Reportáž ze zápasu: FK Komárno-Osíčko : Sokol Hlinsko pod Hostýnem

28.08.2012 12:12

FK Komárno-Osíčko : Sokol Hlinsko pod Hostýnem  4:2 (2:0)

branky: 2. Hošťálek, 24. a 47. Klas, 59. M. Žejdlík - 70. Hačunda, 79. Zapletal

 

    Po dvou neúspěšných pokusech o zisk 3 bodů (domácí remíza s Martinicemi 2:2 a vysoká prohra v Ludslavicích 5:2) naši hráči hostili "papírově" slabšího soupeře z nedalekého Hlinska pod Hostýnem. V minulém ročníku jsme dokázali 2x Hlinsko porazit (doma 5:1, venku 4:1) a tak se dalo očekávat hladké vítězství domácího týmu. Trenéru Josefu Šindelkovi chyběl hlavně kapitán J. Žejdlík, dále pak L. Orava a M. Ondroušek. Na hrot útoku se vrátil V. Fabián, do zálohy se posunul M. Hošťálek a oproti minulému zápasu se do sestavy na levého beka vrátil také V. Hruška, na lavičku náhradníku usedli Nevtípil s bratry Matušů - Václavem a Staňou. Výborné bylo také počasí a terén a tak nic nebránilo, aby si diváci mohli užít, pokud možno, 3 bodové nedělní fotbalové odpoledne...


FK Komárno - Osíčko : Sokol Hlinsko pod Hostýnem

    Diváci se ani nestihli pohodlně usadit na svá místa a už se málem Komárno ujalo vedení. V první vážné příležitosti se ocitl tváří v tvář hostujícímu brankáři V. Fabián, ale jeho dloubák přes vyběhnuvšího brankáře stihl jeden z obráncu vytěsnit na roh. Komárno tato neproměněná šance nemusela dlouho mrzet. Z následného rohového kopu se míč dostal na hranici pokutového území k Hošťálkovi, který přesnou střelou k levé tyči poslal Komárno do vedení - 1:0.


Obrovskou šanci spálil v úvodní minutě zápasu Fabián

    Hráči Komárna byli od začátku zápasu aktivnější a vypracovali si několik slibných šancí, které však nedokázali zužitovat. Jednu z nich měl s chutí hrající Hošťálek, který tentokráte levou nohou těsně minul brankovou konstrukci. Něco podobného jako Hošťálkovi se málem povedlo Fabiánovi, ale jeho střela jen těsně vedle minula levou tyč. Komárno se tlačilo čím dál více do útoku, hosté se bránili často jenom za cenu odkopů a hráli převážně na breaky, které však v mnoha případech končily v ofsajdovém postavení jednoho z útočníků.


Šindelek se v prvním poločase doslova nudil, ale ojedinělé útoky dokázal eliminovat

    Druhou branku vstřelilo Komárno v 24. minutě, to když po centru z rohu vletěl do souboje s brankářem Klas. Tento souboj pro něj vyzněl vítězně a Komárno rázem vedlo o dvě branky - 2:0.


Ve 24. minutě byl tím kdo vyskočil nejvýš D. Klas a zvýšil vedení domácích na 2:0


    Za deset minut to byl tentýž hráč, který měl obrovskou šanci, ale tutovou příležitost ledabyle spálil. Hosté působili ospalým dojmem a v prvním poločase měli snad jen jedinou šanci, která by se dala označit jako gólová, tu však brankář Šindelek na dvakrát zlikvidoval. Poslední šanci prvního poločasu měl agilně hrající Fabián, který po Klasově přihrávce netrefil míč ideálně a Komárno tak odcházelo do šaten s dvoubrankovým vedením 2:0.


Po Klasově přihrávce spálil velkou šanci Fabián

    Tak jako do prvního poločasu, tak do toho druhého vstoupilo Komárno ve velkém stylu. Po rohu Perutky se míč odrazil k Hruškovi, ten vyhrál osobní souboj, přiťukl míč znovu na Perutku, který přesným centrem našel nikým neobsazeného Klase, který opět hlavou poslal míč do sítě - 3:0. Domácí jakoby po tomto rychlém gólu jakoby se již spokojili se svým vedením a čím dál více se do hry začali dostávat také hosté, kteří v rozmezí mezi 5. a 10. minutou dvakrát nebezpečně ohrozili branku Šindelka.


Na 3:0 dával hlavou opět D. Klas

Ovšem co nedokázali hosté, to dokázal beze zbytku přetavit ve 4 gól domácích M. Žejdlík, který hlavou usměrnil míč do branky po čtvrté a s hosty to již vypadalo velice bledě - 4:0.


Spoluhráči gratulují M. Žejdlíkovi ke gólu na 4:0

    V 65. minutě se po rohovém kopu dostal k dobré střelecké příležitosti R. Perutka, který vyslal jedovatou ránu, kterou však pouze vyprášil rukavice dobře postaveného brankáře Hlinska. Domácí, kteří byli snad už spokojení s výsledkem značně polevili, čehož dokázali hráči Hlinska hned 2x využít. V prvním případě prostřelil Šindelka Hačunda, který měl až příliš mnoho prostoru na to, aby si rozmyslel kam míč trefí - 4:1.


Na 4:1 snižoval křižnou střelou hostující Hačunda

    Na druhé straně se po pěkné kombinaci Klase s Hošťálkem měla nejprve kopat penalta, poté v té samé situaci druhý jmenovaný neusměrnil míč mezi tři tyče. Za minutu se akce opakovala, jen si oba aktéři prohodili role a Klas, stejně jako před tím Hošťálek, šanci promarnil.


Přihrávku od "Drogby" nepřetavil v hattrick Klas

    Otřepané cliché nedáš dostaneš se potvrdilo záhy po neproměněné dvoujšanci. Na hranici šestnáctky plácl do míče Zapletal a nachytal Šindelka v brance - tomu při pokusu skočit po míči podjela noha a vykřesaná jiskřička naděje byla na světě - 4:2.


Před brankou se akrobaticky o zakončení snažil také střídající S. Matušů

    Že naděje mohla být větší, o tom se všichni přesvědčili v 85. minutě, když obrana nechala zcela trestuhodně neobsazeného útočníka, který mohl zamířit kam chtěl, ovšem naštěstí pro domácí, nezvolil ideální zakončení a Komárno tak udrželo vedení až do závěrečného hvizdu, po kterém si mohli po dvouzápasové odmlce vychutnat radost z vítězství.


FK Komárno-Osíčko : Sokol Hlinsko pod Hostýnem 4:2


Sláva vítězům, čest poraženým !

Sestava FK Komárno - Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Nesvadba Roman, Orel Radim, Hruška Vladimír - Žejdlík Martin, Kundrát Tomáš, Perutka Radim, Hošťálek Marek - Fabián Vladimír, Klas Dušan

střídačka: Matušů Václav, Matušů Stanislav, Nevtípil Jakub

diváci: 70

rozhodčí: Zapletal P.

=gio=