Reportáž ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : Sokol Žalkovice B

14.05.2012 21:22

FK Komárno-Osíčko : Sokol Žalkovice B 7:0 (3:0)

branky: 16. Šindelek Jo., 18. Nevtípil, 35., 53. a 70. Klas, 49. M. Žejdlík, 74. Němec
 

"Pohodlná kanonáda"
 

    Po sérii 7 vítězství v řadě chtěli naši hráči potvrdit vzrůstající formu proti papírově slabší rezervě Žalkovic. Podzimní měření sil obou soupeřů skončilo nerozhodným výsledkem 2:2, to když jsme na půdu Žalkovic zajížděli v řádně oslabené sestavě. Před dnešním zápasem bylo postavení obou soupeřů rozdílné. Hosté ze Žalkovic se nacházeli na 10. místě tabulky, když za 22 zápasů získali pouhý 20 bodů. To naopak domácí Komárno okupovalo 2. místo, když
v jarní části probíhající sezóny ještě neprohrálo a postupně si upevňuje druhou pozici za nedostižně vedoucím Loukovem. Před zápasem se trenér Josef Šindelek rozhodoval, jak sestavu nejlépe poskládat, jelikož měl na výběr. Oproti předpokladům nasadil do zápasu J. Nevtípila, který nahradil ve středu pole Perutku, jež se ze začátku posadil spolu s Matušů a Oravou na střídačku. Jinak byla sestava s ohledem k minulým zápasům takřka neměnná, jen z pozice útočníka se na předstopera stáhnul Fabián, v útoku nastoupil osamocený Klas. Hlavní rozhodčí pan Karlík přivedl obě mužstva na hrací plochu, jež byla místy podmáčená, ale určitě hratelná, a zápas o další body mohl začít.


FK Komárno - Osíčko : Sokol Žalkovice "B"

    Komárno potvrdilo roli favorita a od úvodních minut bylo jasné, kdo že bude dnes na hřišti pánem. První šanci měl Kundrát, který se střelou z pravé strany pokoušel překvapit brankáře, ale jeho střelu nadvakrát zkrotil ve svých rukou. Hosté se poprvé osmělili v 9. minutě, když se z ojedinělého rohu dostali až do zakončení, ale hlavička ze slibné pozice letěla jen do ochranné sítě za bránou. Po čtvrthodině hry jsme se na delší dobu dostali na polovinu soupeře a kombinací jsme se dostávali pomalu na dostřel brány. Centrovaný míč od Němce nezužitkoval ve vedoucí gól J. Žejdlík. To však domácího kapitána nemuselo dlouho mrzet. Po faulu na Klase se k zahrání přímého kopu postavil J. Šindelek a technickou střelou k tyči překvapil hostujícího brankáře, který musel, ač nerad, poprvé tahat míč z brány - 1:0.


Úvodní branku utkání vstřelil ze standartní situace J. Šindelek - 1:0

    Na druhou branku nemuseli diváci, kteří dorazili na toto utkání dlouho čekat. Už za 2 minuty prošel z pravé strany do pokutového území Kundrát, který přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Nevtípila a ten neměl problémy s dopravením míče do branky podruhé - 2:0.


Druhou branku vstřelil po přihrávce Kundráta J. Nevtípil - 2:0

    Hosté se do zakončení dostávali jen z těží a to zásluhou dobře fungující obrany. Vyjímkou byl jenom pokus stopera Žalkovic, který zkusil překvapit Šindelka v bráně střelou z poloviny hřiště - Šindelek musel míč pro jistotu vyrazit nad břevno a z následujícího rohu se nedokázali hosté prosadit. Další šance, která volala po gólu vznikla po centru Šindelka, ale nikdo z přítomných hráčů nedokázal míč dostat za záda brankáře potřetí - to běžela 32. minuta.


Jedna z mála šancí hostů po rohovém kopu

    V 35. minutě byla k vidění na hřišti pěkná fotbalová akce, ze které se narodil třetí gól. Kundrát nacentroval na Žejdlíka, ten hlavou nastřelil tyč, míč se odrazil k Nevtípilovi, který našel před prázdnou brankou nikým neobsazeného Klase, který snad jednodušší branku ještě nikdy nedal - 3:0.


Pohodlně přidal 3. branku Dušan Klas - 3:0

    Do poločasu mohlo být v Komárně ještě veseleji. Svým typickým průnikem zatáhl míč po levé straně J. Žejdlík, našel ve vápně dobíhajícího Nevtípila, který už překonal brankáře, jenomže za brankáře zaskočil na lajně jeden z obránců a míč skončil jenom na rohové zástavě. Konec poločasu byl ve znamení územního tlaku Komárna, ale ten byl pouze od šestnáctky po šestnáctku a tak se do kabin odcházelo za klidného vedení 3:0.


Velkou příležitost na druhý gól v zápase spálil J. Nevtípil

    O poločasové přestávce došlo k tradičnímu kopání na branku, ale také k jedné gratulaci. Bývalý funkcionář, hráč a nyní fanoušek Komárna Josef Symerský v minulém týdnu oslavil 60 let a při té příležitosti mu byl jménem klubu předán dárkový koš, jako pozornost za jeho dlouholetou práci v klubu.


K 60. narozeninám poblahopřál celý tým

    Do druhého poločasu si trenér Josef Šindelek nachystal jednu změnu - T. Kundráta nahradil ve středu pole R. Perutka, který se ihned po svém příchodu na hřiště zapojil do útočení, ale jeho slibně mířící střelu zblokoval jeden z obránců na rohový kop. Exekuce se chopil J. Šindelek a posadil přesný míč přesně na hlavu M. Žejdlíka a Komárno vedlo 4:0.


Hlavou zvýšil vedení Komárna v 49. minutě M. Žejdlík - 4:0.

    Krátce na to se naši hráči opět řítili do útoku, míč si vyměnil J. Žejdlík s R. Perutkou a druhý jmenovaný se opět střelou pokoušel ohrozit brankáře, ovšem se zakončením dlouho otálel a stejně jako v předchozím případě byl jeho pokus zblokován.


Střelu R. Perutky zblokoval hostující obránce

Za 4 minuty už to bylo o pět branek. To se řítil sám na brankáře Klas, doslova si vymotal brankáře i vracejícího obránce a pohodlně poslal míč k tyči - 5:0.


"Pojď sem, kam jdeš" - tak si pohrál s brankářem D. Klas - 5:0.

    Zhruba po čtvrthodině hry druhého poločasu předvedlo Komárno krásnou fotbalovou akci, které však chyběla gólová tečka. J. Žejdlík nacentroval před branku, kde si naběhl P. Němec, který z voleje nastřelil pouze hostujícího brankáře, míč se odrazil k vystřídavšímu V. Matušů, který však nepochopitelně branku z malého vápna přestřelil.


Velkou šanci zahodil jindy chladnokrevně zakončující V. Matušů

    Šestou branku mohl přidat v 66. minutě střídající hráč #6 Perutka, který si nachystal míč za pokutovým územím a tvrdě vystřelil, jeho pokus byl tvrdý a přesný, ovšem hostující brankář vystřihl překrásnou robinsonádu a na šestou branku si museli diváci ještě chvíli počkat.


Pěknou robinzonádou se prezentoval proti střele Perutky hostující brankář Borovička

    V 70. minutě dostal ideální pobídku od Perutky M. Žejdlík, ten ještě posunul míč na lépe postaveného Klase, který svojí třetí brankou v zápase završil hattrick a mohl spolu se svými spoluhráči netypicky oslavit svůj gól - 6:0.


K hattricku netypicky gratulují Klasovi jeho spoluhráči

    Kanonáda Komárna pokračovala. V 74. minutě prudce centroval míč před branku P. Němec, jeho střela chytla rotaci a k překvapení hostujícího brankáře i všech přítomných skončila v síti - 7:0.


Gólovou tečku dal zápasu P. Němec - 7:0.

    S postupem zápasu Komárno jen hlídalo výsledek a nepouštělo se do žádných větších akcí, čehož mohli využít hostující hráči, aby alespoň kosmeticky upravili výsledek. Dvě chyby v obraně mohly stát brankáře Šindelka další čisté konto, ale naštěstí hostující hráči neměli potřebný klid v koncovce. Komárno tak ve svém dalším domácím zápase zvítězilo a prodloužilo sérii jarních výher na 8 a upevnilo si tak 2. místo v tabulce za pohodlnou výhru 7:0.


FK Komárno - Osíčko : Sokol Žalkovice B  7:0

Sláva vítězům, čest poraženým.

Sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Nesvadba Roman, Fabián Vladimír, Ponížil Martin - Kundrát Tomáš, Žejdlík Martin, Žejdlík Jaroslav, Němec Petr, Nevtípil Jakub - Klas Dušan

střídačka: Matušů Václav, Orava Libor, Perutka Radim

diváci: 90

rozhodčí: Karlík

=gio=