácí prakticky v zápětí vrátili stav na vyrovnaný. Chybu Studeného ve středu hřiště využili domácí k rychlému breaku do rozhozené obrany a zásluhou Mrkvice vyrovnali - 1:1. Do konce poločasu se vytáhnul brankář Šindelek, který konečky prstů vytáhl na roh střelecký pokus domácích. Poločas tak skončil nerozhodným výsledkem 1:1.

Vstup do druhého poločasu měli stejně jako do toho prvního lepší domácí, kteří se snažili tlačit více do útoku a hned po pěti minutách šli do vedení. To domácí vybojovali na středu hřiště míč a poslali jej za obranu kde si naběhl Ledina, který tváří v tvář Šindelkovi uspěl a Záhlinice vedly 2:1. Po vedoucí brance se domácí jakoby stáhli a nechali iniciativu na nás. My jsme však mnohdy dopláceli na nepřesnosti v rozehrávce a tak se domácím otevíraly možnosti k rychlým breakům. Jeden z nich musel na poslední chvíli hasit M. Žejdlík, který za svůj počin vyfasoval od rozhodčího žlutou kartu.

Občas nás neposlouchaly nohy, občas hlava, ale i tak bylo dost času na to ještě se zápasem něco udělat. Naděje Komárna se však snížila v 70. minutě, kdy za běžný souboj na polovině dostal druhou žlutou kartu M. Žejdlík, za údajnou hru loktem, avšak bylo zcela zřejmé, že se soupeři potkali hlavami. Nic naplat, museli jsme žít s tím, že pokud chceme vyrovnat, musíme jít vzadu na maximální riziko. Tento tah nám vyšel již za pár minut po vyloučení. Jeden s mnoha osobních soubojů svedl střídající Hošťálek, který pláchl svému pronásledovateli, který zatáhl za záchrannou brzdu a kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil Majkus, ovšem zcela dobojováno ještě nebylo, museli jsme takřka 20 minut odolat nájezdům domácích.

K překvapení všech přihlížejících se až na výjimky domácí do šancí nedostávali a tak nám ulehčili situaci, kdy jsme bránili o jednoho muže méně. Nerozhodný výsledek vydržel až do konce a tak nakonec každý tým bral po bodu. V penaltovém rozstřelu jsme jednou neuspěli, když lajdácky zahrál penaltu Václavek. Naštěstí domácí napálili břevno a v 6 sérii vystihl záměr domácího hráče Šindelek, který zařídil Komárnu doplňkový bod za vítězství 2:3 na pokutové kopy.

Tomáš Majkus

střídačka: Hošťálek, Žejdlík J., Kunz, Nesvadba

diváci: 76

rozhodčí: Závojský