Reportáž ze zápasu: SFK ELKO Holešov "B" : FK Komárno-Osíčko

04.09.2012 09:00

SFK ELKO Holešov "B" : FK Komárno-Osíčko  3:1 (1:1)

branky: 27. Uruba, 79. Duda, 89. Marek - 23. Žejdlík J.

 

    K dalšímu venkovnímu zápasu zajížděli v neděli, v netypický čas - dopoledne naši hráči na hřiště do Všetul, kde hraje svoje zápasy, z okresního přeboru, sestoupivší ELKO Holešov "B". Juniorka Holešova se před zápasem pohybovala ve středu tabulky, to našim hráčům vstup do sezóny příliš nevyšel a na svém kontě měli pouze 4 body za jedno vítězství a jeden nerozhodný výsledek. V nevšední čas v neděli před obědem se trenéru J. Šindelkovi hlásilo hned 14 hráčů, chyběl pouze M. Hošťálek. Komárno nastoupilo v sestavě na 2 útočníky, když se vedle Klase postavil znovu Fabián. Travnatý povrch byl doslova ideální, počasí taktéž luxusní a nezbývalo se než se těšit na kvalitní fotbalovou podívanou.

    Komárno začalo zápas lépe a již ve 3. minutě si vypracovalo šanci. Po standartní situaci Perutky dostal míč přesně na hlavu obávaný hlavičkář M. Žejdlík, ale jeho hlavička si tentokrát cestu do branky nenašla. V 6. minutě vystihl špatnou rozehrávku domácích Klas a řítil se z pravé strany sám na brankáře, ovšem zvolil špatnou variantu, když namísto střely volil přihrávku na dobíhajícího Fabiána, který však měl k míči daleko. V 10. minutě se poprvé osmělili také domácí, kteří hráli kombinační a fyzicky náročný fotbal, ale Šindelek byl na místě. V 15. minutě se o střelu ze střední vzdálenosti pokoušel Fabián, ale bohužel pro nás jeho střela připomínala spíše rugbyový nákop.

    Po 20 minutách zápasu se mohlo skóre měnit poprvé. Slalom mezi našimi hráči předvedl domácí útočník Uruba a nebýt výborného zákroku Šindelka, tak by naše mužstvo inkasovalo. Když neuspěli domácí, tak udeřilo na druhé straně. Pěknou fotbalovou akcí se blískli Perutka s Kundrátem, kteří vybojovali rohový kop. K jeho zahrání se postavil Fabián a našel přesně hlavu svého kapitána J. Žejdlíka a Komárno šlo do vedení - 0:1.

    Ovšem z vedení se naši hráči neradovali dlouho. Po rychlém protiútoku se míč dostal k hráči, který byl podle mínění komárenských hráčů 2 metry v ofsidu, ten přihrál pod sebe do vápna, kde nikým neatakovaný Uruba procedil míč do sítě a bylo vyrovnáno - 1:1.

    Kdo čekal, že utkání nabere na atraktivnosti, tak ten se mýlil. První poločas byl především boj o každý metr hřiště. Vyjímkou byla jen šance Kundráta, kterému střela nesedla a nedotažená šance Perutky, který hlavou nedokázal trefit padající točící se míč. Domácí hráli zodpovědně v zadu a trpělivě vyčkávali na chyby soupeře, které přicházely, ale jen zásluhou špatné finalní přihrávky se drželi až za pokutovým územím. Poločas tak skončil nerozhodně 1:1 a o vítězi zdaleka nebylo rozhodnuto.

    Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí hráči a hned od úvodního hvizdu druhého poločasu byli velmi aktivní, měli více ze hry a po minutě se dostali také do zakončení, ale Šindelek bylo opět na svém místě. Odpovědí na tlak domácích byl hlavičkový pokus J. Žejdlíka po rohu, který domácí brankář jenom vyrazil. V 56. minutě prolétl míč po centru Kundráta až k osamocenému Klasovi, který z vyložené šance trefil pouze brankáře a následné 2 dorážky M. Žejdlíka dokázali zblokovat vracející se domácí obránci.

    V 60. minutě opět vypadala akce Komárna nadějně. Z dalšího závaru pálil nebezpečně a možná i přesně Perutka, ovšem trefil pouze nohy vlastního spoluhráče Nevtípila. O další rozruch před brankou domácích se opět staral Klas, ale z dobré pozice zakončoval opět mimo tři tyče. Domácí se spoléhali především na brejky a nechybělo moc a jeden z nich jim vyšel, na poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu Orel.

    V 78. minutě se dostal do zakončení Kundrát, ale namísto střely z těžkého úhlu mohl raději hledat lépe postaveného spoluhráče. Z následného protiútoku padl rozhodující gól zápasu, který měl podobný scénař jako ten vyrovnávající, jen s tím rozdílem, že tentokráte v tom neměl prsty domácí pomezní rozhodčí, nýbrž naši hráči, kteří vyrobili chybu, ale se stejným výsledkem jako v prvním případě - autorem branky byl Duda 2:1.

    Po obdržené brance jako by padla na hráče Komárna deka, nedokázali jsme se pořádně zkoncentrovat na poslední desetiminutovku, hra se nedařila a stále více se otevíraly okénka v obraně, čehož se pokoušeli domácí využít. Ovšem jednu velkou šanci jsme přeci jenom zaregistrovali - pět minut před koncem měl vyrovnání na kopačce Klas, ale stejně jako ve dvou předchozích případech selhal.

    A tak přišli na řadu opět domácí, kteří minutu před koncem zápasu pečetili svoji výhru, když střídající Marek obešel stopera Šindelka a následný hokejový blafák na brankáře Šindelka byl proveden taky excelentně a tento hráč tak stanovil konečný stav zápasu na 3:1. Komárno tak i ve svém druhém vystoupení na hřišti soupeře přišlo o body v závěru zápasu zásluhou hrubých chyb v obraně a doplatilo na špatnou koncovku.

sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Nesvadba Roman, Hruška Vladimír, Orel Radim - Žejdlík Martin, Perutka Radim, Kundrát Tomáš, Žejdlík Jaroslav - Klas Dušan, Fabián Vladimír

střídačka: Nevtípil Jakub, Ondroušek Martin, Matušů Václav

diváci: 80

rozhodčí: Dunda R.

=gio=