Reportáž ze zápasu: Moravan Kostelec u Hol. "B" - FK Komárno - Osíčko

27.10.2011 13:48

Moravan Kostelec u Hol. "B" : FK Komárno - Osíčko  1:7  (0:3)

branky: 58. T. Hlobil - 11., 43. a 61. V. Fabián, 32. a 53. M. Žejdlík, 80. a 81. J. Žejdlík

 

    Další cesta našeho týmu směřovala v nedělním lehce podzimním počasí na Holešovsko. Překážkou, která nám ležela v cestě za dalšími mistrovskými body byla rezerva Kostelce u Holešova. Komárno bylo povzbuzeno sérií 3 vítězství v řadě a vyhřívalo se na 4 příčce tabulky. To náš hostitel, Kostelec, na tom nebyl o moc hůře po 11 odehraných kolech uzavíral první šestici týmů. Komárno mělo na Kostelec z loňského roku dobrou vzpomínku, vůbec poprvé v historii zde vyhrál kolektiv kolem J. Žejdlíka s dvouciferným počtem vstřelených branek - 0:10 !

    Mužstvo Kostelce však určitě prošlo řadou změn, jelikož první tým zcela jistě pro svou účast v 1.B třídě posílil a tak hráči širšího kádru, kteří se nevešli na soupisku A mužstva zacelili díry v rezervním týmu. Trenér Josef Šindelek před zápasem přivítal na dobře připraveném plácku v Kostelci hned 14 hráčů. Chyběli jenom nemocný Nevtípil a Klas a Orava. Sestava oproti minulému zápasu doznala jen mírné změny. Na pozici levého beka se vrátil Ponížil, na levý kraj zálohy se znovu postavil, jindy útočník, Fabián. Na post předstopera byl nominován Orel a již na svém stabilním místě, ve středu zálohy, operoval M. Žejdlík. Před zápasem proběhlo rozcvičení, které vedl asistent trenéra M. Palát, hráči poté obdrželi pár taktických předzápasových pokynů a nic už nebránilo, aby se strhla mela o další body do tabulky okresní soutěže.


Moravan Kostelec u Holešova "B" : FK Komárno - Osíčko

 

    Úvod zápasu byl z obou stran opatrný a na první fotbalovou akci si museli diváci počkat až do 6. minuty, kdy se samostatnou akcí prezentoval T. Kundrát, ale jeho střele chyběla patřičná rasance. Pět minut poté se již skóre měnilo. Standartní situaci rozehrál z levé strany J. Šindelek, načechral míč přesně na hlavu Fabiána a ten lehounkou tečí poslal Komárno do vedení - 0:1.


Gólová teč Fabiána z 11. minuty - 0:1

    O pět minut později zkoušel pozornost domácího brankáře J. Žejdlík, ale jeho střela neměla ty správné gólové parametry. Po této příležitosti na chvilku hra upadla a obě mužstva se držela daleko od branek soupeře. To teprve až v 26. minutě se o pokoření brankáře pokoušel z otočky Perutka, ale trefil míč přímo do náručí brankáře. V 29. minutě byla nakrátko rozehrána standartní situace, Fabián našel ve vápně J. Žejdlíka, ten svedl souboj o míč, z něhož vyšel jako vítěz a hlavou poslal míč směrem na bránu, brankáře tentokráte zastoupil v bráně jeden z obránců. Domácí se dostali do první "vážnější" akce až zhruba po půlhodině hry, ale jejich šanci včas bez problémů zneškodnil brankář Komárna Šindelek. O dvě minuty později se již skóre měnilo podruhé. Po rohovém kopu se míč dostal k nehlídanému Kundrátovi, ten vší silou napálil míč, ale trefil pouze "do prdele" ohíbajícího se Fabiána, tomu se podařilo míč přikopnout na M. Žejdlíka, který špičkou kopačky nasměroval míč na tyč, aby v zápětí míč přešel brankovou čáru - 0:2.


Situace po rohu před 2 gólem Komárna - střílející Kundrát, zadnici nastavil Fabián

    Druhý gól nabudil hráče Komárna ještě víc a ti začali hrát pohlednou hru. V 34. minutě si o míč pohybem řekl Žejdlík, míč dostal, přihrál Perutkovi, který se pokoušel vystřelit, ale jeho střelu zastavil jeden z obránců, takže brankář mohl být v klidu. Ve 39. minutě utekl svým pronásledovatelům po pravé straně Kundrát, vystřelil, ale brankář s vypětím všech sil vyrazil míč na roh. Když už to vypadalo, že se v prvním poločase nic nestane, tak zaúřadoval opět Fabián. Svým důrazným napadáním vytvořil tlak na obránce Kostelce, kteří udělali chybu a pro Fabiána už nebyl problém dostat míč za záda brankáře dnes již potřetí - 0:3. A to byla také poslední akce první půle.


Svým důrazem Fabián na obránce Kostelce platil - 0:3


    Druhý poločas začal ve svižném tempu a obě mužstva produkovala dobrý fotbal. Gól přišel na řadu až v 53. minutě. Fabián z levé strany odcentroval, našel vyskočivšího M. Žejdlíka, který hlavou poslal svůj tým do čtyřbrankového vedení - 0:4. O dvě minuty později mohlo Komárno završit rukavici. Kundrát našel přesným centrem ve vápně Oravu, který vystřelil míč a za pomocí brankáře se míč odrazil od břevna zpět do pole, kde dobíhal ještě Fabián, ale i tentokráte brankářská jednička rezervy Kostelce uchránila svůj tým od další pohromy.


Střela Orava skončila na břevně, dorážejícího Fabiána vychytal brankář

    V 57. minutě se ve velké šanci ocitla hned dvojice hráčů. Orava míč minul a dobíhající Perutka ve 100% šanci bránu přestřelil. Tak se opět naplno projevilo známé pravidlo "nedáš, dostaneš". Po zbytečné chybě v obraně fauloval těsně za vápnem unikajícího útočníka J. Šindelek, za což vyfasoval od rozhodčího Dundy žlutou kartu a domácí měli možnost korigovat stav. K míči se postavil domácí kapitán T. Hlobil a za pomocí teče komárenského obránce Ponížila upravil skóre na 1:4. Za tři minuty Komárno opět odskočilo na rozdíl 4 branek. Fabián šel neohroženě mezi obránce a brankáře, ti se srazili navzájem a Fabián gólem do prázdné klece dovršil, stejně jako před rokem, na hřišti v Kostelci hattrick.


Hattrickem se v zápase blískl Fabián - 1:5

    V 71. minutě se o hattrick pokoušel také M. Žejdlík, ale jeho hlavička z poza šestnáctky sotva ohrozila domácího brankáře. Komárno si svůj náskok hlídalo a pouštělo se dále do útoku. V 80. minutě doslova vyškolil celou domácí obranu kapitán J. Žejdlík a do prázdné branky poslal míč pro Komárno po šesté - 1:6.


Jako mezi kuželkami prošel domácí obranou v 80. minutě J. Žejdlík - 1:6.

    Neuběhla ani minuta a akce se do puntíku opakovala. V hlavní roli opět J. Žejdlík, vedlejší role si střihla celá domácí obrana, výsledkem bylo vedení Komárna 1:7.


Oslava gólu J. Žejdlíka, který pečetil výhru Komárna v poměru 1:7

    V posledních okamžicích zápasu se domácí ještě pokusili o změnu skóre, ovšem v jednom případě Šindelkovi pomohla tyč, ve druhém pak jeho dobré brankářské schopnosti a Komárno se mohlo těšit až z nečekaně vysoké výhry na půdě rezervy Kostelce v poměru 1:7.


Branková konstukce zazvonila v 84. minutě po hlavičce jednoho z domácích hráčů

Sláva vítězům, čest poraženým !

RESUMÉ: "Komárno si od začátku začalo budovat svůj náskok především díky kolektivní hře celého týmu. Zužitkovali skoro stoprocentně své šance a výhra byla zasloužená. Dobrý výkon předvedli všichni střídající hráči, kteří byli jakýmsi oživením během hry. Teď by chtělo formu z posledních zápasů potvrdit dvakrát doma, proti silnému Chvalčovu a v derby zápase proti sousedům z Loukova."

sestava FK Komárno - Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Nesvadba Roman, Ponížil Martin, Orel Radim - Kundrát Tomáš, Perutka Radim, Žejdlík Martin, Fabián Vladimír - Orava Libor, Žejdlík Jaroslav

střídačka: Matušů Stanislav, Matušů Václav, Ondroušek Martin

nejlepší hráč FK Komárno - Osíčko: Fabián Vladimír

diváci: 50

rozhodčí: Dunda R.

=gio=

F