Reportáž ze zápasu: TJ Chvalčov : FK Komárno-Osíčko

07.05.2012 16:29

TJ Chvalčov : FK Komárno-Osíčko  1:2 (1:1)

branky: 31. Spiegl - 37. Kundrát, 51. M. Žejdlík

 
"Dobrý výkon, výhra, 2. flek"

 

    "Byl první máj, fotbalu čas a na Chvalčov teď zvali nás". Ano právě na 1. máje jsme zajížděli na hřiště Chvalčova, který nám měl co z minulého zápasu vracet. V neúplné sestavě v podzimní části přijeli "Na rybníček", kde je doslova naši hráči deklasovali a odvezli si vysokou prohru 2:8. A právě tato vysoká porážka jistě nabudila domácí, aby svému soupeři, který jim navíc dýchal v tabulce na záda, ostudnou porážku vrátili. Počasí bylo až tropického charakteru, terén byl výborně připravený, leč místy tvrdý jako beton. Komárno přijelo na horkou půdu Chvalčova potvrdit výbornou jarní formu a pohodu v týmu - tým naposledy ztratil body na podzim, kdy prohrál s vedoucím Loukovem na domácím hřišti 1:3. Trenéru Josefu Šindelkovi měl na Chvalčově z čeho vybírat, chyběl jenom R. Perutka, který se z pracovních důvodů omlouval. V trošku defenzivnějším pojetí hry, které trenér zvolil jsme nastoupili v rozestavení 4-5-1, kdy jediného typického útočníka hrál D. Klas a nakonec se taktika ukázala býti, jako velice dobrá, ikdyž některé chyby v defenzivě byly z kategorie hrubých. Na utkání mužstev z předních příček tabulky si našlo kolem 200 diváků, četná skupina také z Komárna.


TJ Chvalčov : FK Komárno-Osíčko

    Již od úvodních minut zápasu bylo jasné, že domácí se budou chtít svému soupeři pomstít a tak domácí začali hrát svoji kombinační hru, leč velice neefektivní s minimem střeleckých pokusů. Naopak jsme to mohli být my, kdo se mohl ujmout vedení v tomto zápasu. V 7. minutě dával pod sebe Klas, ovšem prudký míč nikdo ze spoluhráčů nedoběhl. Domácí se do vážnější šance dostali až ve 13. minutě, ale na dobře postaveného Šindelka si domácí hráči zatím nepřišli. Taktická bitva se odehrávala i v následujících minutách, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Ta ovšem přišla v 23. minutě na pravé straně fauloval Nesvadba. K míči se postavil jeden z domácích hráčů a z velmi dobré pozice nastřelil, i díky přispění Žejdlíka, který míč jemně tečoval, břevno naší svatyně.


Domácí zahrozili v 23. minutě střelou do břevna

    Na druhé straně se do šancí postupně rvali Kundrát, který ovšem v poslední chvíli nepřešel přes domácího stopera a také na dvakrát zakončující J. Žejdlík, jehož první střelu zastavil domácí brankář a dorážka mířila pouze do tyče. A tak se první branka zrodila na druhé straně. Prudký centrovaný míč mířil do pokutového území, kde situaci špatně vyřešil boxující Šindelek, který míč promáchl a míč se doslova dokutálel za brankovou čáru a domácí šli jednoduše do vedení - 1:0.


Hrubou chybou pomohl domácím k vedení brankář Jiří Šindelek - 1:0

    Hráče Komárna úvodní branka v jejich síti nepodrazila kolena, ba naopak dokázali se z úvodní branky velice rychle oklepat. Z nenápadné akce tvrdě levou nohou vystřelil Fabián, k odraženému míči měl nejblíže Klas, který se obtočil kolem svého hlídače a předložil lahůdku před branku, kde si ze druhé vlny naběhl Kundrát a nechytatelně pod břevno vyrovnal na 1:1.


Ovšem Komárno nesložilo zbraně a záhy srovnalo - Kundrát 1:1

    Naši borci mohli nakonec do kabin odcházet jako vedoucí tým, to by ale musel hlavní rozhodčí uznat regulérní branku hlavou J. Žejdlíka, který byl hlavním rozhodčím obviněn, že fauloval, ačkoli bylo jasně vidět, že se srazili 2 hráči vlastního týmu. To bylo z prvního poločasu všechno.

    Do druhého poločasu vstoupili domácí hráči s větší aktivitou a šance se rodily záhy. Již v první minutě se dostali k brance Komárna a několikrát z centrů ze stran nebezpečně zahrozili, také jejich 3 rohy, které kopali rychle po sobě byly velmi nebezpečné, hlavně ten poslední, při kterém chybělo jenom několik centrimetrů, aby míč zapadl k tyči.


Nebezpečné měli domácí hlavně standartní situace

    Oklepané nedáš, dostaneš se opět potvrdilo. Z ojedinělé standartní situace udeřili bratři Žejdlíkové. Starší Jaroslav vracel po centru míč do ohně na svého bratra Martina, který tvrdou střelou "pod víko" poslal Komárno překvapivě do vedení - 1:2.

   
Nabídku ke skórování od svého bratra zužitkoval M. Žejdlík - 1:2

    Domácí jakoby byli z vývoje druhého poločasu zaskočeni a nebyli schopni najít recept na výborně organizovanou hru Komárno, které už poté nehrálo na krásu, nýbrž na efektivitu a to se jim vyplatilo. Hráči Komárna vyčkávali na své polovině a čekali na chyby, které s přibývajícím časem museli přijít. Chvalčov hrozil především z centrovaných míčů ze stran, ale střelci jakoby měli zvlhlý prach a přímých střel, které by mohly ohrozit Šindelka tak bylo poskomnu.


Naše obrana všem nájezdům ve druhém poločase odolala...

    A tak vrhli domácí všechny síly do útoku a to se jim málem ještě 2x vymstilo. V prvním případě dostal míč ideálně do běhu M. Žejdlík, který se snažil domácího brankáře obstřelit - výsledkem byl pouze míč, který jen o kousek minul levou domácí tyč.


Ukliďnující zásah mohl přidat v 83. minutě M. Žejdlík....

    Druhou možnost na definitivní uklidnění měl v poslední minutě zápasu J. Žejdlík, který utekl všem svým pronásledovatelům a po vzoru svého mladšího bratra zahodil stejnou příležitost, stejným způsobem, jen s tím rozdílem, že jeho pokus minul branku o decimetry. To mohlo Komárno ještě mrzet, protože ve 4 nastavených minutách měli domácí ještě minimálně jednu dobrou příležitost jak utkání dovést do nerozhodné podoby - naštěstí se naši hráči ubránili a mohli jsme se tak radovat z velmi cenného vítězství a navíc s ohledem na ostatní zápasy také posun na 2. místo tabulky, kde jsme vystřídali právě poražený tým z Chvalčova.


...stejně tak jako v 90. minutě jeho bratr Jaroslav

Sečteno podtrženo TJ Chvalčov - FK Komárno-Osíčko 1:2.


Oslavný chorál mohl zaznít také na Chvalčově....."do prdele jazyk vrazit....."

Sláva vítězům, čest poraženým !

Sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Nesvadba Roman, Orel Radim, Ponížil Martin - Kundrát Tomáš, Žejdlík Martin, Němec Petr, Fabián Vladimír, Žejdlík Jaroslav - Klas Dušan

střídačka: Nevtípil Jakub, Orava Libor, Matušů Václav

diváci: 200

rozhodčí: Skyba