Reportáž ze zápasu: FK Komárno - Osíčko : TJ FK Loukov

05.11.2011 11:01

FK Komárno - Osíčko : TJ FK Loukov  1:3 (0:2)

branky: vlastní - Kocman, John J., Bělík


"Odchozené derby"
 

    K poslednímu domácímu zápasu podzimní části sezóny jsme si pozvali hosty z nedalekého Loukova. Jak již bývá v těchto zápasech zvykem, tak lokální derby má vždycky jiný náboj, než ostatní utkání. Když proti sobě nastoupí mužstva Loukova a Komárna, tak všechny statistiky jdou stranou, také postavení v tabulce zde nehraje roli. Vzpomenout si můžeme na loňské měření sil. Kdy Loukov vyloupil "Rybníček", kdy na těžkém terénu dokázal vstřelit dvě branky. Naopak Komárno vykradlo Loukov na konci minulé sezóny, kdy se gólem v posledních minutách zápasu o těsnou výhru 2:1 postaral "kat" Loukova J. Žejdlík. Trenér Josef Šindelek měl k dispozici takměř kompletní soupisku. Snažil se nezasahovat do sestavy, která si v pátečním utkání poradila s vedoucím týmem Chvalčova v poměru 8:2. Naopak hostům chybělo několik hráčů základní sestavy a tak na lavičku museli někteří již "vysloužilí" hráči včetně nýnějších funkcionářů týmu. Ale týmy Komárna a Loukova se navzájem velmi dobře znají a tak vymýšlet na sebe nějaké nové věci moc nejde. Loukov však přijel "Na rybníček" s vynikající taktikou, která se opírala o dobrou defenzívu v čele s brankářem a spoléhal na rychlé breaky.


FK Komárno - Osíčko : TJ FK Loukov

    Oboustraně byl začátek utkání, ani jedno mužstvo totiž nechtělo vyrobit žádnou chybu. Domácím se pořádně nedařila kombinace tak jako v pátečním zápase, naopak hostům se dařilo nacházet skulinky v obraně a dostávat se do breakových situací. Naopak komárenští borci se pokoušeli využít výškovou převahu především ze standartních situací, ale často naráželi na výborně chytajícího brankáře, navíc se nedařila kombinace a záložní řada nefungovala tak jak měla. Spousta ztracených míčů, chyběla finální přihrávka a kdokoliv se bál cokoliv vymyslet.


Ani ze standadrtních situací se nepodařilo v první půli skórovat

    A tak přišel zasloužený trest. Po špatné rozehrávce a chybě ve středu obrany se míče těsně za půlící čárou zmocnil nejlepší kanonýr Loukova a zároveň celé kroměřížské okresní soutěže - Kocman a sólovým únikem a svým již 28. gólem podzimní sezóny ! poslal hosty z Loukova do vedení - 0:1.


Svým 28. gólem rozesmutnil domácí příznivce Kocman - 0:1

    Obdržený gól jakoby znamenal pro domácí hráče znamenal konec zápasu, už tak bídná kombinace vázla ještě více, nervozita na kopačkách byla více než znát. Když už jsme se dostali nadostřel brány, tak skvěle fungující obrana Loukova nám neumožňovala vůbec ohrozit brankáře a když už se nějaká ta střela povedla, tak poslední instance v loukovské sestavě si poradil.

    Tak muselo přijít to co přišlo. Do poločasu uštědřil ještě jednu ránu do demoralizovaného týmu Komárna J. John, který dal hostům pohodlně poločasové dvoubrankové vedení - 0:2.


Branka J. Johna znamenala vedení těsně před přestávkou už o dva góly

    Druhý poločas byl obrazem poločasu prvního. Domácí se sice ještě dokázali v poločase v kabině vyhecovat, ale ani to ke kýženému výkonu nepomohlo. A tak přišla další rána z kopaček Loukova. Hostující Bělík využil chyby Josefa Šindelka, potáhl míč dopředu a střelou bodlem zpoza pokutového území kolem rukou padajícího brankáře Šindelka zvýšil vedení už na 0:3.


10. minut po začátku druhé půle ztratil míč J. Šindelek a Bělík upravoval už na 0:3

    Po třetí brance Loukova už bylo zřejmé, jak zápas dopadne. Ještě hůře mohlo s Komárnem být zhruba v 60. minutě, kdy nastřelil jeden z hostujících hráčů tyč. Domácí borci přeci jenom vykřesali jiskřičku naděje. V 63. minutě se po standartní situaci míč dostal k J. Žejdlíkovi, který míč vracel do ohně před brankou a do té doby výtečně chytající brankář Loukova míč vyrazil přesně na záda jednoho z obránců, který se od něj odrazil za brankovou čáru - 1:3.


Jiskra naděje vzplála v 63. minutě - vlastní gól 1:3

    Poté se hráči Komárna ještě nadechli k náporu, ale ten byl spíše platonický, územní převaha nevedla k dalším větším šancím. Ke konci zápasu mohl ještě korigovat skóre po závaru M. Žejdlík, ale obrana vydržela.


Marné byly pokusy o srovnání ke konci zápasu - obrana Loukova vydržela

    Komárno tak prohrálo v derby zápase se svým největším rivalem z Loukova v poměru 1:3, a museli tak čestně uznal momentální sílu soupeře.

Sláva vítězům, čest poraženým !

RESUMÉ: "Hráči byli jistě nabuzeni pátečním výborným výkonem a vysokou výhrou proti vedoucímu Chvalčovu. V neděli se však začínalo opět od stavu 0:0 a to některým hráčům svazovalo nohy. Špatná hra na všech frontách, málá podpora hráčů mezi sebou navzájem během utkání, strach leccos dopředu vymyslet, neefektivní standartní situace a chyby v obraně. Všechny tyto aspekty znamenaly, že jsme prostě v tomto zápasu nemohli uspět a navíc když se k tomu připočte takticky výborně zvládnuté utkání ze strany Loukova, tak výsledek je reálným vyústěním měření sil odvěkých rivalů"

Sestava FK Komárno - Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Nesvadba Roman, Ponížil Martin, Orel Radim - Žejdlík Martin, Žejdlík Jaroslav, Perutka Radim, Kundrát Tomáš - Fabián Vladimír, Orava Libor

střídačka: Klas Dušan, Matušů Stanislav, Matušů Václav, Nevtípil Jakub, Ondroušek Martin

diváci: 130

rozhodčí: Skyba

=gio=