Reportáž ze zápasu: Sokol Tučapy : FK Komárno-Osíčko

22.04.2012 22:16

Sokol Tučapy : FK Komárno - Osíčko   1:2 (0:1)

branky: 82. K. Pospíšilík - 6. Kundrát, 90. Klas

"Hrát do konce se vyplatilo"

    K dalšímu jarnímu zápasu zajížděl náš manšaft na horkou půdu do Tučap, kde naši hráči v samostatné historii nikdy nezvítězili, ba dokonce nezískali ani bod. Změnit historii měli naši hráči právě v tomto zápase, kdy Komárno zajíždělo do Tučap potvrdit momentální jarní formu - ze 3 zápasů naši hráči vytěžili plný počet čili 9 bodů a potvrdit vzrůstající formu měli na hřišti Tučap. Nejen vzrůstající forma našeho týmu, ale i touha vrátit soupeři těsnou porážku v poměru 2:3 z podzimní části hnala psychicky naše hráče nahoru. Trenér Josef Šindelek měl na před zápasovém srazu k dispozici 16 hráčů, ze kterých měl poskládat výborně fungující stroj, který by dokázal na 5. místě dotírající Tučapy porazit, ale postupem času se ukázalo, že sestavení jedenáctky nebylo vůbec jednoduché. Z různých důvodů nemohli do zápasu nastoupit Nevtípil, Perutka a nepřijel ani Vaněk. Omluvený byl pouze V. Fabián. Ani na postu brankáře neměl před zápasem jasno, až po rozcvičení se nakonec rozhodl do zápasu nastoupit první brankář našeho týmu Jiří Šindelek. Přesně 4 hodiny po poledni přivedl hlavní rozhodčí Dunda obě mužstva na trávník a souboj o 4. místo mohl začít.


Sokol Tučapy - FK Komárno-Osíčko

    Do první šance zápasu se dostali ve 4. minutě domácí hráči, když využili propadnutí naší záložní řady na útočné polovině hřiště. Míč se po rychlém brejku už už dostával před branku, jenže jenom díky špatné přihrávce míč svého adresáta, který by jinak měl ke skórování jednoduchou pozici, nedoputoval. A tak udeřilo na druhé straně. Míč se z levé strany zatáhl do vápna hostující útočník J. Žejdlík a předkládal míč ke skórování před bránu jednomu z dvojice Orava, Kundrát a byl to právě druhý jmenovaný, který si z pravého křídla naběhl do volného prostoru a míč za brankovou čáru poslal tvrdou střelou - 0:1.


Úvodní branku zápasu vstřelil v 6. minutě Tomáš Kundrát - 0:1

    Domácí hráče však brzký gól v jejich síti moc nezaskočil. Ve 12. a 15. minutě sahali po vyrovnání, ale v obou případech jejich slabé pokusy zneškodnil brankář Šindelek. V 25. minutě mohlo být pro naše barvy ještě veseleji, to by však nesměl domácí pomezní milně označit postavení Klase jako ofsajdové - lehký míč vypadl nejistému domácímu brankáři a Klas se i přes faul brankáře na svou osobu prosadil, ale jak už jsem zmínil branka pro zdánlivý ofsajd uznána nebyla. Domácí hráči praktikovali tvrdou a nekompromisní hru, z čehož pramenily četné standartní situace, ale ve většině případů nebyl nikdo z našich hráčů schopen dobrého centrovaného míče do vápna. V 33. minutě se po jednom z faulů pokoušel přímo ohrozit domácí branku kapitán J. Žejdlík, ale pevně byla postavena také domácí zeď, od které se míč odrazil k Ondouškovi, který z výhodné pozice pouze přestřelil domácí svatyni.


Domácí hráči hráli dobře do těla, prosadit se bylo těžké

    Za 3 minuty naši hráči opět spílali hlavnímu rozhodčímu. Po rychle rozehraném autu jeden z domácích zadáků podskočil míč a fauloval Žejdlíka, ten se však nesvalil a rychle upaloval na branku soupeře, ale hlavní rozhodčí nepochopitelně nenechal hru pokračovat a odpískal faul, za což byl ze strany našich hráčů odměněn nelichotivými slovy - nutno však dodat, že tentokráte zcela oprávněně. Ovšem naši hráči se nenechali nevolí osudu položit na lopatky a pokračovali v prvopoločasovém tlaku. Minutu po špatně ponechané výhodě jsme zahrávali rohový kop, na který si nejvýše vyskočil M. Žejdlík - míč už směřoval do branky, ale ten fantastickým zákrokem vyrazil na další roh domácí strážce klece. Zhruba za 2 minuty mohli domácí srovnat, ale opět nechali pouze vyniknout v pohodě chytajícího Šindelka. Těsně před odchodem obou mužstev do kabin se mohlo skóre pohnout na obou stranách - nejprve se opět kolem levé lajny prohnal J. Žejdlík, který tentokráte nacházel nabíhajícího R. Orla, který místo aby si míč stopl a vystřelil svoji silnější nohou, doslova poslal malou domů brankáři.


Těsno bylo hlavně v pokutovém území, pořád někdo vysel hráčům na zádech

    Na druhé straně diváky zaujala nenápadná akce pravého beka J. Helsnera, který napřáhl, a krásnou tvrdou střelou orazítkoval tyč, tím také odzvonil konec prvního poločasu. První poločas jsme byli lepším týmem, vypracovali jsme si řadu šancí a šance domácích hráčů obrana v čele s brankářem eliminovala.

    Do druhého poločasu vstoupili domácí hráči velmi aktivně a již od prvních minut ukázali, že se nehodlají smířit s vedením Komárna. Ve 4. minutě se domácí tlačili do zakončení a jenom díky chabé koncovce domácího útoku se brzy skóre neměnilo. Domácí nás zatlačili na naši polovinu a my jsme se postupně valícím se útokům bránili jen za cenu odkopů nazdařbůh. V 13. minutě tlak domácích nabral na nejvyšší síle a mohlo se měnit skóre. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal domácí stoper a Šindelka v brance zachránila branková konstrukce podruhé - tentokráte šla střela do břevna.


Domácí hráči stupňovali tlak - hrozili především ze standartních situací

    Domácí si poté vypracovali ještě několik šancí, ale chybělo jim přesnější zakončení, nebo tolik potřebný klid v koncovce. Naši první šanci ve druhém poločase jsme mohli zaregistrovat až v 25. minutě, kdy se Orava snažil najít v útoku Klase, ale před ním na poslední chvíli míč sebral jeden z domácích beků. Zanedlouho došlo ke střídání na naší straně - právě zmíněného Oravu nahradil V. Matušů. Ihned po vystřídání jsme zahrávali rohový kop, ze kterého jsme si sami zatopili - hráči se nestihli vrátit a domácí šli do breaku - v souboji 1 na 1 však domácí hráč katastrofálně vyhořel a výsledek se opět neměnil.


Míč prodlužoval V. Matušů, ale jeho nápad zůstal nepochopen

    V 73. minutě vymotal pěkným sólem hned pětici hráčů Klas, jen škoda, že svoji akci nedokázal dotáhnout do střeleckého zakončení - mohl z toho být překrásný gól. V 79. minutě se po nenápadné akci málem zrodil druhý gól - centr Šindelka prodlužoval za sebe V. Matušů, ale nikdo ze spoluhráčů jeho úmysl nepochopil a tak udeřilo na straně druhé. Když už domácí nedokázali dát góla z řady střel a šancí, tak se prosadili, takříkajíc "po haluzi". Dlouhý aut do vápna prodlužoval veterán v domácím dresu K. Pospíšilík a jindy snadná kořist pro brankáře J. Šindelka mu vypadla z rukou a skončila u levé tyče - bylo vyrovnáno 1:1.


Domácí se přeci jenom dočkali kýženého vyrovnání - zásluhu měl hlavně J. Šindelek

    Nerozhodný stav chtěli na druhé straně zvrátit postupně M. Žejdlík, který byl zřejmě přidržen jedním z bránících hráčů, poté hlavičkující Klas a kapitán Žejdlík, ovšem z této šance se nic neurodilo. S postupem času už to vypadalo, že si obě mužstva body rozdělí, a po pravdě řečeno, utkání by opravdu slušela remíza, ale sport je nevyzpytatelný.

    V nastaveném čase rozehrával kousek za půlkou standartní situaci Josef Šindelek. Nakopl míč směrem na branku a už to vypadalo, že neposedný míč zkrotí do své náruče domácí brankář, jenže k údivu všech mu míč na nerovném terénu skočil a vypadl přesně před nohy dobíhajícího Klase, který v 92. minutě dotlačil míč i sebe za brankovou čáru a mohl se tak se spoluhráči radovat z rozhodující branky, která zajistila Komárnu výhru 1:2 a těžké 3 body ze hřiště Tučap.


Je to tam ! V 92. minutě se po hrubé chybě domácího brankáře prosadil D. Klas - 1:2


RESUME: "První poločas byli lepší hráči Komárna, ve druhém poločase naopak domácí Tučapy. V typicky remízovém zápase o 4. místo rozhodla v poslední minutě chyba domácího brankáře, že všechny tři body si odvezlo Komárno. Všichni hráči Komárna odvedli solidní týmový výkon a to, že bojovali do poslední minuty jim určitě do příštích zápasů zvedlo potřebné sebevědomí."

Sláva vítězům, čest poraženým !

sestava FK Komárno - Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Nesvadba Roman, Orel Radim, Ponížil Martin - Žejdlík Jaroslav, Žejdlík Martin, Ondroušek Martin, Kundrát Tomáš - Klas Dušan, Orava Libor

střídačka: Matušů Václav, Gajdůšek Miroslav, Perutka Radim

diváci: 60

rozhodčí: Dunda R.