REPORTÁŽ: TJ FK Skaštice "B" : FK Komárno-Osíčko

20.08.2019 06:12

    

branky: 21. Beneš, 34. Ježák 44. a 90. Janalík, 50. a 52. Frýdl, 72. Sedlák, 89. Pitron - 15. a 78. Tvarůžka

K prvnímu venkovnímu zápasu letošní sezóny jsme zajížděli do Skaštic. Rezervní tým divizního áčka v minulém kole zažil přestřelku jako na divokém západě v Němčicích, kde nakonec domácí zvítězili až na pokutové kopy 6:5. Rezerva Skaštic patří v každém ročníku vždy do vyšších pater a prezentují se pohlednou kombinační hrou.

My jsme v minulém kole podlehli na domácím hřišti nováčkovi soutěže ze Žalkovic těsným rozdílem 3:2. V neděli jsme však měli velké starosti se sestavou. Několik hráčů bylo na maradce, několik hráčů hrálo s drobnými zraněními, ale nakonec jsme dali dohromady alespoň 11 "zdravých" a zápas se tak mohl uskutečnit.

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí, kteří drželi míč na svých kopačkách. Postupem času jsme se do zápasu dostali i my a k překvapení všech jsme šli do vedení, když ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele Tvarůžka a prudkou a hlavně přesnou střelou k tyči překvapil domácího brankáře. Z vedení jsme se však příliš dlouho neradovali, protože naši hráči propadli v obraně a centrovaný míč dotlačili domácí do sítě. Netrvalo dlouho a obdobná situace se opakovala a domácí šli do vedení. My jsme měli snad jen příležitost udeřit z nějaké standartní situace, ovšem domácí obrana si vždy poradila, nebo míč nemířil mezi tři tyče. Skašticím se povedlo před odchodem do kabin odskočit na rozdíl dvou branek. Po našem dlouhém autu se Skaštice dostalydo rychlého breaku, který jsme nedokázali zastavit a hokejovým blafákem stanovili poločasový výsledek na 3:1 Janalík.

Do druhého poločasu jsme vstoupili se změnami v rozestavení a touhou se zápasem ještě něco udělat. Ovšem naše smělé plány se rozplynuly již po pár minutách, kdy jsme nezachytili náběh za obranu a centr do vápna kde Frýdl  z blízkosti zvýšil na 4:1. Tentýž hráč byl na konci akce, která začala znovu  lehkovážnou a zbytečnou ztrátou míče a končila přesným zakončením na 5:1. Poté se hra již zklidnila. Domácí už byli spokojeni se čtyřbrankovým vedením, my jsme zase vyhlíželi konec zápasu. V dobré šanci se ocitl Hajda, ovšem trefil jen nohy brankáře, stejně tak si počínal po kolmé akci z pravé strany Klas, který ze slibné pozice mezi 3 tyče nezamířil. Jako zkušený mazák naopak se svou šancí naložil Tvarůžka, který vsítil svůj druhý gól v zápase a kosmeticky upravil skóre na 5:2.

To jsme však netušili, že bude skóre zápasu na naší straně hrozivě narůstat. Závěr zápasu byl katastrofálním představením individuálních hrubých chyb, které domácí hráči dokázali proměnit v exhibici a skóre zápasu se nakonec zastavilo na 8:2. Toť nejvyšší naše prohra za působení v okresním přeboru a nutno dodat, že vzhledem k individuálním chybám v obraně zcela zasloužená.

střídačka: Matušů, Šindelek J.

diváci: 70

rozhodčí: Tříska