Reportáž ze zápasu: FK Komárno-Osíčko - Sokol Martinice

16.08.2011 11:15

FK Komárno-Osíčko : Sokol Martinice  6:1 (3:1)

branky: 5. Žejdlík M., 42. Žejdlík J., 45. a 47. Kundrát, 50. Fabián, 74. vlastní - 6. Maňas

"Dva rozdílné poločasy"

   Druhé soutěžní kolo nám přiřklo za soupeře tým z Martinic. V minulé sezóně jsme dokázali Martinicím na domácí půdě uštědřit "rukavici" - vyhráli jsme v poměru 5:1. Mužstvo z Martinic přijelo na hřiště "Na rybníček" již bez své největší opory Hošťálka, který před sezónou odešel do Bystřice pod Hostýnem a na hře Martinic to bylo znát. Domácí FK nastoupilo v nejsilnější možné sestavě - chyběl jen Libor Orava, který si přivodil drobné zranění, jinak se na srazu před zápasem hlásilo hned 15 hráčů. Základní sestava oproti minulému týdnu dostala jednu změnu - Kundrát nahradil v záloze Ondrouška. Hřiště bylo dobře připraveno, i přes sobotní vydatné deště, které leckde nadělaly velkou paseku. K utkání byl delegován rozhodčí Rybka, premiéru si v roli trenéra odbyl na lavičce Komárna Marian Palát.


FK Komárno - Osíčko : Sokol Martinice


   První příležitost ke skórování měl již ve druhé minutě domácí kapitán Žejdlík, kterého vysunul do úniku Klas, ale rychlost tentokráte nestačila a hostující brankář konečky prstů vytěsnil střelu šajtlí na rohový kop. Z následného rohového kopu vznikla před bránou nefalšovaná mlýníce - ˇmladší z bratrů Žejdlíkových vracel na Perutku, ten hledal ještě lépe postaveného Žejdlíka, kterému se však míč zastavil ve vodě a zabránil tak brzkému vstřelení gólu. Toho se natěšení diváci dočkali až o dvě minuty později. Po faulu na Žejdlíka zahrával přímý volný kop Šindelek - našel hlavu stopera Žejdlíka, jehož hlava skončila na břevně, aby se poté odrazila zpět k nohám toho samého hráče a se štěstím skončila v síti - 1:0.


Situace před prvním gólem - hlavička Martina Žejdlíka do břevna

   Brzký gól naše hráče nabudil. Ale hned po úvodním gólu přišla chyba obránce Ponížila, kterému míč skočil a nechtěně tak přihrál před prázdnou branku hostujícímu Maňasovi, který neměl se zakončením problém - 1:1. Pro domácí to byla studená sprcha, ze které se dlouho nemohli pořádně probrat.


Jak slepý k houslím přišel k vyrovnávajícímu gólu hostující Maňas

   V 9. minutě fauloval jeden z domácích obránců útočníka Martinic těsně před pokutovým územím. Následnou standartní situaci vytěsnil "robinsonádou" Šindelek mimo tři tyče a s následnou střelou si taktéž poradil. Zhruba po čtvrt hodině hry to byli opět hosté, kteří dvakrát nebezpečně zahrozili a domácí obrana měla co dělat, aby za svá záda nikoho nepustila. Hluché bylo období mezi 16. a 24. minutou, kde hráči více bojovali sami se sebou než s protivníkem, který působil v první půli kompaktním dojmem.


Důležitý zákrok vytáhl v 9. minutě domácí brankář Šindelek

   V 24. minutě otestoval brankáře hostů střelou z poza 16ky Perutka, ale jeho střelu na dvakrát brankář zlikvidoval. Po půlhodině hry se k odraženému míči dostal Perutka, vymotal obránce a naservíroval míč na hlavu nabíhajícímu Ponížilovi, kterému však v zakončení chyběla rasance. V 39. minutě byla nařízena po faulu na Kundráta standartní situace k jejíž rozehrání se postavil Fabián, ale nedokázal míč zvednout do optimální výšky tak, aby vůbec ohrozila bránu. Když už to vypadalo, že se oba týmy rozejdou do kabin smírně tak rozhodla na první pohled nenápadná akce, při které hosté museli zahrát míč na rohový kop. Ten rozehrál Orel, který přesně našel nejvýše vyskočivšího kapitána Žejdlíka, který nádhernou hlavičkou poslal svůj tým opět do vedení - 2:1.


Ve 41. minutě se do vzduchu vyšrouboval J. Žejdlík a poslal Komárno znovu do vedení - 2:1

   Komárno přidalo do poločasu ještě jednu branku. Na pravé straně 3x důrazně zabojoval o míč Kundrát a svou neúnavnost přetavil v poslední minutě ve 3. gólový zásah - 3:1.


Vyčítavý pohled hostujícího brankáře na spoluhráče po gólu Tomáše Kundráta na 3:1

   Druhý poločas začal přesně tak, jak skončil poločas první. V dobré příležitosti se ihned po rozehrání ocitl Kundrát, ale nesobecky se snažil přihrát na lépe postavené spoluhráče, ale jeho úmysl hosté přečetli. O minutu později se však skóre opět měnilo. Rychle rozehraná akce po levé straně se rázně přesunula do pokutového území, kde byl sražen Klas, hra však pokračovala míč propadl až na zadní tyč, kde si jej našel Kundrát a pravačkou propálil bránící hráče i s brankářem - 4:1.


Dvě minuty po nástupu do druhé půle vstřelil svůj druhý gól v zápase T. Kundrát - 4:1

   Za 3 minuty se radoval z gólu také Fabián, kterého ideálně na jedenáctce našel Orel a ten prudkou střelou doprostřed brány zvýšil vedení už na 5:1. Hosté byli úvodem druhé půle evidentně zaskočeni a nedokázali se dlouho dostat do tempa. V 60. minutě se do dobré střelecké příležitosti dostal Klas, ale jeho střele chyběla patřičná přesnost. Dalším hráčem, který se nemohl "ani za boha" v zápase trefit byl Perutka, který se snad 10x pokoušel ohrozit hostujícího strážce svatyně, ale mnoho jeho pokusů na poslední chvíli stačila obrana srazit či zblokovat, nebo střely končily vedle brány, a tak si bude muset náš šikovný středopolař počkat na gól minimálně do příštího zápasu.


Na 5:1 zvyšoval levou nohou V. Fabián

   V 72. minutě zakombinoval Žejdlík s Klasem, který vyslal kolmici na střídajícího Matušů, který se dostal do zakončení, ale byl již příliš blízko brankáře aby mohl ohrozit bránu. O dvě minuty později to bylo jiné kafe. Matušů dostal ideální míč do běhu, čerstvý hráč Komárna využil unavenosti hostujícího stopera a v souboji rameno na rameno prokázal důraz a donutil obránce hrát míč, ten jej však zahrál tak nešťastně, že míč poslal kolem nohou brankáře přímo k pravé tyči - 6:1. Hosté neměli po 30 minut druhé půle ani jednu vážnější šanci, až po šestém gólu Komárna.


Že se důraz vyplácí - to ví V. Matušů - 6:1

   V 75. minutě orazítkoval hostující záložník po chybě v obraně břevno. Na druhé straně v 78. minutě mohl lépe řešit situaci Žejdlík, kterému se před bránou nabízeli hned dva volní hráči - jmenovitě Matušů a Nevtípil, kapitán však volil individuální zakončení a trefil pouze nohy brankáře. V závěru se pokoušel Perutka 2x ohrozit brankáře, jednou zastavila jeho střelu zadnice obránce, podruhé zas nestačily ani zábrany za horní brankou. V 85. minutě mohl přidat svůj druhý střelecký zářez na pažbu Žejdlík, ale jeho hlavičku po rohu zastavila na cestě do brány tyč.¨


V závěru mohli hosté minimálně dvakrát skórovat, ale chyběl jim klid v zakončení

 

   Za minutu se hosté dostali k pohodlnému zakončeí, ale hostujícímu hráči chyběl při samostatném zakončení hlavou klid. Zhruba minutu před koncem zápasu se pokusili hosté ještě korigovat stav - pěknou střelu vytěsnil mimo tři tyče Šindelek a z následného rohu mu pro změnu zase branková konstrukce pomohla - hlavičku zastavilo břevno. To už však zbývalo do konce jen pár vteřin a rozhodčí Rybka neměl ani důvod nastavovat a pár vteřin po 90 minutách ukončil představení obou mužstev s výsledkem 6:1 pro domácí Komárno.
   V prvním poločase byli lepší hostující hráči, druhý poločas zase jednoznačně dominovali naši borci, kteří začali hrát kompaktně a odměnou jim buď vysoké vítězství v poměru 6:1 nad hráči z Martinic.


Závěrečná děkovačka spokojeným divákům

Sláva vítězům, čest poraženým.


Sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Žejdlík Martin, Nesvadba Roman, Ponížil Martin - Orel Radim, Perutka Radim, Kundrát Tomáš, Žejdlík Jaroslav - Klas Dušan, Fabián Vladimír

střídačka: Matušů Václav, Nevtípil Jakub, Ondroušek Martin, Orava Lukáš

diváci: 80

rozhodčí: Rybka

=gio=