Reportáž ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : Slavoj Zahnašovice

20.10.2011 09:46

FK Komárno - Osíčko : Slavoj Zahnašovice  5:1 (4:1)

branky: 4. a 44. Žejdlík J., 12. Orava, 27. Klas, 63. Fabián - 24. Zakopal

 

Nedělní souboj Komárna a hosty ze Zahnašovic byl také soubojem o čtvrtou příčku v tabulce. Hosté před tímto zápasem okupovali 5. místo s 18 body, Komárno na tom bylo o něco lépe, čtvrté místo a celkový součet 19 bodů. Papírově bylo tedy o náboj postaráno. Ovšem skutečnost byla nakonec jiná. Mužstvo Zahnašovic přijelo do Komárna pouze s 10 hráči a hráčem z pole v bráně, tudíž se dalo očekávat, že Komárno by mělo Zahnašovice jasně, bez jakýchkoliv problémů, přejet. Trenér Josef Šindelek měl k dispozici 15 hráčů. Chyběli pouze Nevtípil s Orlem. Na místo levého obránce se postavil S. Matušů, v útoku dostal přednost "žolík" Libor Orava společně s Dušanem Klasem, do zálohy se naopak stáhl J. Žejdlík, který v minulém zápase vstřelil z postu útočníka 4 branky. Po zhruba půlhodiné rozcvičce šli naši borci na okamžik do kabiny na krátkou předzápasovou poradu a souboj o další mistrovské body mohl začít.


FK Komárno - Osíčko : Slavoj Zahnašovice

Jak se dalo očekávat tak Komárno na svého soupeře vletělo od začátku. Měli jsme územní převahu a hosté se bránili mnohdy pouze za cenu odkopů na nikoho. Na první gól se nemuselo "Na rybníčku" dlouho čekat. Již ve 4. minutě zápasu zatáhl po pravé lajně míč Kundrát a naservíroval nadýchaný bochánek na hlavu kapitána J. Žejdlíka, který bez větších problémů překonal brankáře Zahnašovic - 1:0. Komárno nadále pokračoval v zaběhnutém režimu, směrem dopředu byl hodně aktivní především Kundrát, kterému přihrál míč Perutka, jeho střele však chyběla potřebná rasance.


První gól vstřelil hlavou po přihrávce Kundráta Jaroslav Žejdlík - 1:0

Ve 12. minutě si mohli diváci v Komárně zařvat gól podruhé. Perutka dostal míč, obešel dva protihráče a odraženou střelou našel v pokutovém území nehlídaného Oravu, který technickou střelou k levé tyči zvýšil vedení domácího týmu už na 2:0. Pro Libora Oravu to byl první gólový zářez na jeho střeleckou pažbu v této sezóně - radost z gólu byla veliká. Již za minutu po druhém vstřeleném gólu mohl přidat další gól agilní Kundrát, jeho prudká střela pouze zatřepala boční sítí.


Gólová radost "žolíka" Libora Oravy, který zvyšuje na 2:0

Na chvíli se ke slovu dostali také hosté, ale absence jednoho hráče v poli byla znát, obrana Komárna si v klidu stihla přebírat jednoho útočníka a tak se hosté spoléhali na rychlé breaky a trpělivě čekali na chybu. Z kategorie hrubých až velmi hrubých chyb byla ta, kterou ve 24. minutě "vyrobil" R. Nesvadba. Aniž by se rozhlédl tak přihrál míč do středu, kde možná doufal, že bude J. Šindelek, ovšem ten spolu s ostatními vybíhal dopředu a tak se míče chopil hostující Zakopal, který v samostatném nájezdu na Šindelka uspěl a nečekaně tak dal utkání nový náboj - 2:1.


Chybu velkou jako zvon vyrobil v 24. minutě Nesvadba, potrestal ji Zakopal - 2:1

Komárno však dokázalo velmi rychle odpovědět. Ve středu hřiště získal míč Perutka, rozdal míč do strany na Kundráta, ten jak je jeho zvykem potáhl do vápna a  naprosto přesně našel nohu nabíhajícího Klase, který z pár metrů překonal brankáře potřetí - 3:1. Zhruba po půlhodině hry mohl tentýž hráč přidat svůj druhý gólový zásah, ale míč netrefil ideálně a kopal se roh, po kterém vyslal pumelici na zahnašovickou branku Kundrát, střele však scházela přesnost. V následujících minutách jsme to byli my, kteří jsme měli více ze hry, drželi jsme míč, ale často jsme se o něj špatnou rozehrávkou připravovali a zvýšení skóre zatím nepřicházelo.


Takto lovil míč ze sítě potřetí hostující brankář - autor branky Klas Dušan - 3:1

Na druhé straně mohl snížit opět Zakopal po špatně zahraném ofside systému, když se zase řítil sám na Šindelka, tentokráte volil střelu do horní části branky, ale mířidla si ke své smůle dobře neseřídil a míč těsně prolétl nad břevnem.


Druhou branku Zakopal nepřidal zásluhou špatné koncovky

Komárno se ale kýženého čtvrtého gólu přeci jenom dočkalo. Perutka našel Kundráta, ten se kličkou zbavil svého hlídače a načechral míč na zadní tyč, kde jako gepard číhal na svou kořist J. Žejdlík a svým druhým gólem v zápase a opět hlavou upravil poločasové skóre na 4:1 pro domácí Komárno.


Gólový centr Kundráta opět na hlavu Jaroslava Žejdlíka a poločasové skóre bylo 4:1

Ještě před začátkem druhého poločasu proběhla krátká rozlučka a poděkování s bývalým trenérem Komárna Ivem Platkem, kterému byl předán dárkový koš a památeční dres fotbalového klubu FK Komárno - Osíčko. Všichni hráči mu poděkovali za odvedenou práci a šlo se na druhé dějství zápasu domácího Komárna a hosty ze Zahnašovic.


O poločase se hráči a vedení rozloučilo s trenérem Ivem Platkem

Druhý poločas začal o něco vlažněji než ten předchozí, ale to bylo jistě dáno už i stavem. K prvnímu ohrožení hostující brány se dostal až ve 48. minutě Fabián, ale brankář byl na místě. Další moment který zvedl diváky ze sedadel byla střela Kundráta ze střední vzdálenosti, kterou brankář jen tak tak vyškrábl na rohový kop.


Při střele Kundráta ke gólu mnoho nechybělo

Za 3 minuty se o akrobatické zakončení nůžkami snažil Kundrát, jenže míč netrefil, ten doputoval až k Perutkovi, který svou střelu nasměroval pouze do ležícího Kundráta na zemi. Komárno mělo velkou územní převahu, ale dlouho se nemohlo dostat na dostřel brány a hosté se bránili vší silou. Až v 61. minutě našel skulinku v obranném valu Zahnašovic Perutka, který vyslal do úniku střídajícího Ondrouška, kterému však jak je u něj zvykem chybí klid v zakončení - bránu vůbec netrefil.


Komárno bylo ve druhé půli doslova okupovalo polovinu Zahnašovic

Za dvě minuty po neúspěšném pokusu Ondrouška naopak uspěl Fabián. Kundrát vybojoval v rohu hřiště míč, předložil jej Fabiánovi, který se obtočil kolem svého hlídače a nechytatelnou střelou k tyči zvýšil vedení Komárna na 5:1.


Vladimír Fabián se obtočil kolem svého hlídače a zvýšil vedení na 5:1

Za 3 minuty po páté brance Komárna mohl završit hattrick J. Žejdlík, ale jeho pokus zastavila horní tyč a z následné akce se snažil z 25 metrů střelecky prosadit další střídající hráč - Lukáš Orava, jeho střelu levou nohou hostující strážce svatyně vyrazil pouze na roh. V poslední čtvrthodině zápasu byla snaha Komárna o zvýšení vedení evidentní, ale v mnoha případech chyběla finální přihrávka a nebo přesnost - střely v podání J. Žejdlíka z dálky a Kundráta si cestu mezi tři tyče nenašly. Na konci ještě vystřídal i navrátilec do sestavy V. Matušů, ale nebylo mu z hůry dáno a k ničemu se prakticky nedostal a tak mohlo Komárno se svými diváky slavit vítězství v poměru 5:1 a postup na čtvrtou příčku kroměřížské okresní soutěže.

RESUMÉ: "V dnešním zápase jsme potvrdili 3 body ze hřiště z Pravčic. Proti nevýrazným a nekompletním Zahnašovicím jsme vstřelili pět branek v čemž bych viděl klad zápasu. Zápor dnes byl jednoznačně v pokřikování a hádání se na hřišti. Od toho je kabina, aby se o poločase leccos vyříkalo a né na sebe pokřikovat už na hřišti, tak dělají hráči ostudu jak klubu, tak sobě samotným. Další pozitivum bylo, že jsme se konečně pořádně prosadili a vstřelili góly ze hry, oproti minulému zápasu, kde jsme těžili především ze standartních situací. V zápase bych vyzdvihnul výkon dvou hráčů hlavně Tomáše Kundráta, který předvedl nadstandartní výkon a také Radima Perutky, který dnes rozdával míče jako na běžícím pásu. Ale byl to hlavně kolektivní výkon , který nás dnes dohnal k povinným 3 bodům."

Sláva vítězům, čest poraženým !

sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Nesvadba, Žejdlík M., Matušů S. - Perutka, Žejdlík J., Kundrát, Fabián - Klas, Orava Libor

střídačka:  Ondroušek, Matušů V., Orava Lukáš,  Ponížil

diváci: 60

rozhodčí: Dunda

=gio=A