Reportáž ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : Sokol Hlinsko pod Hostýnem

16.04.2012 15:49

FK Komárno - Osíčko : Sokol Hlinsko pod Hostýnem 5:1 (2:0)

branky: 15. Žejdlík M., 28. a 70. Kundrát T., 62. Klas, 83. Orava - 85. Zapletal (pen.)

 

"Povinné 3 body"


    Přesně v polovině měsíce dubna jsme v dalším z domácích zápasů přivítali hosty z Hlinska pod Hostýnem. Stejně jako hráči, tak i fanoušci opět přivítali, že se po přestávce mohli domácí hráči představit na vlastním hřišti. Soupeř z Hlinska byl podle papírových předpokladů jasným outsiderem, ale v jarní sezóně jejich výkonnost šla, alespoň co se výsledků týče, nahoru. Domácí FK okupoval před zápasem 4. místo, hosté z Hlinska na tom byli o poznání hůře. 13 bodů za 19 zápasů stačil pouze na 13. místo.

    Trenér Josef Šindelek měl před zápasem v sestavě jeden veliký otazník. Nevěděl, zda bude moci nastoupit do zápasu jeho syn J. Šindelek, který měl jisté zdravotní problémy. Po rozcvičení se nakonec ukázalo, že zdravotní stav ještě plně nedovoloval nastoupit do zápasu, a tak do branky šel překvapivě, jindy levý obránce, M. Ponížil. Také se pro tento zápas změnilo rozestavění - z klasického 4-4-2 se stal systém 4-5-1. Taktéž si někteří hráči vyzkoušeli jaké je to hrát na nových postech. Jinak trenérovi chyběl jenom R. Orel, naopak přivítat jsme mohli novou akvizici v týmu - P. Němce, který přišel na hostování ze Všechovic. Ideálně nachystaný terén, počasí ucházející, ikdyž by diváci uvítali, kdyby bylo o něco tepleji, ale ani to nebránilo, aby se ve 4 hodiny týmy navzájem pozdravilya rozhodčí pan O. Závojský mohl svým hvizdem prohlásit utkání za zahájené.


FK Komárno - Osíčko : Sokol Hlinsko pod Hostýnem

    Komárno se do svého soupeře zakouslo, jako šelma do své kořisti a již ve 2. minutě mohl poslat domácí do vedení Klas, jeho akrobatický pokus přes hlavu, neméně akrobaticky vyškrábl hostující strážce svatyně na rohový kop, ze kterého mohl také padnout gól, ale hlavička M. Žejdlíka skončila mimo levé tyče.


Akrobaticky musel zasáhnout hostující brankář proti střele Klase

Hosté se nemohli v úvodních minutách vůbec dostat do tempa a byli to hráči Komárna, kteří postupně utahovali smyčku kolem krku hráčů z Hlinska. V 9. minutě mohl vstřalit branku hlavou M. Žejdlík, kterého ideálně našel R. Perutka, ale jeho rybička skončila jen těsně vedle levé tyče. A tak co se M. Žejdlíkovi nepovedlo hlavou, to se mu za 6 minut podařilo střelou ze střední vzdálenosti - nevěděl co s balónem, tak vyslal pumelici na bránu hostí a přesná střela, která se ještě svezla po mokrém terénu zapadla přesně k tyči a domácí vedli 1:0.


Přesnou střelou k tyči rozjel skóre zápasu Martin Žejdlík - 1:0

    Kdo čekal, že po gólu budou mít domácí ještě větší chuť do hry, ten musel být zklamán. Nadlouho se z trávníku vytratila fotbalovost a časté kouskování hry na kráse příliš nepřidalo. Hosté se ke své první větší šanci probojovali až v 25. minutě, ale dobře rozvíjející se akci nedotáhli do gólového konce. Zhruba po půl hodině hry se však přeci jenom domácí dočkali druhé uklidňující branky. Dlouhý nákop od vlastní branky prošel mezi obránci Hlinska až k hranici velkého vápna, kde si za záda obráncu naběhl Kundrát a technickým přehozem poslal míč do branky pro domácí po druhé - 2:0.


Za obranu hostů si naběhl Tomáš Kundrát a přehodil vybíhajícího brankáře - 2:0

    Za 4 minuty už to mohlo být o 3 branky, ale to by musel hostující pomezní mávat objektivně a nechat pokračovat ve hře, pro domnělý ofside nebyla branka Klase, který obstřelil brankáře, uznána, což se nelíbilo ani domácím hráčům a už vůbec ne fanouškům. To byla taky poslední vážnější akce první půle, vyjímkou byl jen centr hostujícího záložníka, který hledal před brankou jednoho z útočníků, ale ti jeho úmysl zcela nepochopili. A tak se do kabin odcházelo za dvoubrankového vedení domácího manšaftu.


Dušan Klas střílí gól, který však byl později odvolán pro údajný ofside

    Na začátku druhé půle si nachystal trenér J. Šindelek své první střídání - debitanta P. Němce nahradil na levé straně záložní řady Ondroušek. Začátek druhého poločasu vypadal, jakoby hráči domácích byli ještě v teple kabin. Neběhali, nahrávky nešly a hosté začali nepříjemně kousat. Párkrát během pár minut zaměstnali Ponížila v brance, který však na nezvyklém postu hrdě odolával. Až v 53. minutě se naši na delší dobu usadili na půli bránícího se Hlinska, ale polocentr M. Žejdlíka doplul pouze na horní síť branky. Když už vázla kombinace, tak to na sebe všechno vzal domácí kapitán J. Žejdlík. Na vlastní půlce se
k němu dostal balón, který vybojoval skluzem Nevtípil, ten se ho chopil a proběhl kolem hráčů stylem "chyť mě, když to dokážeš" až do pokutového území, kde našel před brankou osamoceného Klase, na kterého zívala prázdná brána a ten ji bez problémů trefil - 3:0.


Dušan Klas se raduje ze vstřeleného gólu na 3:0

    V 66. minutě jsme zahrávali standartní situaci zhruba z 30 metrů, k míči se postavil J. Žejdlík a k údivu všech nevyslal dalekonosnou střelu, ale přihrál na pravou stranu volnému Kundrátovi, který vystřelil tvrdě, ale střele chyběly gólové parametry. To ho však nemuselo mrzet dlouho. Za pár okamžiků posílal míč směrem dopředu J. Šindelek, míč prodloužil za sebe Klas a za zády obránců opět našel Kundráta, který skluzem trefil míč přesně k pravé tyči, čímž úplně nachytal hostujícího brankáře, který jakoby zakořenil do země a pouze sledoval jak míč zastavuje až v síti - 4:0.


Skluzem se za záda brankáře podruhé trefil Tomáš Kundrát - 4:0

    Domácí byli od této rozhodující branky pány na hřišti, ale jakoby zapomínali na zadní vrátka. Po jednom z obvyklých kiksů se hosté řítili na bránu, kterou strážil Ponížil, který včasným vyběhnutím zabránil brance ve své síti, poté si připsal další zákrok po střele zpoza šestnácky, jakožto za pár minut vyrazil pokus ze standartní situace a už to vypadalo, že udrží čisté konto.


Novic v brance Komárna - Martin Ponížil si proti šancím hostů věděl rady

Na druhé straně utekl po pravé straně po přihrávce od Kundráta opět rychlý J. Žejdlík a opět volil tu správnou variantu - přihrávkou našel dobíhajícího Oravu, který těsně po svém vystřídání vstřelil branku na 5:0.


Také Libor Orava se dočkal branky - 5:0

    Už už to vypadalo, že Komárno udrží čisté konto, když přišel zbytečný zákrok v pokutovém území a rozhodčí odpískal pokutový kop. Ponížil v brance nevydržel souboj nervů a uskočil na stranu, čehož využil Zapletal a alespoň kosmeticky upravil konečné skóre zápasu na 5:1.


Brankáři v Komárně to nemají jednoduché - opět branka z penalty 5:1

Sláva vítězům, čest poraženým !

RESUMÉ: "V tomto zápase naši hráči zkoušeli "defenzivní styl" hry, který by chtěli praktikovat proti týmům z vyšších příček tabulky. V ne příliš divácky atraktivním utkání sice zvítězili rozdílem třídy, ale rozhodně výkon tomu neodpovídal, proti týmům jako je Hlinsko, by se hráči měli vyvarovat především podcenění a hrubých chyb v obraně, jelikož proti silnějším týmům můžou být 3 individuální chyby rozhodujícím faktorem vítězství. Přesto pozitivem může být, že se hráči častěji snažili ohrožovat bránu z delší vzdálenosti, což přineslo náš první gól. Pozitivní byl také přístup všech hráčů k zápasu, týmová hra a také skutečnost, že i hráč z pole může zaskočit za naši brankářskou jedničku."

Sestava FK Komárno-Osíčko: Ponížil Martin - Nesvadba Roman, Šindelek Josef, Fabián Vladimír, Nevtípil Jakub - Němec Petr, Žejdlík Martin, Žejdlík Jaroslav (c), Kundrát Tomáš, Perutka Radim - Klas Dušan

střídačka: Ondroušek Martin, Matušů Václav, Orava Libor, Vaněk Ota

diváci: 50

rozhodčí: Závojský O.