Report ze zápasu: TJ Zdounky : FK Komárno-Osíčko

11.09.2017 11:49


branky: 12. a 54. Kyrcz

    Po nezdaru na domácím hřišti proti Záhlinicím (0:2) zajíždělo naše mužstvo znovu k soupeři, jehož název začíná na písmeno "Z", tentokráte do Zdounek, kde se pokusí tento výsledek odčinit. Jedná se o nejvzdálenější destinaci, kam naše mužstvo v rámci okresního přeboru zajíždí. TJ Zdounky v minulém kole zajíždělo na půdu Němčic, ovšem díky nepřízni počasí se utkání nakonec ani nezahájilo a oba týmy se dohodly na náhradním termínu. Domácí byli před začátkem zápasu papírovým favoritem a tak naši hráči mohli jenom překvapit. V loňském roce jsme jim na domácím zápase ve druhém poločase zatopili, ovšem prohru 1:2 jsme neodvrátili.

    Trenér Marian Palát měl oproti minulému týdnu, před těžkým zápasem příjemné starosti. Výjezdu do Zdounek se účastnilo 18 hráčů, včetně uzdravených zraněných hráčů z minulého zápasu a tak měl z čeho vybírat. Chyběli jenom Zátopek, Koukal, Jedlička a Ondroušek a samozřejmě náš nejlepší dosavadní střelec této sezóny Václavek, který laboruje s bizardním zraněním při pádu do sklepa. V brance dostal přednost před Šindelkem znovu Kunz, protože v příštím týdnu bude znovu chytat proti Mrlínku a chtělo by to aby si pořádně osahal zápasové tempo v pozici brankáře. Na střídačku usedli Nesvadba, Šenkyřík, Tvarůžka, Orava, Šindelek, Matušů a připraven byl rovněž hrající trenér Palát. Po dlouhé době nám zápas soudcoval rozhodčí Tříska.

    Po počátečním oboustranném oťukávání jsme to byli mi, kdo se chopil aktivity a rozvážně jsme se pouštěli do útočení a také jsme se ocitli v první vážnější šanci. Po rohovém kopu vznikla skrumáž, po které musel zasahovat domácí brankář, který s drobnými problémy míč zkrotil. O minutu později zatáhl po pravém křídle míč Lukáš a z první poslal vysoký míč na zadní tyč, kde nabíhal Kulajta, ovšem ve svém počínání byl nedůrazný a z nadějné šance nebylo nic.

    Na druhé straně byli domácí velmi blízko úvodní brance po osmi minutách zápasu, když využili naši nekoncentrovanost a po rychlé rozehrávce vyslali pas za našeho pravého obránce Orla, který rychlostně nestíhal prchajícímu útočníkovi, který se řítil do volného prostoru, kde s výběhem dlouho otálel Kunz a jen díky špatné mušce domácího hráče jsme po breaku neinkasovali - hráč z dobré pozice branku přestřelil. Důrazné varování pro naši obranu.

    Po deseti minutách hry vypíchl míč na polovině hřiště Machač, posunul na Majkuse, jenž přesunul hru na pravou stranu, kde nabíhal Lukáš, který odcentroval do ohně, kde vznikl závar, po kterém se míč dostal znovu k původci akce, Machačovi, ale jeho střelu levou nohou dokázali domácí v cestě do branky zblokovat a dobrou příležitost eliminovali. Když se napodařilo překonat brankáře na jedné straně, tak přišel trest na straně druhé. Domácí provedli rychlé autové vhazování, míč si navedli do středu, odkud přišla přesně načasovaná kolmice za naši obranu, kde si naběhl Kyrcz a prudkou střelou propálil Kunze - 1:0.

    Po úvodní brance se obraz hry neměnil. Domácí pokračovali ve hře na breaky, my jsme se snažili hru rozehrávat přes střední záložník, ale málo jsme zrychlovali přechod a pak už jsme museli útočit takříkajíc "do plných". Domácí obrana hrála kompaktně a nijak si situaci zbytečně nekomplikovala. To naopak naši hráči se někdy až moc zbytečně snažili tvořit a leckdy se díky tomuto dostali do úzkých. Jako třeba ve 20. minutě M. Žejdlík, který u autové čáry ztratil míč a domácí se dostali až před Kunze, kde ve výborné šanci trestuhodně přestřelili. Naše hra byla na oko statická, chyběl nápad a moment překvapení. Hráči domácích nás měli dopředu přečtené a prosadit se bylo velmi těžké.

    Po půl hodině hry se ke standartní situaci po faulu na Klase postavil Machač, ale určitě si svoji střelu představoval jinak - jeho střela domácí branku ani neohrozila a domácí mohli být v klidu. Domácí pokračovali v nastoleném trendu - vyčkávat na správný moment k breaku. S blížícím se koncem prvního poločasu si hlídali hubené vedení. Našim se nedařilo dostat se vůbec na dostřel domácích, častěji jsme drželi míč, ovšem na to se bohužel nehraje. Poločas tak skončil těsným vedením domácích 1:0.

    Úvod druhého poločasu byl z naší strany dobrý. Akci na jeden dotek rozjel Klas, který našel Lukáš, ten vrátil Machačovi, který obešel obránce a řítil se do šance, ovšem jeho střela šla hodně vedle branky, ale nutno uznat akce to byla velmi fotbalová. Na druhé straně mohli odskočit do dvoubrankového vedení domácí, kteří využili špatného rozestavení našich obránců, ale střela z pravé strany jen tak tak že minula naši branku.

    Poté se naši na chvíli usadili na polovině soupeře a po kombinaci pálil z levé strany Kulajta, ovšem pouze do rukavic vděčného brankáře, následně poté zkoušel štěstí Klas, ovšem více než rohový kop nevybojoval. Z rohového kopu se v dobré pozici ocitl Kopečný, ovšem jeho pokus letěl hodně nad branku. Když už to vypadalo, že máme soustavnější tlak, tak přišel trest. Dlouhý a vysoký míč za obranu směřoval k naší brance, kde nevynechal souboj Kyrcz, který možná i díky "ostrým loktům" vyhrál souboj o míč s vybíhajícím Kunzem, který se po jeho zákroku skácel na zem a pro Kyrcze už nebyl problém dovést míč do opuštěné branky - 2:0.

    Po hodině hry jsme mohli být rádi, že to bylo jen o dvě branky. S míčem se příliš dlouho mazlil hračička Machač až mu jej domácí vypíchli a řítili se sami na Kunze. Za záchrannou brzdu musel zatáhnou M. Žejdlík, který v hodině dvanácté míč uklidil do bezpečí. O něco více zruchu přinesla situace ze 70. minuty. Domácí se opět dostali za naše obránce, kteří nepůsobili kompaktním dojmem. První střelu Kyrcze vyrazil Kunz před sebe a domácí hráč se dostal i k dorážce, kterou nasměřoval do břevna odkud míč spadl na brankovou čáru a poté ven. Naši hráči jen přihlíželi jak osamocený domácí útočník z druhé vlny minul poletující se míč před otevřenou brankou. Chvili na to zkoušely Zdounky pozornost Kunze z přímého volného kopu, ovšem Kunz byl tentokráte na správném místě a prudký pokus vyrazil na rohový kop. Hra nám šla, ale šance nepřicházely.

    Poslední dvacetiminutovka, kde se dal očekávat náš tlak, nebyl takový jak bychom si představovali. Střídající hráči příliš výkonu nepomohli a bezzubý útok bez střelby a zakončení znamenal, že jsme ve Zdounkách prohráli, zcela zaslouženě, 2:0.

Jiří Kulajta

střídačka: Tvarůžka, Šenkyřík, Nesvadba, Orava, Palát, Matušů, Šindelek

diváci: 250

rozhodčí: Tříska