Report ze zápasu: TJ Těšnovice : FK Komárno-Osíčko

10.08.2016 18:38

branky: 10. Matuška, 16. Mršťák, 23. a 89. Potočný, 80. Pluhař - 44. Majkus

V loňské sezóně se komárenskému družstvu povedlo něco, o co se snažili hráči a funkcionáři již od svého znovuzaložení, a to postoupit do okresního přeboru. Po několika sezónách, kdy naši hráči okupovali vždy vrchní pozice soutěže tak mohli naši hráči poprvé okusit vyšší soutěž. Ke svému prvnímu zápasu okresního přeboru zajížděla naše squadra k jednomu s favoritů soutěže - na hřiště do Těšnovic. Domácí tělovýchovná jednota Těšnovice v loňském roce obsadila 4. místo, ovšem v letošní sezóně bude patřit jistě k favoritům soutěže. O to byla premiéra našich hráčů ve vyšší soutěži ještě těžší, že jsme nastoupili hned proti silnému soupeři.

Trenér Josef Šindelek, který se v den zápasu vrátil z dovolené, postrádal hned několik svých svěřenců. Chyběli Kunz, Nesvadba, Orava, Koukal, Holub a dlouhodobě Ondroušek. Na lavičce náhradníku tak bylo pouze duo Šenkyřík - Matušů. Ovšem i tak byla naše sestava stabilizovaná a připravena se na krásném a hustém pažitu porvat o první "okresní" body sezóny 2016/2017.

Vstup do zápasu vyšel domácím na výbornou a již po 5. minutách hry se dostali do vedení. Po rychlém přenesení hry ze středu na pravou stranu nezachytil centr Lukáš a nedůrazně odkopl také Tvarůžka a přistrčený míč poslal na branku Matuška jehož nepříliš prudká střela překvapila Šindelka v brance a domácí vedli 1:0. Domácí od začátku spoléhali na rychlý přechod do útoku a rychlé křídla, navíc obrana Komárna působila dezorientovaným dojmem a domácích jakoby bylo na hřišti více.

Ještě hůře se Komárnu dýchalo po čtvrthodině hry, když domácí přenesli hru z levé strany na pravou, zde prohrál osobní souboj Kulajta, poté míč putoval na střed, kde si ještě lepší pozici dokázal najít neobsazený Mršťák, se kterým se nestačil vrátit Václavek a střelou do podobných míst jako v prvním případě dal domácím dvoubrankové vedení - 2:0.

o minutu později jsme po rohovém kopu domácích vybojovali míč a dostali se do rychlého breaku po pravé straně, kde se Václavek se zakončením příliš nerozpakoval a poslal jej mimo branku. Stejný hráč byl u zrodu další brankové příležitosti, tentokráte v roli nahrávajícího hráče. Po našem rohovém kopu se odražený míč dostal k Václavkovi, který nedůraznou přihrávkou vyslal do breaku domácího hráče, který se řítil ve dvojici na jediného bránícího hráče. Nakonec to vzal na sebe a jeho lobovaný míč skončil jen těsně nad břevnem.

Více důvodu k radosti měli domácí ve 23. minutě. Zhruba 25 metrů od branky zahrávali domácí standartní situaci z levé strany. K míči se postavil tradiční exekutor standartních situací v domácím drese Potočný a střelou přes zeď, znovu k pravé tyči, znovu zaskočil nekoncentrovaného Šindelka a rozdíl byl již tříbrankový - 3:0. Minutu po třetí brance utekl svým hlídačům po levé straně Žejdlík a moc nechybělo a našel by z druhé vlny nabíhajících Klase a o dvě minuty později si do volného prostoru naběhnul Orel, jehož táhlé střele příliš nechybělo. Na druhé straně se domácí dostali do velko příležitosti znovu po pravé straně a přihrávce do ohně, kde se domácí z blízka ochudili o čtvrtou branku.

Domácí důrazně napadali naše pokusy o krátkou rozehrávku a díky tomu si vykoledovali několik faulů a s tím spojených nebezpečných standartních situací, ovšem naštěstí se jim navýšit skóre nepodařilo. Deset minut před odchodem do kabin znovu přišel centr z pravé strany na neobsazeného hráče, který zazdil takřka 100% šanci. Pět minut na to zase dravý průnik po pravé straně znamenal stupeň pohotovosti pro Šindelka, který vyrazil hlavičku z těstné blízkosti a dorážku z 10 metrů vykopl z brankové čáry do bezpečí Žejdlík. Těšnovice závěr prvního poločasu kontrolovali až profesorsky a to se jim vymstilo.

Klas vybojoval v našem obranném pásmu míč a přiťukl jej Žejdlíkovi, který nastartoval své rychlé nohy a upaloval směr domácí branka. V cestě na branku se dokázal prosadit kolem dvou stroperů až ho podťal vybíhající brankář a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Nejvíce si na pokutový kop věřil kapitán týmu Majkus, který poslal brankáře na druhou stranu a Komárno tak těsně před odchodem do kabin snížilo na 3:1.

Do druhého poločasu vstoupili hráči s pokyny, aby hlavně pohlídali vstup soupeře do druhého dějství. Uběhly sotva dvě minuty a už málem plány vzaly za své. Na pravé straně nepohlídal nabíhajícího hráče Václavek, který se dostal až do těsné blízkosti Šindelka, kterého domácí hráč přeloboval, avšak dobře se mezitím vrátil Kulajta, který na brankové čáře odvrátil čtvrtý gól v Šindelkově brance. O minutu později ztratil míč na půlce Klas a po rychlém přechodu přes pravou stranu se dostali do zakončení znovu domácí, ale tentokrát Šindelek včasným pádem na zem zabránil brance a katastrofální vstup Komárna do druhého poločasu demonstrovaly 2 rychlé breaky mladíčka Majkriče, který v jednom případě špatně zakončil a ve druhém případě mu jeho výpad za obranu zlikvidoval dobrým výběhem Šindelek.

Po velkém náporu se oklepali také hráči Komárna, kteří předvedli krásný přechod do útoku. Lukáš vyslal šajtlí na pravou stranu Žejdlíka, který zatáhl do vápna, kde počkal na druhou vlnu - Kubík přiťukl Majkusovi a ten ještě vyšperkoval pozici pro Václavka, který krásnou táhlou střelou vyzval brankáře k parádnímu tygřímu skoku. Následující minuty se odehrávaly převážně ve středu hřiště, oba týmy čekaly na chyby v defenzívě, které však dominovaly nad útoky.

Z ničeho nic pak přišla nebezpečná šance Komárna. Šindelkovi se povedl dlouhý výkop, domácí stopeři míč podběhli a sám na brankáře se řítil Klas, který však dlouhý míč ideálně nezpracoval a ikdyž obešel brankáře, tak již nestačil míč doběhnout ani usměrnit mezi 3 tyče ve skluzu. Domácí působili zakočeným dojmem a od těchto chvil se jim nedařila ani kombinace ani dlouhé míče za obranu a dali Komárnu šanci ještě něco ze zápasem udělat a málem přišel trest. Ve své druhé velké příležitosti se v krátkém časovém horizontu ocitl znovu po dlouhém pasu Šindelka Klas, který tentokráte zakončil, ovšem jeho pokus o lob vystihl domácí brankář a sebral tak Komárnu radost se snížení.

V 70. minutě mělo Komárno výhodu po faulu na Lukáše. Majkus poslal ideální pas za obranu na J. Žejdlíka, který se svým typickým způsobem řítil na branku, ovšem v rozhodující okamžik se ukvapil a namísto zaseknutí volil nepříliš razantní zakončení levou nohou.  S blížícím se koncem zápasu byla obrana Komárna stále více a více otevřená a domácí měli více prostoru k rychlým breakům.

V poslední čtvrthodině zápasu se dostali domácí ke střele po chybě Václavka, který nešťastně přiťukl míč do běhu domácím a ti z pohotového pokusu vytěžili rohový kop po zákroku Šindelka. Deset minut před koncem zápasu fauloval zhruba na 25 metrech Tvarůžka, který za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu. K exekuci se postavil Pluhař, který krásnou nechytatelnou technickou střelou zvýšil na 4:1 pro domácí a v 89. minutě chyboval ve středu pole Majkus, kterému vypíchl míč střelec čtvrtého gólu Pluhař a řítil se sám na stopera M. Žejdlíka, kterého si obhodil a ten jej stáhl k zemi v pokutovém území. Kopala se penalta, jejíž zahrávání se chopil domácí Potočný, který ke své trefě ze standartní situace přidal i zásah z pokutového kopu a ukončil tak zápas, ve kterém domácí zvítězili po zásluze v poměru 5:1. Pro Komárno to tak byl řádný "křest ohněm" v okresním přeboru.

 

ODKAZ NA CELÝ ZÁPAS JE ZDE: (DĚKUJEME ZA POSKYTNUTÍ VIDEOZÁZNAMU)

www.youtube.com/watch?v=_NDQqi_Nc_4


střídačka: Šenkyřík, Matušů

diváci: 150

rozhodčí: Dundová