REPORT: ZHODNOCENÍ LETOŠNÍ SEZÓNY

09.07.2010 11:49

Krátké zhodnocení letošní sezóny

    Z odstupem času jsem se rozhodl napsat zde krátké zhodnocení letošní, myslím si že veleúspěšné sezóny. Předsezónní prognózy již naznačovaly, že by se mohlo blýskat v Komárně na lepší časy. Mužstvo razantně posílilo, přišel „venkovní“ trenér,  a mužstvo začalo táhnout za jeden provaz. Také co se týká stmelování kolektivu tak i zde byly patrné známky pokroku, k čemuž přispělo únorové soustředění na chatě na Rusavě. Čili jak lze vidět, tak pokroky se děly na všech frontách o zvelebení domácího hřiště nemluvě.

    Ovšem jak to bývá snad ve všem, tak i ve fotbale platí pořekadlo: „začátky bývají těžké“. A nevyjímaje to bylo i u našeho týmu. Jak již jsem zmínil, před sezonou se posílilo, přišli noví i staronoví hráči, ovšem z prvopočátku byla na mužstvu vidět nesehranost a každý se ze začátku na hřišti hledal i trenérovi chvilku trvalo, než našel tu správnou škatulku pro jednotlivé hráče. A tak se první kola odehrávaly ve znamení experimentů a hledání postů, než se vše vyšolichalo k dobře fungující týmové hře.

    V prvním kole jsme přivítali rezervní tým z Míškovic. V zápase se nám toho moc nepodařilo a „Rybníček“ se zahalil do smutku, když nás Míškovice „B“ porazili v poměru 1:3.
    Druhý zápas byl pro naše barvy prestižní, jelikož se jednalo o klasické derby s mužstvem z Loukova. Hráči předvedli srdnatý a bojovný výkon, ovšem díky chybě rozhodčího kdy nevyloučil hostujícího brankáře jsme prohráli smolně v poměru 0:1, kdy dobře zachytal „veterán“ R. Tvrdoň st.
    V dalším kole jsme hostovali v Ludslavicích. Zápas s neoblíbeným soupeřem začal jako vždy a to inkasovanou brankou v prvních minutách zápasu a brankové skóre řádně narůstalo, ale zaplať pan Bůh se zastavilo pouze na stavu 4:1. Podle názoru všech to byl náš vůbec nejhorší výkon v sezóně. Sečteno podtrženo 3 zápasy – 0 bodů. Sami hráči si říkali, že takhle to dál nejde. Máme na to abychom hráli s těmito týmy minimálně vyrovnané partie.
    Zlom přišel hned v následujícím zápase. Na komárenský pažit přijelo rezervní mužstvo z Rusavy. Hráči makali, bojovali a bavili se. Fanoušci nestíhali góly v rusavské síti ani počítat avšak nakonec se dopočítali a mužstvo se odpíchlo od špatných výsledků vysokou výhrou 9:0.
    Následující zápas byl hlavně o tom potvrdit narůstající formu dobrým výsledkem na hřišti další z řady rezervních týmu na půdě Mysločovic „B“. Zprvu to tak nevypadalo, ale postupem času začalo utkání korespondovat s utkáním z předchozího týdne a v pohodě hrající Komárno vyhrálo opět vysokým rozdílem 0:8.
    Po tomto utkání bylo hlavně důležité potvrdit dvě vysoké výhry z předchozích kol na domácí půdě proti nevyzpytatelnému soupeři ze Zahnašovic. Díky dobrému kolektivnímu výkonu a dobré obranné hře jsme potvrdili dvě předchozí výhry další výhrou s nulou tentokráte v poměru 2:0.
    V těchto dnech byla forma na vysoké úrovni a tak každý, kdo se kolem našeho fotbalu točí, s nadšením očekával následující kolo – derby v Rajnochovicích. Ani v tomto utkání hráči nezklamali, výkon byl dobrý, jen velké individuální chyby a přemotivovanost některých hráčů měly za důsledek výsledné skóre 4:2 pro Rajnochovice.
    Následující týden sehráli naši hráči s kádrem Martinic „B“ kde předvedli horečnatý výkon, a nadělili hostům od Holešova nefalšovanou „rukavici“ – 5:0.
    O zápas dále jsme zajížděli na hřiště neoblíbeného Hlinska pod Hostýnem. Na zdejším „pažitu“ se nám vždy špatně hraje a málokdy se povede odsud odvést nějaký ten bod. Ovšem tentokráte i s trochou štěstí jsme si odvezli všechny tři a to hubenou výhrou 0:1.
    Následující kolo bylo ve znamení prvního odvetného zápasu. Jelikož bylo ve skupině pouze 10 týmů tak jsme zajížděli na hřiště Míškovic „B“. Dobrý kolektivní a ukázněný výkon přinesl své ovoce, výhrou v poměru 1:2 jsme vrátili Míškovicím domácí porážku.
    A opět tady bylo derby. V tomto roce, řekl bych že nejvíce vyhecované a vyhrocené utkání, kterému nechybělo nic. Góly, emoce, chyby rozhodčího. Loukovu jsme nakonec štastně gólem v posledních minutách vrátili domácí porážku z úvodního měření sil a to v poměru 1:2.
    Další hozená rukavice měla jméno Ludslavice. Tým, jež nám uštědřil naši nejvyšší porážku v sezóně přijel s ambicemi i na „Rybníček“. Ovšem odjeli s nepořízenou. Historicky první naše výhra nad tímto soupeřem měla podobu 3:2.
    V posledním podzimním, spíš zimním kole jsme zajížděli do hor na Rusavu k místnímu béčku. Na polozmrzlé půdě jsme ukopali naši první remízu v sezóně a to bezbrankovou 0:0.
 
    Po zimní přestávce nás čekal papírově lehký soupeř a to tým z Mysločovic „B“. Ovšem jak se ukázalo každý zápas je jiný. Našim hráčům v tomto zápase nevyšlo prakticky nic a díky zmařeným šancím jsme prohráli překvapivě, ale zcela zaslouženě v poměru 0:2.
    O týden později nás čekal těžký zápas v Zahnašovicích. V zápase jsme však již od prvních minut diktovali tempo hry a zaslouženě jsme vyhráli na místním „drnovišti“ tak jako na podzim u nás v poměru 0:2.
    Jeden z nejnapínavějších zápasů, ovšem se špatným koncem byl k vidění o týden později. Hostili jsme v derby Rajnochovice. I díky lepším vztahům s rozhodčími a zkušenostem s takovýchto zápasu vyhrály Rajnochovice 3:4. V tomto zápase jsme obdrželi naši první a zároveň jedinou červenou kartu za celou sezónu ! ! !
    Další z řady zrcadlových výsledků jsme předvedli v následujícím kole, kde jsme Martinicím „B“ přivezli druhou „rukavici“ do páru a zopakovali tak podzimní výhru 0:5.
    Tečku za letošní základní částí jsme udělali v domácím zápase s Hlinskem, kde jsme taktéž zopakovali podzimní výsledek a zvítězili jsme v poměru 1:0.
 
    Tímto jsme si zajistili historické 3. místo v tabulce a také účast v nástavbové části, kde jsme měli s týmy z Rymic, Lubnou „B“, Kvasicemi „B“, Lutopecny-Měrůtkami a Ludslavicemi bojovat o konečné umístění mezi 7. – 12. místem. Nástavbová část toť novinka a výmysl svazu, který vznikl proto, aby udělali soutěž zajímavější. Do nástavbové části jsme vstupovali stejně jako náš soused v tabulce z Ludslavic se třemi body, právě za výhru nad Ludslavicemi v poměru 3:2.

    Do prvního kola nástavby jsme vstoupili až nad očekávání dobře, kdy jsme zdolali na domácí půdě kvalitního soupeře z Lutopecen poměrem 4:2. Tým z Lutopecen se před tímto zápasem pyšnil sérií 8 zápasu na hřištích soupeře bez prohry. Ovšem každá sranda jednou končí a pro Lutopecny skončila právě u nás.
    V dalším klání jsme narazili na mužstvo z Lubné „B“. Špatný výkon od začátku až do konce na krásném hřišti v Lubné vyústil nakonec v zasloužený smír obou táborů v poměru 1:1.
    Další zápas jsme měli sehrát s Kvasicemi „B“. Ovšem příroda byla neúprosná a nedovolila nám sehrát zápas v řádném termínu, jelikož se na Moravu přihnal opět vodní živel, jež se nevyhnull ani našemu „Rybníčku“ a měli jsme plné ruce práce vyklidit před jejím řáděním bufet na hřišti.
    Další odložený zápas jsme sehráli nezvykle v pátek na hřišti starých známých z Rymic. Mužstvo Rymic působilo mdlým dojmem a naše barvy si pohodlně odvezly 3 body za výhru 0:3. O dva dny později jsme za ospalého počasí podali také ospalý výkon, Lutopecny nám vše do puntíku vrátily a vyhrály na domácím hřišti 4:2.
    Následující dva víkendové domácí zápasy se odehrávaly plně v naší režii a s chutí jsme si také zastříleli. V páteční dohrávce dostali hráči Kvasic „B“ půl tuctu branek, poradili jsme si 6:3 a v následném nedělním kole jsme smetli hosty z Lubné „B“ po vynikajícím prvním poločase, kdy jsme se trefili 5x, devíti přesnými zásahy v poměru 9:1. Zápas v Kvasicích nebyl dle zúčastněných z naší strany velkou hitparádou, ba naopak, domácí vyhráli zcela zaslouženě 3:1.
    Poslední zápas celé letošní sezóny, byl i vzhledem k plánovanému závěrečnému posezení hráčů přesunut na sobotu. V pěkném počasí jsme si poradili s hosty z Rymic a zvítězili v poměru 3:1. Celkově jsme tedy obsadili 8. místo z celkového počtu 30 startujících mužstev, což je pro celý klub FK Komárno-Osíčko největší úspěch v dosavadní existenci klubu.
    Po zápase zazněl pokřik našeho manschaftu přímo na hřišti, závěrečná děkovačka věrným fanouškům, jež nás po celou sezónu podporovali i na venkovních zápasech a mohli jsme se naplno vrhnout do víru oslav letošní veleúspěšné sezóny a tento den jsme si to myslím užili se vším všudy. Jíst bylo co, pít bylo co a o zábavu bylo postaráno.

Tudíž sečteno podtrženo: "Sezóna to byla vynikající a už teď nezbývá nic jiného, než se těšit na tu následující, jež začne přesně za měsíc".
 

=gio=