Reportáž ze zápasu: Slavoj Zahnašovice : FK Komárno-Osíčko

31.05.2012 09:50

Slavoj Zahnašovice : FK Komárno - Osíčko  0:1 (0:0)

branka: 74. Fabián

"K jako Katastrofa"

    Jedním z nejméně oblíbených soupeřů našeho týmu, jsou bezesporu Zahnašovice. Tým z Holešovska, který vždy dokázal nějakým způsobem hru našich hráčů znepříjemnit. V živé paměti máme jistě opakovaný zápas z minulého ročníku soutěže, kam jsme museli kvůli benevolenci domácích, jež nechtěli po vydatné bouřce přelajnovat hřiště, zajíždět znovu. Tento zápas se nakonec ukázal, že nebude vyjímkou, že opět se fotbal v Zahnašovicích moc dělat neumí. Domácí Zahnašovice byly před tímto kolem na 7. místě tabulky, to naši borci díky fantastické sérii 10 vyhraných zápasů se usadili na 2. příčce. Trenér J. Šindelek dlouho váhal se sestavou, která vykrystalizovala až na poslední chvíli. Mužstvu z různých důvodů chyběli Ondroušek, Orel a Nevtípil. Jako hlavní arbitr pro toto utkání byl přidělen p. Vybíral.


Slavoj Zahnašovice - FK Komárno - Osíčko

    Od úvodních minut bylo znát, že dnes to nebude to pravé ořechové. Na oko vzhledně vypadající terén, ale pokud se člověk zkusil po hřišti proběhnout, tak měl co dělat aby se sám nedostal do problémů, natož pak s míčem. Ovšem to není omluvou pro hráče, kteří se měli pokusit, papírově slabšího soupeře i za těchto špatných podmínek porazit.


Spousta prohraných osobních soubojů a neklid v rozehrávce - to bylo motto první půle

    Ovšem opak byl pravdou. Hrála se nudná nakopávaná, kdokoliv se bál cokoliv vymyslet, chybělo nasazení a myšlenka. Než jsem v prvním poločase zaregistroval vůbec nějakou tu střelu na branku, to jsem stihl vypít už 2 piva, které se nakonec ukázaly býti také těmi posledními. První střelu jsme měli snad po půl hodině hry a to ještě letěla dva metry mimo a další střely? Pouze Fabián trefil přímo z rohového kopu tyč. To je na tým, který hraje 2. místo opravdu málo, nemyslíte?


Fanoušci si o tom mysleli svoje....
 

    Také standartní situace nebyly jak z partesu. Mnohdy špatně kopnuté, jindy zase špatný timing či výběr místa nabíhajících hráčů - prostě tato, jindy naše silná stránka hry, byla taktéž katastrofální a proto se nikdo nemohl divit, že se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu 0:0.


Bezzubé standartní situace, slabý důraz před brankou a plichta o poločase

    K našemu štěstí a k neštěstí domácích se o poločase provedla kontrola registračních průkazů domácích borců #12 a #15, na které stejně tak jak se to píše, tak na ně po celou dobu prvního poločasu domácí hráči i fanoušci pořvávali viz."patnáctko pojď sem, nebo dvanáctko podej ten balón" a tak bylo téměř jisté, že tito dva, ač "kusoví" hráči, nebudou asi ti, kteří jsou napsáni v zápise. A ejhle - opravdu to nebyli oni, jelikož ani jeden z nich se netrefil do rodného čísla a tak bylo jasné, že Zahnašovice nastoupily do zápasu s neregistrovanými hráči, z čehož vyplynula poločasová kontumace ve prospěch Komárna. Navíc o poločase došlo pivo, které jistě ve 30 stupňovém horku přijde vhod.


Póóslednííí pivóóóóó !

    Ale nebylo všemu konec. Pan rozhodčí, pan Vybíral neměl ani ponětí, jak se v takových situacích postupuje a za každou cenu chtěl zápas dohrát s tím, že zabaví oba registrační průkazy a druhý poločas začnou domácí pouze v 9 hráčích a s tím, že pokud utkání skončí 0:0, tak bude brán v potaz kontumační výsledek 0:3, jinak bude platit výsledek, který se odehraje na hřišti.


Ani proti oslabenému soupeři se nedokázali naši více než jedenkrát prosadit

    Tak s tímto nastoupili hráči obou mužstev na trávník do druhého poločasu. Naši začali tlačit domácí před branku, ale bez jakékoliv střely, přitom domácí torzo hrálo pouze v 8 lidech v poli plus brankář. To se nelíbilo žádnému z přihlížejících diváků a ani samotným hráčům. Katastrofický zápas nakonec rozhodl střelou k tyči, v té době hrající na pozici stopera, jindy neomylný sniper V. Fabián a Komárno tak jedinou střelou za druhý poločas a zápas vůbec zvítězilo na hřišti Zahnašovic v poměru 0:1.


Náš jediný střelec v zápase krade míč "černouškovi" v dresu Zahnašovic
 

RESUMÉ: "Hrůza, katastrofa, hanba blut - takhle by se ve zkratce dalo popsat utkání v Zahnašovicích, hráči vůbec nepředvedli to na co mají a kde se momentálně v tabulce nacházejí, pouze díky hloupé chybě domácích jsme měli vítězství jisté, záleželo jenom na přístupu hráčů k druhému poločasu, který byl stejně katastrofální jako ten první. Také nesmím opomenout zmínit stížnosti fanoušků na nedostatečně zásobený bufet - pivo došlo už o poločase a vzhledem k průběhu zápasu domácí rezignovali na sehnání další - bohužel pro ně. Hlavy vzhůru, doma musíme porazit Kostelec a napravit si tak chuť i reputaci u fanoušků."

Sestava FK Komárno - Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Ponížil Martin, Nesvadba Roman, Fabián Vladimír - Žejdlík Martin, Žejdlík Jaroslav, Perutka Radim, Němec Petr - Kundrát Tomáš, Klas Dušan

střídačka: Matušů Václav, Orava Libor, Gajdůšek Miroslav

diváci: 50

rozhodčí: Vybíral

=gio=