Reportáž ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : Moravan Kostelec u Holešova "B"

09.06.2012 12:36

FK Komárno - Osíčko : Moravan Kostelec u Hol. "B"  4:2 (3:2)

branky:24. Perutka z pen., 36. Žejdlík M., 38. Fabián, 60. Klas - 5. Dolák, 37. M. Hradil

 

"Odčiněná zahnašovská blamáž"

 

    Neskutečná jarní série vítězných zápasů Komárna trvala před zápasem již 11 zápasů a 12. letošní překážkou byla rezerva Kostelce u Holešova. Mužstvo Holešova se nacházelo na 6. místě tabulky s celkovým počtem 36 bodů, to naši borci již delší dobu drželi vynikající 2. místo. Podzimní měření sil obou soupeřů přinesl hladké vítězství našeho týmu v poměru 1:7, ale zlepšené výkony Kostelec postupně katapultovaly až na zmiňovanou 6. příčku, a proto se nedalo v dnešním zápase očekávat, že by se divoký výsledek z podzimu mohl opakovat. Trenér Šindelek zvolil klasickou, takřka neměnnou sestavu - na svou pozici do útoku se po zkušené v obraně vrátil Fabián, na pozici předstopera se postavil R. Orel. Terén byl fantasticky připravený, počasí ideální a tak nic nebránilo, aby diváci mohli vidět omluvenku za minulý zápas v Zahnašovicích, který hráči doslova odchodili.


FK Komárno - Osíčko : Moravan Kostelec u Holešova "B"

    Utkání začalo z ostra, naši hráči se rychle chopili opratí zápasu, ale paradoxně to byli hosté, kteří se z první vážnější akce dokázali gólově prosadit. Z hraničního ofsajdové situace, kterou však pomezní ponechal si sólový nájezd vyzkoušel hostující Dolák a hosté šli překvapivě do vedení - 0:1.


Hosté šli překvapivě do vedení - z hraničního ofsidu a sólového nájezdu skóroval Dolák - 0:1

    Domácí chtěli rychle odpovědět a tak přeřadili na vyšší převod. Ihned po rozehrávce se naši drali dopředu, obrana střelu zblokovala a kopal se roh. Přesně centrovaný míč našel nejvýše vyskakujícího M. Žejdlíka, jehož tvrdá hlavička pouze zazvonila na břevno hostující branky.


Do břevna zamířil hlavou stoper M. Žejdlík....

    Zhruba za dvě minuty zvonilo podruhé, tentokráte se snažil skluzem prosadit starší z bratrské dvojice Žejdlíků - Jaroslav a brankář hostů znovu děkoval dobře postaveným tyčím a vypadalo to, že branka bude dnes pro naše hráče začarovaná.


....za dvě minuty po M. Žejdlíkovi zazvonil, pro změnu na tyč, jeho bratr Jaroslav

    Hosté se podruhé vážněji mohli prosadit ve 13. minutě, kdy zahrávali přímý volný kop, ale ani oni neměli to patřičné štěstí a skóre se zatím neměnilo. Po svižném začátku přišla na řadu nudnější desetiminutovka, při které se mohli diváci alespoň patřičně osvěžit. Májový deštíček mírně zkrápěl trávník "Na rybníčku" a to bylo pro hru jenom dobře. Po jedné ze střel se do nulového úhlu dostal J. Žejdlík - předkopl si míč dále od branky, tam ho trošku neohrabaně fauloval jeden z hostujících hráčů a rozhodčímu nezbývalo než odpískat pokutový kop. K jeho zahrání se nikdo moc neměl, ten kdo byl před zápasem určený se k exekuci příliš nehnul a tak si míč vzal do svých rukou R. Perutka, rozběhl se a zkušene k tyči přidal tolik vyvolávaný a očekávaný gól - 1:1.


S přehledem sobě vlastním proměnil nařízenou penaltu R. Perutka - 1:1

    V 26. minutě se kolem svých hlídačů obtáčel aktivně hrající Fabián, ale jeho slabou střelu, která však na kluzkém terénu nabrala na rychlosti nakonec brankář hostujícího týmu na dvakrát zlikvidoval. Po půl hodině hry to byl tentýž hráč, který dostal přihrávku od Kundráta, který se uvolnil přes 3 hráče výbornou individuální akcí - míč však letěl jen na víceúčelové hřiště za spodní brankou.

    V 36. minutě jakoby se zápas rozjel na plné obrátky a během 3 minut se skóre měnilo hned 3 krát. Poprvé již ve zmiňované 36. minutě, kdy si nejlépe naběhnul na centrovaný míč M. Žejdlík a se štěstím procedil míč mezi bránícími hráči Kostelce - 2:1. Ihned po rozehrávce se však prosadil před pár okamžiky střídající M. Hradil, který přesnou střelou opět srovnal skóre 2:2.


Nejvýše při rohovém kopu vyskočil M. Žejdlík a dostal na chvilku Komárno do vedení

    Po rozehrávce na druhé straně vyrobil hrubku levý obránce rezervy Kostelce, Klas přihrával před branku důraznému Fabiánovi - jeho první pokus zázračně chytl strážce hostující svatyně, ale v neobvyklé pozici ležícího střelce se přeci jenom dokázal Fabián prosadit a po minutě trošku komicky hlavou vrátil Komárnu vedení - 3:2.


V poloze ležícího střelce se hlavou prosadil V. Fabián a po 120 vteřinách vrátil Komárnu vedení

    Domácí byli ve varu a i fanoušci ocenili jejich nasazení a bojovnost, kterou se v tomto zápase prezentovali. Že není žádný míč ztracený, o tom všechny přítomné přesvědčil Klas. Míč jež mířil do outu zkusil doběhnout a obehrál přitom bránícího hráče, předložil jej Perutkovi, který přesným centrem nacházel svého kapitána, ale ten v dnešním zápase prostě měl ze smůly ušitý kabát - podruhé zazvonil, pro změnu na břevno. To byla také tečka za hektickým a fotbalovým prvním poločase, který naše squadra vyhrála 3:2.

    Druhé dějství bylo, alespoň co se gólového přídělu a co do počtu brankových příležitostí, chudším příbuzným toho prvního. Za první zmínku v druhém poločase stojí pokus R. Perutky, který však pouze trefil hostujícího brankáře.


Někdy i akrobaticky museli soupeře zastavova naši hráči v tomto případě Kundrát

    Ve 12. minutě chtěl svou sbírku branek rozšířit také neúnavně bojující Kundrát, ale jeho střele chyběla patřičná přesnost. Na druhé straně se musel proti střele hostů blísknout také J. Šindelek, který s problémy, ale přeci jenom neposedný míč nakonec zkrotil.

    Ovšem branky ve druhé půli jsme se přeci jenom dočkali. Hostující obrana zahrála špatně ofside systém. Klas dostal ideální míč do běhu od Kundráta, který hlavou prodloužil za sebe a střelou z úhlu z pravé strany možná i překvapil brankáře, který si s jeho prudkým pokusem nedokázal poradit a sám si jej srazil k levé tyči - 4:2.


Branková situace při 4 gólu domácích - autor branky Klas Dušan 4:2

    To byl pro domácí uklidňující gól, ale uklidnili se natolik, že to rázem mohlo být zase o jedinou branku, to když se hosté pokoušeli dvakrát nebezpečně ohrozit Šindelka ze střední vzdálenosti, ale jejich pokusy naštěstí zblokovala ve druhé půli bezchybně fungující obrana.


Hosté se ve druhém poločase více tlačili do zakončení, ale jejich střely byly blokované

    Po půlhodině druhého poločasu se opět nadechli ke skórování hosté, ale krásné, prudké střele chybělo bližší zacílení mezi brankovou konstukci. Aby nebylo v dnešním zápase těch břeven a tyček málo, tak poslední centrovaný pokus kapitána Žejdlíka, z ostrého úhlu opět lízal břevno - tolik smůly v jednom zápase snad ani samotný aktér nepamatuje.


Až na dvakrát likvidoval střelu hostujícího útočníka brankář J. Šindelek

    Zbývající část zápasu už se v klidu dohrávala, naši borci měli dvoubrankový náskok a hosté byli, jak se říká, s prohrou defakto smíření a snažili se také v klidu zápas dohrát tak, aby se nikdo nezranil. Zazněl poslední hvizd hlavního rozhodčího pana Zapletala a hráči si tak mohli v klidu vychutnat závěrečnou děkovačku stovce diváků, kteří si v neděli našli cestu na hřiště "Na rybníček" podpořit své borce za 12 výhrou v jarní části v řadě, tentokráte v poměru 4:2.


FK Komárno - Osíčko : Moravan Kostelec u Holešova B  4:2

 

RESUMÉ: "Kvalitní podívaná, proti kvalitnímu soupeři byla k vidění hlavně v prvním poločase, kdy se konaly brankové hody, hlavně v pasáži mezi 36. a 38. minutou musela srdce fotbalových fanoušku jenom plesat. Druhý poločas už byl co se týče herního projevu obou mužstev vlažnější, ale i tak jsme přidali zaslouženě čtvrtý pojišťovací gól a poté se již mohli hráči koncentrovat na obranu a ubránění dvoubrankového vedení. Hráči odvedli solidní výkon, individuálně nikdo moc nezazářil, byl to prostě takový poctivý týmový výkon - uvidíme co naši borci předvedou tuto neděli při derby zápase v Loukově - můžeme se jenom těšit na strhující a napínavý fotbal."


Do prdele jazyk vrazit, hej hej hej !

 

sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Ponížil Martin, Nesvadba Roman, Orel Radim - Žejdlík Martin, Žejdlík Jaroslav, Perutka Radim, Kundrát Tomáš - Klas Dušan, Fabián Vladimír

střídačka: Matušů Václav, Němec Petr, Orava Libor, Ondroušek Martin

diváci: 100

rozhodčí: Zapletal P.

=gio=