Reportáž ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : TJ Chvalčov

03.11.2011 12:43

FK Komárno - Osíčko : TJ Chvalčov  8:2 (5:1)

branky: 11. a 33. Fabián, 14. a 23. obě z pen. Šindelek, 20. a 63. Klas, 65. Žejdlík J., 69. Kundrát - 38. Zmeškal z pen., 58. Trojek

"Na rybníčku se nevyhrává lehce"

    V nevšední páteční den se hrálo další domácí utkání mistrovské sezóny 2011/2012 okresní soutěže. Na horkou půdu do Komárna přijel, nám ne moc dobře známý celek, vedoucí tým tabulky TJ Chvalčov. Hosté z Chvalčova se mohli před tímto zápasem pyšnit 12 zápasou neporazitelností a postem lídra celé kroměřížské okresní soutěže. Na druhou stranu Komárno se mohlo také těšit z momentální formy. Čtvrté místo tabulku a rovněž fakt, že z posledních 4 zápasů si odneslo plný bodový zisk, s celkovým počtem 22 nastřílených branek. Dal se proto v pátek "na Rybníčku" očekávat vyrovnaný souboj se vším všudy. Trenér Josef Šindelek měl k dispozici téměř kompletní hráčský kádr, chyběl jenom Perutka a Nevtípil, a tak bylo z čeho vybírat. To naopak hosté přijeli pouze v 11 lidech, bez možnosti střídání. A tak se již od začátku utkání začal jazýček na pomyslných vahách více přibližovat domácím borcům.


FK Komárno-Osíčko : TJ Chvalčov

    Do utkání lépe vstoupili hostující hráči, kteří sice po rychlém breaku ve 4. minutě dostali míč za záda Šindelka, ale gól nebyl správně pro postavení mimo hru uznán. Zhruba za minutu se o brzkou změnu skóre pokoušel na druhé straně po dlouhém autu Nesvadby M. Žejdlík, tentokráte však branku přestřelil. V následné akci se po přihrávce od Klase do šance dral bojovný Kundrát, ale jeho střele chyběla patřičná rasance. A tak se skóre poprvé měnilo až v 11. minutě. Po rychle rozehrané akci nacentroval míč před branku Nesvadba, brankář Chvalčova míč podskočil a na zadní tyči nikým nehlídaný Fabián zasadil první úder do chvalčovských řad - 1:0.


Utkání nastartoval v 11. minutě V. Fabián

    Netrvalo dlouho a skóre se měnilo podruhé. Ve vápně si prostor dělal J. Žejdlík, avšak obránce byl proti a tak jej musel nedovoleně atakovat, z čehož jasně resultovala penalta. K té se postavil zkušený J. Šindelek a neméně zkušeně ji proměnil a dal utkání nečekaný průběh - 2:0.


S přehledem proměnil svůj první pokutový kop v zápase J. Šindelek - 2:0

    Soupeři mohlo být ještě hůř o dvě minuty později, kdy Orava vysunul Kundráta, který v samostatném nájezdu tváří v tvář brankáři míč mezi tři tyče nenasměroval. Co se nepovedlo Kundrátovi, to se povedlo o pár minut později Klasovi, který zvýšil vedení Komárna už na 3:0 - to běžela teprve 20. minuta zápasu.


Na 3:0 pro domácí zvyšoval po 20. minutách hry D. Klas

    S Chvalčovem bylo ale ještě hůře. Za 2 minuty nevypustil závod o míč Fabián, míč přeskočil vybíhajícího brankáře, který namísto toho aby nakopl míč do bůhví kam, tak doslova "seťal" atakujícího Fabiána - sudímu Huškovi nezbývalo nic jiného, než odpískat pokutový kop a brankáře po hrubém faulu poslat předčasně do sprch.


Klíčový okamžik zápasu, hostující brankář sráží ve vápně Fabián a jde do sprch

    K exekuci z 11 metrů se postavil opět Šindelek a proti hráči z pole převlečeného za brankáře tentokráte se štěstím proměnil a zvyšoval již na 4:0. Tentýž hráč se za pár chvil pokoušel o hattrick, to když nákop z půlící čáry vytěsnil náhradní brankář Chvalčova jen tak tak na roh. Po čtvrté brance se hra mírně uklidnila a začal hrát také Chvalčov, ale obrana a záložní řada Komárna si stíhala hráče v bezpečné vzdálenosti od branky Šindelka přebírat.


Druhý proměněný pokutový kop v podání Josefa Šindelka

    Z "chvalčovského dortíku" již byly ukrojeny již čtyři kousky. Na pátém kousku si smlsl opět Fabián. Po dlouhém autu Nesvadba prodloužil míč za sebe Klas, do míče ještě v letu trknul Kundrát, donutil brankáře k zákroku, ale míč se k jeho neštěstí odrazil přímo na prsa dobíhajícího Fabiána, který netypickým způsobem zvýšil vedení Komárna už na 5:0. Za tři minuty se o brankový zářez na svou střeleckou pažbu pokoušel také kapitán J. Žejdlík, ale nadýchaný centr od Šindelka pouze od jeho hlavy zazvonil na břevno.


Důraz se vyplatil a Fabián dává svůj druhý gól v zápase - 5:0

Vedoucí tým tabulky se přeci jenom střelecky prosadil. Po chybě na půli hřiště rozehráli rychlou akci po pravé straně, přenesli míč před branku, kde musel faulovat hráče Kundrát a pískala se již 3 penalta v zápase - tentokráte na straně Chvalčova. Míč k tyčce umístil Zmeškal a hosté snížili stav utkání na 5:1. Do konce první půle se hrálo převážně ve středu hřiště bez sebemenších náznaků útočení a tak se do kabin odcházelo s nelichotivým výsledkem pro hosty z Chvalčova v poměru 5:1.


O možné čisté konto přišel 7 minut před přestávkou Jiří Šindelek rovněž z penalty

    Druhý poločas začal ze strany Komárna ospale. Dlouho se nedařila kombinace a hosté se i v 10 lidech drali do šancí. V 8. minutě měli možnost zahrávat standartní situaci, ale Šindelek umístěnou střelu vyrazil na roh. Další pološance hostů zůstaly neproměněny. V 58. minutě vystřídal Oravu na hrací ploše Matušů a za pár okamžiků se hra znovu přerušovala. Chybu v obraně domácího celku potrestal chaldnokrevně Trojek, který kolem vybíhajícího Šindelka dal hostům naději - 5:2.


Po chybě v obraně snížil na 5:2 Trojek

O tu je však záhy připravil v 63. minutě Klas, který nikým nehlídaný pohodlně hlavou k tyči po centru Fabiána opět vrátil Komárnu čtyřbrankové vedení - 6:2.


Gólová hlavička D. Klase, který zvyšuje na 6:2

    Potvrzení dobré formy J. Žejdlíka z posledních zápasů přišlo na řadu o dvě minuty později. Velkou zásluhu na gólu měl Kundrát, který vybojoval, pro některé již ztracený míč, našel přesně na hranici pokutového území právě Žejdlíka, který si míč efektně zpracoval na prsa a přesně zamířil k tyči a dal na 7:2. Za tři minuty našel S. Matušů ve volném prostoru M. Žejdlíka, ten vystřelil a míč  se dostal odrazem k dalšímu střídajícímu hráči Ondrouškovi, který si však v rozhodující chvíli míč nepochopitelně ukopl a branku neohrozil. Ale to nemuselo Komárno dlouho mrzet. Na pravé straně se rozjela rychlá útočná akce, Nesvadba rychle vhodil míč Kundrátovi, ten si s bránícím hráčem poradil a z úhlu překvapil brankáře v chvalčovské bráně - 8:2.


Na vážkách nachytal náhradního brankáře také Kundrát - 8:2

    To už byla pro hosty neřešitelná situace a tak se uchýlili k bránění stávajícího výsledku. Ten však mohl ještě změnit v 80. minutě S. Matušů, který se rybičkou prosadil po centru z pravé strany, ale v jeho dalším gólovém příspěvku ho zastavila tyč. V posledních pár minutách zápasu se ještě dostali hosté do šance, ale Šindelek nadvakrát zlikvidoval jejich pokusy a Komárno tak nečekaně porazilo vedoucí Chvalčov vysokým rozdílem v poměru 8:2 a vzhledem k výsledku Loukova, jej sesadilo z pomyslného trůnu.

Sláva vítězům, čest poraženým !

RESUMÉ: "Komárno šlo poctivě za výsledkem. Vysoká výhra nad vedoucím týmem tabulky je zásluhou kolektivní hry celého týmu, proměňováním šancí a také oslabeným soupeřem, ale na to se nikdo ptát nebude. Kvalitní hrou na všech frontách jsme uštědřili lídrovi soutěže lekci z produktivity, dobrý výkon odvedli rovněž všichni střídající hráči. Utkání nás stálo hodně sil, ale zaslouženě jsme zvítězili a Chvalčovu se musí vzdát hold také za to, že to ani za velmi nepříznivého stavu, jak se říká nezabalili a chtěli hrát fotbal."

sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Ponížil Martin, Orel Radim, Nesvadba Roman - Žejdlík Martin, Žejdlík Jaroslav, Kundrát Tomáš, Fabián Vladimír - Klas Dušan, Orava Libor

střídačka: Ondroušek Martin, Matušů Stanisla, Matušů Václav

diváci: 120

rozhodčí: Hušek

=gio=