Reportáž ze zápasu: Sokol Martinice - FK Komárno-Osíčko

27.03.2012 22:45

Sokol Martinice - FK Komárno-Osíčko  1:5 (0:3)

branky: 60. z penalty - 3. a 22. Klas, 30. M. Žejdlík, 74 z pen. a 90. V. Fabián


"První jarní tříbodový krok"


    K prvnímu zápasu jarní části sezóny 2011/2012 zajíždělo naše mužstvo za krásného slunného počasí na půdě v Martinicích. Mužstvo Martinic přezimovalo na 12. místě tabulky se sbírkou 16 bodů. Náš manšaft obsadil v podzimní části 4. místo s počtem 31 bodů, čili papírově byli favoritem v nedělním zápase hráči Komárna, ale jak jistě všichni ví, tak občas to na hřišti vypadá jinak, naštěstí se však papírové předpoklady naplnily. Licencovaný trenér Josef Šindelek měl k dispozici široký výběr hráčů, chyběl snad jenom "žolík" L. Orava, jinak měl trenér k dispozici všechny svoje ovečky. Počasí ideální, divácká návštěva slušná, jen snad terén mohl být záporným článkem celého nedělního odpoledne a to se také potvrdilo - nerovný a tvrdý povrch komplikoval hru hráčům obou týmů.


Sokol Martinice - FK Komárno-Osíčko

    Začátek zápasu byl ze strany Komárna velmi aktivní, držení míče bylo převážně na naší straně a záhy jsme se ujali vedení. Míč se po rychlé akci dostal k nabíhajícímu Klasovi, ten si zasekl hráče a nechal ho proběhnout a přesnou střelou levačkou k levé tyči dostal Komárno do vedení - 0:1. Rychlá branka hráče Komárna vyloženě ukolébala, jelikož prakticky z protiútokumohli domácí hráči rychle vyrovnat, ale hlavičkující hráč měl špatný timing a jeho hlavička letěla jen do sítě za brankou.


Gólový moment - Dušan Klas ve 3. minutě posílá Komárno do vedení

    Po čtvrthodině hry jsme měli zajimavou šanci opět hráči FK Komárno - Osíčko. Po standartní situaci Šindelka nejvýševyskočil kapitán J. Žejdlík, prodloužil míč před branku, kde se nacházel neobsazený V. Fabián, jenomže ho v tu chvíli ve velké brankové příležitosti zradil výše zmiňovaný terén. V 19. minutě po minišanci domácích vybídl dlouhým výkopem keskórování D. Klase brankář J. Šindelek, ale vyběhnuvší domácí "veterán" v brance míč netrefil, sestřelil Klase, penalta ztoho nebyla, branka také ne, ačkoli k ní bylo blízko - míč vyskočil nad břevno. Klas však nemusel dlouho smutnit, ve 22.minutě ho přesně svou přihrávkou našel Nesvadba a pro Klase už nebyl problém obstřelit vybíhajícího brankáře - 0:2.


Domácí hrozili hlavně z rychlých breaků

    Zhruba po 25 minutách hry se snažil o navýšení gólového účtu Komárna J. Žejdlík, ale jeho hlavička si cestu mezi 3 tyče neproklestila. Za necelou minutu se snažil hlavou prosadit ne příliš urostlý útočník Klas, ale z dobré pozice mířil nad. Co se nepovedlo útočníkovi, to se za pár minut podařilo kovanému obránci M. Žejdlíkovi. Po milimetrově přesně zahraném rohovém kopu V. Fabiána ani nemusel příliš vyskakovat a rozvlnil síť za domácím brankářem potřetí - 0:3.


Radost střelce po 3. brance Komárna - 0:3

    Po půlhodině hry našel svou přihrávkou svého útočníka V. Fabiána přesně středopolař R. Perutka, ten hlavičkoval dobře, ale co jeho hlavičce chybělo, to byla rasance. V 36. minutě mohl dovršit hattrick Klas, ale ve vyložené šanci ho zradila kopací technika a rozvlnil z úhlu pouze boční síť. Domácí hráči se nemohli pořádně dostat do zápasu a pouze z pár náznaků se snažili zahrozit, ale fotbalových akci bylo po málu - Komárno bylo lepším týmem. Poslední šanci první půle měl po dlouhém autu a hlavičce J. Žejdlíka také hlavičkující R. Perutka, ale svou dalekonosnou hlavičkou orazítkoval jenom pravou tyč.


Tyčku orazítkoval v nastaveném čase prvního poločasu R. Perutka

    Do druhého poločasu si trenér nachystal jednu změnu. Vystřídal sám sebe a na plácek se podíval M. Ondroušek to proto, aby mohl naplno řídit zápas z trenérského hlediska. Ale to ještě nevěděl, že hra našich barev se po přestávce radikálně zhorší. Hráčům se nadařilo pořádně si přihrát, kombinace vázla a hře chyběl nápad a tak otěže zápasu převzal domácí tým, který ze začátku druhé půle několikrát zle zatopil před brankářem Šindelkem a jen zásluhou jejich střelecké nemohoucnosti i nadále držel čisté konto.


Obrana Komárna zatím odolávala

    O to však záhy přišel po nenápadně vypadající akci. V útočném pásmu byl faulován ve vápně J. Žejdlík, ale rozhodčí nechal hru pokračoval, domácí rychle přenesli míč na druhou polovinu a vznikl závar před brankou Komárna - Šindelek velkou šanci ještě vychytal, míč se poté odrazil do boku odkud z první centroval hráč na zadní tyč, kde svedl nešťastný souboj Nesvadba s jedním s domácích hráčů, který mu přepadl přes ramena a rozhodčí nepochopitelně odpískal pokutový kop, který umístil domácí Šumšala do šibenice a nedal Šindelkovi sebemenší šanci - 1:3.


Domácí korigovali v 60. minutě z pokutového kopu - autor branky Šumšal

 

    Poté se domácí vrhli do útoku, ale naráželi na pevnou zeď v podobě stoperské dvojice Žejdlík - Orel, která jejich ataky eliminovala. Na druhé straně se o uklidnění Komárna snažil T. Kundrát, který pěknou individuální akci vyškolil dva hráče, ale ke gólu chybělo jen přesnější a silnější zakončení. Co se nepovedlo Kundrátovi, to napravil za 6 minut Fabián. Po faulu v pokutovém území viděli diváci penaltu i na druhé straně - jako zkušený matador ji proměnil V. Fabián a uklidnil naše hráče i fanoušky - 1:4.


Vladimír Fabián poslal brankáře na druhou stranu - 1:4

    Do konce zápasu bylo k vidění ještě pár pokusů o zvýšení skóre z naší strany, ale ujal se až poslední zkrácený rohový kop v zápase v podání R. Perutky, který přesně našel hlavu Fabiána a po jeho vyholené hlavě míč lehce sjel za záda bezmocného brankáře a tím tak stanovil konečné skóre zápasu na 1:5. Hlavní rozhodčí Panáček neměl v zápase moc práce, hráči mu to svoji férovou hrou usnadnili a Komárno tak zvládlo důležitý krok do jarní části sezóny.


Gólová oslava druhého svého zásahu - 1:5
 


Sláva vítězům, čest poraženým !

RESUMÉ: "Souboj s papírově slabším týmem naši hráči zvládli na jedničku. Výborný první poločas, kdy jsme odskočili soupeři na rozdíl 3 branek vystřídal nevýrazný druhý poločas, který byl především po taktické stránce zvládnutý méně. Pozitivem je, že se dvakrát prosadili oba útočníci, kteří by se měli i ve zbytku sezóny především podílet na brankové zátěži soupeřů. Negativem byla špatná adaptace na horší terén, který v den zápasu byl - hráči musí umět zahrát třeba i na eternitu a na špatný terén se nelze do nekonečna vymlouvat - takových hřišť v naší soutěží může být více."

Sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef (Ondroušek Martin), Orel Radim, Nesvadba Roman, Nevtípil Jakub - Žejdlík Martin, Žejdlík Jaroslav (C), Perutka Radim, Kundrát Tomáš (Vaněk Oto) - Klas Dušan (Matušů Václav), Fabián Vladimír

střídačka: Matušů Václav, Ondroušek Martin, Vaněk Oto, Ponížil Martin

diváci: 150

rozhodčí: R. Panáček