Reportáž ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : Sokol Martinice

16.08.2012 10:46

FK Komárno - Osíčko : Sokol Martinice  2:2 (1:1)

branky: 2x Žejdlík M. - Zaoral, Červenka

    K úvodnímu zápasu nové sezóny, která by měla navázat na veleúspěšnou loňskou a předloňskou sezónu, jsme na domácí půdě hostili tým Sokolu Martinice. Mužstvo před sezónou opustil na hostování R. Vagač, svou sportovní kariéru přerušil M. Ponížil a také P. Němec, jemuž u nás skončilo hostování ze Všechovic. Na druhou stranu se do kádru trenéra J. Šindelka znovu vrátil dlouholetý hráč Komárna V. Hruška a také se do týmu hlásil "nováček" M. Hošťálek, kterého se nám podařilo získat z Bystřice pod Hostýnem. Trenér Josef Šindelek měl před zápasem rozsáhlou absenci několika hráčů - postrádali se oba Radimové - Perutka a Orel, dále pak bratři Matušů (Václav a Staňa), kteří se vraceli v den zápasu z dovolené. Papírové předpoklady z minulé sezóny napovídaly, že by Komárno nemělo mít se soupeřem z Holešovska sebemenší problém, jelikož v minulé sezóně svého soka dvakrát vysoko porazili - 6:1 doma a 1:5 venku. Ovšem jak už tomu bývá, tak nová sezóna vždy začíná od nuly a o tom se naši hráči mohli za 90 minut přesvědčit na vlastní kůži....


FK Komárno-Osíčko : Sokol Martinice

    Na začátku zápasu bylo vidět, jak moc chce Komárno dnes proti svému soupeři uspět a od začátku se do svého soupeře zakouslo. Komárno mělo více ze hry a postupně začaly přicházet na řadu i šance. Tu první měl na hlavě J. Nevtípil, který však míč nedokázal usměrnit mezi tři tyče.


Hlavičkující J. Nevtípil bohužel netrefil hlavou míč ideálně

    Postupem času přicházely další šance a hosté jen za cenu odkopů zatím hájili nerozhodný výsledek. Ten se však brzy změnil ve vedení domácího Komárna. Po rohovém kopu, kde si naskakovalo na hlavičku hned několik hráčů byl tím nejpřesněji hlavičkujícím Žejdlík a poslal svůj tým zaslouženě do vedení - 1:0.


Prvním letošním střelcem Komárna byl hlavičkující Žejdlík - 1:0

    Komárno tato branka povzbudila a každou minutou se na obranu Martinic valil jeden útok za druhým, ovšem obrana, mnohdy za cenu faulů, dokázala udržet střelce Komárna v bezpečné vzdálenosti od své branky a skóre dlouho zůstavalo stejné.

    Dalším kdo se pokoušel překonat těsnou obranu Martinic, byl hlavičkující M. Žejdlík, ale jeho hlavičce chyběla přesnost. O chvíli později se nám předvedla
i nová akvizice Marek Hošťálek, který z nadějné pozice mířil pouze pánu Bohu do oken. Do poločasu jsme si vypracovali ještě celou řadu rohových kopů, ale
z naší tradiční zbraně prozatím neudeřilo.


Hlavička M. Žejdlíka nebyla vůbec špatná, chyběla jen patřičná přesnost

    To hosté se dostávali do útoku jednoduše, taktické nakopávání míče dopředu na nabíhající útočníky, se alespoň v tomto zápase ukázalo jako dobrý tah. Zhruba po půl hodině hry zahrálo Komárno špatný ofsajd systém a zabíhající obránce se dostal až na dostřel branky Šindelka, který však jeho pokus nemusel ani likvidovat - mířil velmi nepřesně. Dvě šance ve sledu několika málo minut jsme mohli zaznamenat 10 minut před koncem poločasu, jedna ze střel mířila nad břevno, druhá už byla o něco nebezpečnější a hostující hráč donutil Šindelka k zákroku.


Jiří Šindelek si s technickou střelou pěkným zákrokem poradil

    Hosté z Martinic si za svůj zlepšený výkon před přestávkou gól zasloužili. Domácí hráči propadli na vlastní polovině u lajny, když přihrávající hráč v okamžiku překopl naše 4 hráče, do úniku se dostal hostující útočník, kterého ve vápně fauloval vybíhající Šindelek a kopala se penalta. Zaoral se nemýlil a poslal míč na opačnou stranu, než předpokládal brankář Šindelek - 1:1. To bylo také poločasové skóre, jelikož po vyrovnávající brance se naši hráči nedokázali patřičně zkoncentrovat a poločas prakticky jenom dohrávali.


Je vyrovnáno - z pokutového kopu zamířil přesně Zaoral - 1:1

    Do druhého poločasu si trenér J. Šindelek nachystal jednu změnu - když vystřídal Nevtípila za Ondrouška, který měl operovat na levé straně záložní řady. Druhé dějství začalo vlažným tempem, oba týmy jakoby byly ještě v kabině. Ze strany Komárna by se dal druhý poločas popsat dvěmi otřepanými fotbalovými frázemi - zmar a neproměňování šancí. Hráči Komárna měli od začátku druhého poločasu mírnou územní převahu, která postupem času sílila, ale kýžený gól to nepřineslo. Co také našim hráčům chybělo, tak byla větší střelecká chuť, málokterý hráč se pokusil ze střední vzdálenosti ohrozit martinického brankáře. Vyjímkou byl jen pokus J. Žejdlíka z přímého kopu a dalekonosný pokus Fabiána, který měl dobrý směr, ale hostující hráč jej dokázal zblokovat.


Neuspěl ani Fabián se svou střelou a stav byl stále nerozhodný

    Jak minuty plynuly, tak šla vidět na kopačkách domácích hráčů nervozita. Také se začalo přitvrzovat, což odnesl jeden z hostujících hráčů, který se ve vzduchu potkal hlavama s naším hromotlukem R. Nesvadbou, z čehož si odnesl hostující hráč mírný otřes mozku a Nesvadba rozbitou hlavu. Hostující hráč odstoupil ze zápasu z obavy o své zdraví, Nesvadba naopak v zápase pokračoval i s krvavým šrámem. Zanedlouho měl Nesvadba prsty i v druhém zranění hostujícího hráče, když v osobním souboji povalil soupeře na zem a přilehl mu ruku, ten pak dohrával zápas jen se sebezapřením. Komárno mělo herně navrch, standartní situace se kupily, ale gól nepřicházel a tak se hráči začali strachovat o výsledek a bylo hůř.


Standartních situací bylo hodně, ale málo

    Z ojedinělého protiútoku hosté vytěžili rohový kop. K rozehrání se postavil Červenka a zakroutil míč, k překvapení všech na branku, kde zaspali jak obránci tak brankář Šindelek a jako blesk z čistého nebe Martinice i v 10 lidech vedli v Komárně 1:2.


Nevěřícně zůstal na zemi ležet Šindelek po brance přímo z rohu - 1:2

    Domácí hráči byli v té době jako opaření, snad ani nevěřili, jak se něco takového mohlo přihodit, když z 80% měli míč ve druhém poločase pod svou kontrolou. Čas se krátil a trenérovi nezbývalo než za nepříznivého stavu zkusit risk na 3 útočníky. Zhruba 10 minut před koncem se do velké šance dostal M. Hošťálek, který byl nikým neobsazen na malém vápně, ale ke smůle domácích trefil pouze nohy brankáře a i díky němu, zatím Martinice sahaly po třech bodech.


O své typické úniky po levé straně diváky v tomto zápase ošidil kapitán J. Žejdlík

    Akcie Martinic držel brankář i za pár okamžiků, to když se mu podařilo vyrazit centrovaný pokus Kundráta a když střídající Orava nedokázal správně trefit hlavou centrovaný míč. Nemohoucnost Komárna vstřelit alespoň vyrovnávací branku podtrhl 5 minut před koncem zápasu Klas, který z malého vápna přestřelil míč přes břevno.


Netypickým způsobem, hlavou, se snažil prosadit střídající L. Orava

    Komárno se však přeci jenom dočkalo vyrovnání. Po centru Hošťálka z rohu si nejvýše vyskočil nejvyšší muž na hřišti M. Žejdlík a důležitou brankou srovnal skóre na 2:2. To už zbývalo do konce opravdu málo, rozhodčí nastavil 3 minuty, ve kterých jsme se nezmohli už na rozhodující finiš zápasu a tak naposledy pan rozhodčí Skyba pískl do píšťalky, čehož výsledkem byl konečný stav zápasu FK Komárno-Osíčko : Sokol Martinice 2:2.

RESUMÉ: "Vzhledem k průběhu hry, nakonec asi zasloužená remíza, byť prohra byla blízko. Naši hráči nepředvedli stoprocentní nasazení ani sílu po vítězství, nikdo se nedokázal strhnout k nadprůměrnému výkonu. Chyběl větší hlad po gólu, mrzuté bylo i zakončení a skoro žádné střely ze střední vzdálenosti. Martinice hrály dobře organizovaně v obraně, brankář zachytal. U nás nebyl v týmu nikdo, kdo by převyšoval nad ostatními, snad jen M. Žejdlík, který prohrál mizivé procento hlavičkových soubojů. Hold si musí hráči vzít do příštího zápasu s Luslavicemi ze zápasu s Martnicemi poučení".

Sestava FK Komárno-Osíčko: Jiří Šindelek - Josef Šindelek, Roman Nesvadba, Vladimír Fabián, Vladimír Hruška - Tomáš Kundrát, Martin Žejdlík, Jaroslav Žejdlík, Jakub Nevtípil - Dušan Klas, Marek Hošťálek

střídačka: Martin Ondroušek, Libor Orava, Miroslav Gajdůšek

rozhodčí: Skyba

diváci: 80

=gio=