Reportáž ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : Sokol Míškovice

14.11.2012 07:18


branky: 42. Nevtípil, 43. Hošťálek, 68. Klas, 88. Perutka - 86. Krajča

    K poslednímu, respektive předposlednímu zápasu podzimní části sezóny se naši hráči postavili proti soupeři z Míškovic. Sokol Míškovice ještě v loňské sezóně brázdil vody 1.B třídy. Mužstvo se však ze soutěže odhlásilo a dlouho nebylo jisté, zda v této sezóně budou nastupovat v okresní soutěži či okresním přeboru, Míškovice nakonec před sezónou přihlásili právě nejnižší třídu kroměřížského okresu. V novodobé historii FK Komárna-Osíčka jsme se s mužstvem Míškovice "A" ještě neutkali. V minulých sezónách jsme narazili pouze na rezervu Míškovice B. Den před zápasem panovalo v celém zlínském kraji větrné počasí. V den zápasu už nebyly povětrnostní podmínky tak špatné, jako tomu bylo o 24 hodin dříve, kdy bylo prakticky nemožné hrát fotbal na úrovni. I letmý pohled na tabulku nás usvědčil v tom, že nás v předposlením vystoupení na domácím hřišti nečeká jednoduchý soupeř.
    Mužstvo Míškovic se nacházelo na 6. místě tabulky s 28 body, s pouhou 3 bodovou ztrátou na domácí FK. Trenér Šindelek proto zvolil o něco defenzivnější sestavu, než v předcházejících zápasech. Na nezvyklou pozici, která se však osvědčila proti Rajnochovicím se postavil J. Žejdlík, který měl čistit prostor před stoperem Šindelkem. V útoku nastoupil osamocený Klas, který byl podporován Hošťálkem a z křídel Nevtípilem a Kundrátem. Na střídačku usedli bratři v triku Staňa a Venca a žolík L. Orava. Jako hlavní rozhodčí byl pro tento zápas určen p. Skyba, kterého však nakonec nahradil p. Zapletal. Terén byl, na to že panoval pokročilý podzim, ve vynikajícím stavu a tak vše nasvědčovalo, že diváci uvidí kvalitní fotbalovou podívanou.
 

FK Komárno - Osíčko : Sokol Míškovice
 
    Do zápasu lépe vstoupili hostující hráči, kteří si již ve 2. minutě vypracovali šanci, na pravé straně pronikl až do vápna jeden z útočníků a předkládal míč před branku na skórování hned dvojici spoluhráčů, ti však míč trestuhodně minuli a brzké vedení hostů se naštěstí nekonalo.
 

V první šanci zápasu se objevila hned dvojice hráčů, ale ani jeden z nich nedokázal míč trefit
 
    Na druhé straně o sobě dal ve 3. minutě vědět R. Perutka, ke kterému se odrazil míč po skrumáži před brankou, ale Perutkovi se nepodařilo prostřelit obranný val Míškovic. Stejný situace se opakovala za pár minut, k Perutkovi se opět dostal míč a opět jeho pokus zblokovala koncentrovaná obrana. A do třetice Perutka. Tentokráte už míč míč mezi těly proletěl, ten však tečoval jeden z bránících hráčů do protipohybu brankáře, avšak mezi tři tyče opět nedorazila - kopal se pouze roh.
 

Tři střelecké pokusy Perutky v krátkém časovém sledu ohrožení nepřinesly
 
    Ve 14. minutě o sobě dal poprvé výrazněji vědět také domácí střelec Hošťálek, který dostal ideálně míč do nohy, vystřelil, ale zas a znova byla střela zblokována na roh. Po úvodním tlaku domácích se poté hra vyrovnala a hosté lépe kombinovali, ovšem hráli pouze po naše velké vápno, i přes vítr v zádech se hostující hráči neodhodlali ohrožovat branku Šindelka střelami ze střední vzdálenosti, ikdyž vítr by v této situaci sehrál velkou a nebezpečnou roli. Po dvaceti minutách hry podnikl jeden ze svých klasických útočných výletů J. Žejdlík, nacentroval před branku kde našel na zadní tyči Kundráta, který ze slibné situace hlavou branku přestřelil. Po 25 minutách hry mohl otevřít gólový účet zápasu hlavou M. Žejdlík, kterého ze standartní situace našel Perutka, ale jeho hlavičkový pokus jen těsně minul hostující svatyni.
 

Perutkův střelecký pokus číslo 3, i tento skončil mimo tři tyče
 
    Oba hráči byli v hlavní roli za pár okamžiků. M. Žejdlík vybojoval na půlce míč, Perutka si dobře nabíhal do volného prostoru s voláním "Maco, dej, dej", snad chybou špatného pochopení nabízené situace vyslal více než ragbyový projektil z 35 metrů M. Žejdlík a nebýt silného protivětru, tak by míč skončil ve vedlejší obci - v Kunovicích.
 
    Zhruba po půl hodině hry se hosté odhodlali k prvnímu ohrožení ze střední vzdálenosti, ale tento pokus mířil pouze na víceúčelové hřiště za brankou. Po prvním střeleckém pokusu jako by hostující hráči viděli, že to jde a tak mírně přitlačili na pilu a domácí hráči chvíli nevěděli kam dřív skočit a nechybělo mnoho a po závaru mohli jít do vedení míškovičtí.
 

Střelba bylo to, co trápilo hostující hráče, první vyslali až po půl hodině hry...
 
    Na druhé straně krásně zakombinovali bratři Žejdlíkové s Tomášem Kundrátem, ale hezké fotbalové akci na jeden dotek chyběl jenom přesný centr. Už už to vypadalo, že se obě mužstva rozejdou do kabin smírně. Stoper Šindelek rozehrál konstruktivně akci na Ondrouška, který potáhl míč a dlouhým křižným centrem hledal někoho ze svých spoluhráčů, míč proletěl skrz celé pokutové území až na zadní tyč, kde si výborně naběhl do volného prostoru Nevtípil a střelou "z první" kolem brankáře poslal Komárno do vedení - 1:0.
 

Vedoucí branku Komárna vstřelil těsně před odchodem do kabin Nevtípil - 1:0
 
    Branka naše hráče dostatečně nabudila a za chvíli se skóre měnilo podruhé. Na vlastní polovině vybojoval míč Fabián, prostrčil jej na Hošťálka, který si ze svého hlídače udělal trhací kalendář, zatáhl míč do vápna a k překvapení všech nepřišla z těžkého úhlu přihrávka před branku, nýbrž střela na zadní tyč, která nejvíce překvapila hostujícího brankáře a Komárno rázem vedlo 2:0. Hošťálkova trefa pro hráče znamenala už 12 branku v sezóně. Komárno tak do kabin odcházelo s dvoubrankovým vedením, zásluhou dvou přesných tref v závěru prvního poločasu.
 

Minutu po první brance přidal druhou z ostrého úhlu M. Hošťálek - 2:0
 
    Po změně stran Komárno začalo tak jak skončilo a to náporem. Ve 47. minutě dostal míč do nohy neobsazený Klas, rozhlédl se a když neviděl nikoho z nabíhajících spoluhráčů tak se odhodlal ke střele, která měla gólové parametry, ale hostující brankář míč vyrazil nad břevno. Roh rozehrál Hošťálek, jehož centr odvrátily Míškovice pouze ke Kundrátovi, který nevystřelil špatně, ale opět byl tento střelecký pokus zblokován na roh.
 

Proti střeleckému pokusu Klase musel brankář vytáhnout zákrok
 
    Hosté se nevzdávali a rychlou akcí o sobě dali opět vědět. Na levé straně propadl Nevtípil společně s Fabiánem a prostor využil hostující záložník a střelou ohrozil Šindelka, který musel jeho pokus vyrazit nad branku. V 57. minutě se na hranici ofsajdu ocitnula dvojice Hošťálek a Klas, ovšem akce pokračovala, Hošťálkův pokus zlikvidoval brankář a dorážky Klase postrádaly důraznější zakončení.
 

Obrana v čele se Šindelkem dlouho odolávala...
 
    O pět minut později a na opačné straně opět zahrozili hostující hráči, ale ani tentokrát se jim Šindelka překonat nepodařilo. Ještě jednou mohl jít Klas do zakončení, toho však fauloval stopér a z ponechané výhody Nevtípil pouze polechtal brankáře na rukou.
 

Nevtípil nevyužil ponechanou výhodu po faulu na Klase...
 
    Na druhé straně vyslal po rychlé brejkové situaci krásnou jedovatou střelu Hošťálek a robinzonádu musel vytáhnout hostující strážce branky a míč vyrazil na roh, ze kterého se za pár okamžiků narodila třetí branková situace.
 

Tvrdou střelu Hošťálka zlikvidoval efektně i efektivně brankář...
 
U rohové zástavy si míč postavil Perutka, nacentroval do vápna kde se po míči vrhl hlavou M. Žejdlík, jeho pokus ještě brankář vyrazil, ale pouze k nohám Klase, který v dosti krkolomné situaci nakonec na 2x míč přeci jenom procedil přes prsty brankáře do branky potřetí - 3:0.
 

Na 3:0 zvyšoval v pozici ležícího střelce D. Klas
 
    Následující minuty již byly ze strany Komárna slabší, na hráčích bylo vidět, že jsou s tříbrankovým vedením nadmíru spokojeni a tak se do hry začali více zapojovat také hostující hráči, na kterých šla vidět velká touha zaznamenat v Komárně alespoň čestný zásah. První pokus o čestný gól ještě nevyšel, hlavička šla těsně nad branku. Na druhý pokus se to však hostům přeci jenom podařilo. Po centru z pravé strany se prosadil střídající Krajča a bylo sníženo na 3:1. Hosté chtěli utkání ještě zdramatizovat a drali se dopředu, někdy i v 9 hráčích, ale zapomínali na zadní vrátka.
 

Ke konci zápasu se hosté tlačili dopředu v mnoha lidech, obrana měla co dělat
 
    Chvíli před koncem zápasu dostal střídající V. Matušů doslova nalito od brankáře, když mu míč hodil přímo na nohu. Václav "Drogba" Matušů však prokázal, že je pravým opakem chladnokrevného zakončovatele a svého velkého vzoru Drogby a šanci trestuhodně promeškal a při kličce podklouzl a souboj 4x4 s ležícím brankářem prohrál.
 
    Diváci se přeci jenom čtvrtého gólu v síti Míškovic dočkali. M. Žejdlík v sobě na půlící čáře našel ještě zbytky sil, přesprintoval svého pronásledovatele a se zakončením se neukvapil - počkal na nabíhajícího Perutku, který snad jednodušší branku ve své kariéře ještě nedal a míč se pohodlně dokutálel do opuštěné klece - 4:1.
 

V 88. minutě podtrhl účet zápasu R. Perutka - 4:1
 
    To byla také definitivní tečka za zápasem plném šancí, kde obě mužstva předváděla pohlednou kopanou, ale důraznější a efektivnější byli přeci jenom naši hráči a po zásluze zvítězili 4:1 a mohli tak po zápase předvést klasickou děkovačku všem příchozím fanouškům.
 

Závěrečná děkovačka fanouškům...
 
Sláva vítězům, čest poraženým !
 
RESUMÉ: "Skvělý kolektivní výkon celého týmu, dobře fungující obrana, neztrácelo se mnoho míčů, naopak spoustu jsme jich vybojovali a v útoku jsme byli o mnoho více nebezpeční než hosté. Hostující tým mě naopak zklamal, hrál dobře po pokutové území, ale jakmile se dostal na dostřel branky tak zakončení nepřicházelo. Divákům se však zápas musel líbit, spousta brankových příležitostí a 4 vstřelené branky. Škoda jen inkasovaného gólu, ale ruku na srdce, naši hráči si o ni doslova koledovali. Snad v příštím sobotním zápase potvrdíme formu a před zimní přestávkou uhájíme "Rybníček" jako roční nedobytnou pevnost."
 
Sestava FK Komárno - Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Ondroušek Martin, Fabián Vladimír, Žejdlík Jaroslav (C) - Žejdlík Martin, Perutka Radim, Kundrát Tomáš, Nevtípil Jakub, Hošťálek Marek - Klas Dušan
 
střídačka: Matušů Stanislav, Matušů Václav, Orava Libor
 
diváci: 80
 
rozhodčí: Zapletal P.