Reportáž ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : Sokol Mysločovice "B"

09.11.2011 10:11

FK Komárno - Osíčko : Sokol Mysločovice "B"  4:0 (1:0)

branky: 1. Orava, 55. Žejdlík J., 70. Matušů V., 76. Matušů S.

"Rozlučka s vykřičníkem"

Na poslední podzimní kolo, resp. předehrávku prvního jarního kola okresní soutěže na hřiště do Komárna přijel tým Mysločovice B. Hosté jistě ještě měli v živé paměti poslední měření sil v Komárně "Na rybníčku", které skončilo jasným vítězstvím domácích v poměru 10:0. Béčko Mysločovic se nacházelo na předposledním místě tabulky s 8 body. To Komárno bylo v dnešním zápase v roli favorita, vyhřívalo se na 4. místě tabulky, a pokud by domácí tým uspěl, bez ohledu na ostatní výsledky, by přezimoval právě na tomto místě. Trenér Josef Šindelek postavil jedenáctku po poradě s asistentem, kdy na pozici levého obránce nastoupil nezvykle Martin Ondroušek, na pravé straně Jakub Nevtípil, na pozici předstopera si střihl premiéru Roman Nesvadba. Taktéž útočná fáze doznala změny, kdy Komárno nastoupilo do zápasu se třemi útočníky. Počasí bylo téměř ideálně fotbalové, a tak se fanoušci mohli těšit na krásný fotbal. Ale opak byl pravdou, oku lahodící zápas to hlavně v první půli nebyl.


FK Komárno - Osíčko : Sokol Mysločovice "B"

    Ještě ani nedozněla ozvěna z píšťalky hlavního rozhodčího pana Romana Dundy, a Komárno se ujalo vedení. Ihned po rozehrávce hosté ztratili míč, který vybojoval Klas, nahrál do běhu přesně na nohu Oravy, který napoprvé sice nepřekonal brankáře, ale o dvě vteřiny později se mu to povedlo a poslal míč do brány - to běžela teprve 15 vteřina zápasu - 1:0. O pár chvil později mohli rychle snížit z ojedinělého brejku hosté, ale útočníci Mysločovic neměli svá mířidla správně seřízené.


První jarní gól a zároveň nejrychlejší branku zaznamenal v 15.vteřině zápasu L. Orava - 1:0

    V 6. minutě zápasu mohl po standartní situaci Šindelka zvýšit vedení domácího týmu kapitán Žejdlík, ale ve vyložené situaci selhal, v prvním případě trefil přesně brankářovi rukavice, a potom nedokázal míč přesně nasměrovat do branky opět přes překážku jménem brankář podruhé. Za minutu se tentýž hráč pokoušel připravit gólovou situtaci pro Oravu, ale ten se do zakončení bohužel nedostal.


Ve velké příležitosti se ocitl v 6. minutě zápasu J. Žejdlík, ale selhal

    Po strhujícím začátku se hra uklidnila ale, ta která se odehrávala na plácku "Na rybníčku" se moc fotbalu nepodobala - byla to spíš taková holomajzna. Až po čtvrt hodině hry se po chybě Nevtípila dostali do šance hosté, ale dobrým vyběhnutím zabránil vyrovnání Šindelek.


Rychlou akcí se prezentovali také hosté, ale Šindelek dobře vyběhnul a zmařil šanci protihráči

    Za dvě minuty po šanci hostů se z nenápadné situace vyvrbila slibná šance na zvýšení skóre. Ve vápně byl faulován Klas a kopala se penalta. Na penaltu určený Josef Šindelek tentokráte nad svým zakončením až příliš mnoho přemýšlel - kopl míč doprostřed brány, ale tam byl i brankář, takže se skóre neměnilo.

    Po neproměněném pokutovém kopu, jakoby na hráče padl balvan. Byli zaskočeni a dlouho se nepodařila rozjet jakákoliv kloudná akce. Pouze náznakem skončila akce po které se k zakončení dostal Klas, ale z pravé strany netrefil ideálně míč a ten pouze zaplaval v síti za brankou. Tohle byla ze strany domácích poslední kloudná akce, která by stála za zmínku. Hra byla rozháraná, chyba střídala chybu, prostě se na hru nedalo dívat. To těsně před koncem poločasu mohli hosté srovnat, ale ve vyložené šanci jeden z hostujících útočníků selhal a branku přestřelil.


Chybu v obraně naštěstí hostující útočník nepotrestal

    O poločase proběhla v kabině výměna názorů mezi hráči, z čehož resultovalo poločasové střídání. Nejistého Šindelka nahradil špílmachr R. Perutka, který se postavil na svůj typický post středního záložníka. A na hře to bylo znát, nehrál se hurá systém, podržel se míč a kloudně se rozehrál, sice někdy se až příliš dlouho míč držel, ale hře to každopádně prospělo. Druhý gól vstřelil po krásné fotbalové akci J. Žejdlík. Dostal míč, z první přehodil brankáře, míč však v cestě do brány zastavila tyč, ale Žejdlík dostal šanci na reparát, který sice krkolomně, ale přeci jenom dostal míč za záda hostujícího strážce branky podruhé - 2:0. Za pár minut domácím zatrnulo. Klas dobíhal k brankáři, který chytal míč, neatakoval jej, naopak brankář vstyčil nohu a podrážkou "natankoval" Klase do žeber, ale k údivu všech se nic nedělo, rozhodčí Dunda neodpískal ani faul, ač to byl faul na červenou kartu pro brankáře, a nechal hru pokračovat dál.


Za pár vteřin vstyčí nohu vstříc dobíhajícímu Klasovi hostující brankář, faul se však nepískal

    To už hra měla trošku utřepanější koncept. Komárno se postupně dralo více a více dopředu. Taktéž v prvním poločase špatný, ve druhém poločase radikálně zlepšený výkon měli oba krajní obránci Ondroušek i Nevtípil. Byl to právě druhý jmenovaný, který se dostal k míči, neotálel a vyslal nebezpečný projektil na branku soupeře. Míč měl dobrý směr, navíc ho tečoval jeden s obránců a míč si vesele plachtil k pravé tyči, ale výborným zákrokem odvrátil třetí katastrofu Mysločovic brankář a vyrazil míč na roh. Rohy nebyly v dnešním zápase pro soupeře nijak nebezpečné a tak i tento roh v pohodě odvrátili do bezpečí. O střelecký zápis se pokoušel také R. Perutka, který se samostatnou akcí dostal až na dostřel branky soupeře, ale jeho střele scházela patřičná rasance.

    Další gólová akce domácích se narodila docela nenápadně. To už na hřišti operoval vystřídavší obrozený a vousy zarostený střelec V. Matušů. Dlouhý míč ze zálohy prodloužil hlavou efektně za sebe Fabián, našel přesně nabíhajícího právě "Drogbu", který chladnokrevně zakončil kolem vybíhajícího brankáře a upravil na 3:0 pro domácí.


S přehledem překonal vybíhajícího brankáře střídající V. Matušů - 3:0

    Za 5. minut po brance V. Matušů si vzal slovo jeho starší bratr Stanislav. Fabián jej našel přesně, ten se podíval na brankáře a umístěnou střelou k tyči nedal ani tentokráte brankáři šanci a už se mohl radovat se spoluhráči - 4:0.


Na 4:0 zvyšoval svým 3 zásahem v sezóně S. Matušů

    To už hosté prakticky nezlobili. Naopak byl to opět Nevtípil, který se ranou z dálky pokoušel překonat brankáře po páte, jeho střele nechyběla rasance, nýbrž v tomto případě pár decimetrů. V závěru zápasu jsme si vytvořili ještě územní tlak, ale ani střela Perutky, ani pokus Žejdlíka a ani průnik Ondrouška v brance neskončil. Naopak hosté mohli vstřelit alespoň čestný gól, kdy z nabídnuté standartní situace by sotva uspěli v ragby a tak celý tým mohl začít slavit, ne sice moc přesvědčivou, ale za druhý poločas zcela zaslouženou výhru 4:0 a 1. čisté konto brankáře Jiřího Šindelka, kterého bude první nula určitě něco stát.


Pevně postavená zeď odolala - Komárno poprvé v sezóně neinkasovalo

Sláva vítězům, čest poraženým !

RESUMÉ: "Po nepříliš oslnivém výkonu jsme porazili jednoho z nejslabších účastníků naší soutěže. Těžko říct, jak by dnešní utkání dopadlo, kdyby přijel někdo z vyšších pater tabulky. Ale to je naše chyba, že se velice rychle přizpůsobíme hře soupeře. První poločas byl z hlediska hry naprosto katastrofální - nedařila se kombinace, chyběla bojovnost, nápad a agresivita. Zlepšeným výkonem ve druhém poločase jsme nakonec dokráčeli k povinným 3 bodům Kdo ví, jak by se zápas odvíjel, kdybychom proměnili penaltu, možná bychom se dočkali opakování jarního výsledku, ale nestalo se tak. Velkou zásluhu na lepším druhém dějství mají všichni tři střídající hráči - Perutka a bratři Matušů, kterým dnes vyloženě zápas sedl a každý z bratrů si připsal po jedné brance. Přesto se rozloučení s domácími fanoušky, ne však předvedenou hrou, povedlo, a už nyní se můžeme těšit na začátek jarní sezóny, která začne koncem března."

sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Ondroušek Martin, Nevtípil Jakub, Nesvadba Roman - Žejdlík Martin, Kundrát Tomáš, Žejdlík Jaroslav - Fabián Vladimír, Klas Dušan - Orava Libor

střídačka: Perutka Radim, Matušů Václav, Matušů Stanislav, Ponížil Martin

diváci: 85

rozhodčí: Dunda R.

=gio=