Reportáž ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : SK Břest

01.05.2012 13:10

FK Komárno-Osíčko : SK Břest  4:0 (1:0)

branky: 28. J. Žejdlík, 63. z pen. R. Perutka, 75. L. Orava, 87. P. Němec
 

"Vítězství, vítr nevítr"

    Dalším týmem, který přijel na komárenskou horkou půdu změřit síly z místním FK byl tým SK Břestu. V podzimním měření sil dokázali naši hráči celkem v poklidu na hřišti Břestu zvítězit 1:4, to když se o branky postarali M. Žejdlík, R. Perutka a dva zásahy přidal také J. Žejdlík. Komárno se před zápasem nacházelo na pěkném 4. místě, hosté z Břestu okupovali klidný střed tabulky - 8.místo. Také vzájemné duely obou mužstev hovořily mírně ve prospěch Komárna a tak se i od tohoto zápasu dal očekávat boj od začátku až do konce. Komárno také jistě chtělo v tomto zápase navázat na šňůru 5 výher v řadě. Trenér Josef Šindelek měl opět, jako v minulém týdnu k dispozici takřka všechny hráče - chyběl jenom z osobních důvodů opět V. Fabián. Terén "Na rybníčku" byl v ideálním stavu, počasí takřka letní, jen jeden velký problém komplikoval oběma mužstvům život a to byl silný vítr, který na kvalitě předvedené hry rozhodně nepřidal.


FK Komárno - Osíčko : SK Břest

    Na první vážnější gólovou příležitost si museli diváci, kteří si našli cestu na dnešní zápas počkat až do 8. minuty, kdy se o zteč branky Břestu pokoušel J. Žejdlík, ale jeho střela skončila pouze na tyči - míč se odrazil k osamocenému Klasovi, který následoval svého kapitána a pro změnu napálil míč do břevna. Druhá naše šance se urodila v 13. minutě, to hledal svého kapitána R. Perutka, avšak přesně centrovaný míč nedokázal mezi tři tyče uklidit již zmiňovaný J. Žejdlík. O dvě minuty později si z dvěma soupeři pohrál R. Perutka, napřáhl ke střele - té však scházela i přesnost i rasance.


Silný vítr mnoho střel usměrnil mimo tři tyče

    V 16. minutě se našim hráčům naskytla příležitost rozehrávat standartní situaci z dobré pozice. Hráči měli připravený signál, avšak ten se jim příliš nepovedl a střela M. Žejdlíka letěla hodně vedle. A tak když už to nešlo fotbalově, tak našim hráčům k první brance pomohla paní štěstěna. Dlouhý míč za obranu dobíhal Žejdlík, z poza pokutového území hlavou poslal míč na branku a k překvapení všech hostující brankář si míč srazil k levé tyči a Komárno šlo do vedení 1:0.


Úvodní branku utkání vstřelil se štěstím domácí kapitán J. Žejdlík - 1:0

    Hosté se k prvnímu vážnějšímu ohrožení prodrali až po půl hodině hry, to když se po centru z levé strany akrobaticky pokoušel o zakončení jeden z útočníků, ale branku naštěstí netrefil, jinak by to byl krásný fotbalový moment. Hosté postupem času začali více kousat a v 35. minutě se už už dostávali před pokutové území po dlouhém míči, ovšem tam za cenu nedovoleného zákroku rukou jim vystavil stopku J. Šindelek, který asi měl po právu vyfasovat červenou kartu - naštěstí však obdržel jenom kartu barvy žluté. Z nařízené standartní situace musel brankář Šindelek ukázat své umění, když dvakrát likvidoval pokusy dotírajících hráčů Břestu.


J. Šindelek musel likvidovat pokus ze standartní situace

    Za chvilku to byli opět domácí, kteří chtěli své vedení navýšit, míč se ve skrumáži dostal ke Klasovi, který se pokoušel přes hlavu překvapit brankáře hostů. Do poločasu byly k vidění ještě dvě velké šance - první měl M. Žejdlík, kterému míč naservíroval R. Perutka, ten však branku opět netrefil a těsně před odchodem do kabin podruhé v zápase trefil útočník Klas břevno a tak se do kabin odcházelo s chudým vedením 1:0.


Hlavička J. Žejdlíka si cestu do branky nenašla

    Do druhého poločasu vstoupili naši hráči o něco méně aktivně jako do poločasu prvním, načež se jako první dostali do šance - střílel Kundrát. V 53. minutě se do velké šance zásluhou několika drobných chyb dostali hosté, ale naštěstí míč si cestu do branky nenašel. Za pár okamžiků už byla šance ke skórování větší - Josef Šindelek špatně vyhodnotil situaci, od něho se míč dostal k nehlídanému útočníkovi, který tváří v tvář Jiřímu Šindelkovi neuspěl. Naši hráči si koledovali o vyrovnání - po čtvrthodině druhého poločasu vyrobil chybu brankář J. Šindelek, míč se dostal k nehlídanému záložníkovi, který naštěstí neměl svá mířidla správně seřízené.


Na začátku druhého poločasu hosté několikrát nebezpečně zahrozili

    Důležitý moment pro naše barvy přišel v 63. minutě. Míč se po rychlé kombinační akci dostal až do pokutového území, kde se na střelu chystal M. Žejdlík, ten však nabídnutou šanci odmítl a předkládal míč svému bratrovi, který byl podle mínění hlavního rozhodčího ze zadu faulová a pískl hodně diskutabilní penaltu. Na penaltu se moc nikomu nechtělo a tak se míče ujal zkušený harcovník R. Perutka, který přesnou střelou uklidnil domácí řady a zvýšil vedení Komárna na 2:0.


Pokutový kop s přehledem proměnil R. Perutka - 2:0

    Krátce na to došlo v komárenském týmu k první změně - střelce druhé branky Perutku nahradil "žolík" L. Orava a hned po pár vteřinách pobytu na hrací ploše se málem střelecky prosadil. Vypíchl míč kličkujícímu obránci, ale ke své vlastní smůle si míč až příliš předkopl před vybíhajícího brankáře. Za minuty se zkoušel prosadit jiný hráč a to P. Neměc, který z dálky otestoval pozornost hostujícího brankáře. Definitivní rozhodnutí o výsledku přišlo v 75. minutě. J. Žejdlík se dostal u levé postranní čáry k míči, přesprintoval všechny ostatní a předložil krásnou lahůdku L. Oravovi před prázdnou branku - ten si s nabídnutou příležitostí jako zkušený mazák poradil a zvýšil vedení Komárna na 3:0.


Na 3:0 zvyšoval Libor Orava, který zužitkoval přesnou přihrávku od J. Žejdlíka

    Hosté měli ke konci zápasu ještě asi dvě příležitosti vstřelit čestný gól, ale obrana a brankář Šindelek byli zásadně proti. Naopak Komárno mohlo své vedení ještě několikrát navýšit - jmenovitě V. Matušů, který špatně vyhodnotil situaci a místo kličky volil střelu do brankáře, také Kundrut neměl dnes štěstí, tomu vše vychytal brankář, nebo v 81. minutě tyč a také Klas, kterému rozhodčí jednu branku pro šlapák neuznal a dvakrát míč přestřelil.


Reflexivním zákrokem se blýskl brankář hostů proti střele Kundráta

    A tak se prosadil jiný hráč, v 87. minutě se po krásném centru z pravé strany uvolnil před brankou P. Němec a překrásným volejem poslal míč pod břevno - 4:0. Do konce zápasu už zbývalo jen pár minut, které obě mužstva bez většího nasazení dohrály a Komárno tak zvítězilo po 6té v řadě - tentokráte nad Břestem v poměru 4:0.


Pár minut před koncem pečetil výhru Komárna z voleje P. Němec - 4:0

Sláva vítězům, čest poraženým.

sestava FK Komárno-Osíčko: Jiří Šindelek - Josef Šindelek, Roman Nesvadba, Martin Ponížil, Radim Orel - Martin Žejdlík, Jaroslav Žejdlík, Tomáš Kundrát, Petr Němec, Radim Perutka - Dušan Klas


střídačka: Václav Matušů, Libor Orava, Jakub Nevtípil


rozhodčí: R. Dunda


diváci: 90