Reportáž ze zápasu: TJ FK Loukov : FK Komárno - Osíčko

15.06.2012 12:58

TJ FK Loukov : FK Komárno - Osíčko  4:0 (1:0)

branky: 30. Petřík, 63. Šmerda, 83. Babič, 89. Olivík

"Konec neuvěřitelné série"

 

    Neuvěřitelná, neskutečná, famozní, historická - právě takové přízviska měla 12 zápasů trvající vítězná série fotbalistů FK Komárno-Osíčko před zápasem s tradičním rivalem z Loukova. Tým TJ FK Loukov okupoval před zápasem první pozici, fotbalisté FK Komárna jim však zdatně dýchali na záda, před tímto zápasem byl bodový rozdíl mezi oběma soupeři pouhých 4 bodů. Čili, že bude mít derby o něco větší náboj, než tomu bývalo dříve, o tom určitě nikdo nepochyboval. Zápas s Loukovem bývá vždy pro hráče obou mužstev něčím jiným, než zápasy s ostatními soupeři v okresní soutěži. Derby má vždycky jiný náboj, všechny papírové předpoklady zde neplatí, a někteří říkají, že klidně všechny zápasy prohrát, jenom s Loukovem se musí vyhrát. Trenér Josef Šindelek měl k dispozici kompletní hráčskou základnu, měl z čeho vybírat a tak mohl postavit top sestavu, která se měla pokusit o 13 výhru v řadě.

    Paradoxně naše vítězná série začala právě po prohraném domácím zápase s Loukovem v poměru 1:3, od té doby trvala dlouhá kampaň komárenských fotbalistů na cestě za obhajobou druhého místa. Důležitost a vážnost zápasu si uvědomovali také představitelé okresního fotbalového svazu, kteří nedopustili, aby vyvrcholení sezóny bylo nějakým způsobem pošpiněno - delegovaná byla hned trojice rozhodčích. Jako hlavní pí. Dundová, na pomezí Koláček a Zapletal a tak se nemohli aktéři zápasu vymlouvat na špatné či sporné verdikty, otěže zápasu byly jen a pouze v hlavách a nohách hráčů, kteří za pochmurného počasí vyběhli vstříc derby starých firem.


TJ FK Loukov : FK Komárno - Osíčko

    Komárno začalo zápas velice dobře a už po půl minutě hry mohlo jít do vedení. Perutka ideálně uvolnil Kundráta, ale toho zbavil včasným vyběhnutím a pádem pod nohy radosti z gólu domácí brankář. Ze začátku zápasu jsme mohli hrozit převážně ze standartních situací, ale ty se nakonec ukázaly býti jako velice neškodné a pro soupeře snadnou záležitostí. Domácí se do první šance dostali po chybě stopera Šindelka, ale loukovští zatím neměli své mířidla řádně seřízené. To za minutu na druhé straně pálil přesněji Fabián, ale jeho střelu dokázal domácí brankář vyrazit na rohový kop, ze kterého, stejně jako ze všech ostatních bratříčků rohů nevytěžili naši hráči prach nic. Utkání mělo ze začátku potřebný spád, hrálo se naplno, nikdo nevypouštěl žádný souboj.


První šanci zápasu měl již po 30 vteřinách hry T. Kundrát, brankář však včas vyběhl


    V další šanci se za pár okamžiků ocitl Klas, kterého hledal křižným centrem před brankou Perutka, ten však těžký míč ideálně netrefil a mířil pouze metr od pravé tyče. Po úvodním tlaku Komárna přišel rázem útlum, hrálo se především ve středu hřiště, obě mužstva se uchýlila k nakopávaným míčům a hrál se oboustranně opatrný fotbal.


Komárno mělo k dispozici mnoho rohových kopů, ovšem jejich využití bylo tristní

    Domácí ale postupem času zvyšovali na obrátkách a čím dál více se blížili na dostřel brance Šindelka. Z ojedinělého nákopu se dostali ke střele, která byla zblokovaná a Loukov kopal roh. Z rohového kopu se míč dostal před branku, kde jej tečoval hlavou Petřík a domácí šli do vedení - 1:0.


Po rohu neuhlídal hostující kapitán Žejdlík Petříka a domácí vedli 1:0

    Hráči Komárna v ten moment jakoby měli po zápase. Nedokázali nic kloudného vymyslet a chyby se kupily. Z nakopnutého míče se opět do protiútoku řítili domácí, hráči Komárna namísto toho aby se snažili domácího kapitána doběhnout, tak se více soustředili na signalizaci ofsajdu a domácí Šmerda naštěstí mířil jenom mimo tři tyče.


Velkou hrozbou pro obranu Komárna byl L. Pumprla, který pálil z každé pozice

    To nebylo pro Komárno dostatečné varování - za pár minut se řítil do šance John, ale včasným vyběhnutím a dobrým pokrytím prostoru se opět blísknul brankář Šindelek. Hostující Komárno zbytek poločasu jenom dohrávalo z povinnosti a poločasový výsledek nebyl zrovna nejhorší a stále se s ním dalo za 45 minut leccos udělat.


Brankář Šindelek byl v tomto zápase oporou svého mužstva

    Domáci však začali druhou půli ve velkém stylu. Hned za minutu utekl všem svým pronásledovatelům John, který centrem hledal před brankou Pumprlu, ovšem na poslední chvíli naštěstí zasáhnul vracející se Orel a odvrátil balón na roh. Na druhé straně se individuálně prosadil Kundrát, zatáhl míč do vápna, ale hráči z druhé vlny vůbec nepřiběhli a tak míč jenom prolétl skrz celé pokutové území domácích.


Před dotírajícím Pumprlou na poslední chvíli zasáhl obránce R. Orel

    V 7. minutě byla k vidění, jindy ve fotbale, ne moc obvyklá situace, spíše hokejový nájezd 3 hráčů na 1 bránícího předvedli domácí, už už to vypadalo, že se bude skóre měnit podruhé. Ovšem domácí šanci hrubě podcenili a zakončující hráč pouze ležérně kopl do míče a ten trefil bránícího Nesvadbu, který odkopl míč do bezpečí.


Brankář Šindelek byl po celý zápas pod velkým tlakem, zlikvidoval několik samostatných nájezdů

    Chyby v obraně Komárna se kupily. Další z kategorie hrubých vyrobili stopeři Šindelek a Orel zhruba po čtvrthodině druhého poločasu, když se snažili zahrát ofsajd systém, ale špatně se domluvili a z pravé strany se sám na Šindelka řítil Pumprla, brankář Komárna však vytáhl další ze svých těžkých zákroků a vyrazil míč na rohový kop. Domácí stupňovali svůj druhopoločasový tlak a za nedlouho se dočkali druhé branky.


Při absenci nejlepšího střelce Kocmana, spoléhali domácí na Pumprlu

    V 18. minutě vyrobil nekoncentrovaností hloupou chybu Perutka, následovala střela, zákrok Šindelka a rohový kop. Z něj se podobně jako v prvním poločase dokázali domácí prosadit - pro změnu neobsazený zůstal domácí kapitán Šmerda a pravačkou zavěsil míč do sítě - 2:0. Tento gól už byl pro Komárno takřka neřešitelným problémem. Po druhé brance se naši hráči snažili vrhnout všechny síly do útoku, ale často naráželi na koncentrovanou a dobře připravenou domácí obranu.


Domácí naše hráče dobře bránili a nepouštěli je vůbec do zakončení

    Z ojedinělé situace se ke střele dostal netradiční střelec Ponížil a vyprášil rukavice domácího brankáře. Za dvě minuty hledal svého kapitána R. Perutka a ten zádama k bráně netrefil ideálně míč hlavou a balón letěl pouze do autu, za pár okamžiků se pokusil skórovat Fabián, ale se stejným výsledkem, brankář Loukova byl na místě. S přibývajícím časem šla vidět na kopačkách našich borců nervozita a nepomohlo ani střídání. Naopak domácím vyšlo hned to první střídání.


Ani horem, ani spodem - v zápase to hold nešlo nijak

    Pár minut po svém příchodu na hřiště se dostal do šance Babič a poradil si na výbornou - z blízkosti obstřelil bezmocného Šindelka a skóre se vyhouplo na 3:0.


Do rozhozené obrany vtrhl čerstvý Babič a přidal třetí branku Loukova - 3:0

    Aby toho nebylo málo, tak naši hráči dostali ještě jeden "banán" na cestu. Po chybě na útočné půlce dostali domácí opět šanci jít do breaku, Babič našel před brankou dalšího střídajícího útočníka Olivíka, který stejně jako předtím Babič překonali osamoceného Šindelka - 4:0. Zbývalo jen pár minut do konce zápasu a domácí už hráli jen pro radost, kdežto naši hráči se pokoušli vstřelit alespoň čestný gól - to se jim nakonec nepovedlo a tak vítězná série Komárna skončila tam, kde před 13 zápasy začala. Loukov, jakožto vítěz okresní soutěže sk. A porazil naše mužstvo, v souboji o první místo, 4:0 a mohl si naplno vychutnat oslavu postupu s fanoušky.


Poslední hřebík do komárenské rakve zatloukl také střídající Olivík - 4:0

Slává vítězům, čest poraženým !

 

RESUMÉ: "Našim hráčům nelze v dnešním zápase moc vytknout. Hráli fyzicky náročný fotbal, s kvalitním soupeřem, který byl i podruhé v sezóně nad naše síly a zaslouženě slaví postup. V dnešním zápase nebyl zas až tak jak jsme zvyklí vidět náš kapitán J. Žejdlík, kterému se vůbec, ale vůbec nedařilo, také obrana nefungovala tak jak měla. V čem bychom mohli vidět pozitivum, tak v tom, že se nám na konci sezóny rozchytal brankář k vynikajícím výkonům - dnes zlikvidoval minimálně 6 samostatných nájezdů a ještě pár střel navíc. No nic, nezbývá, než poblahopřát soupeři k vítězství a samozřejmě i hráčům Komárna za předvedený celoroční výkon. V sobotu bude myslím řádná a důstojná oslava 2.místa - nezbývá než se těšit."

Sestava FK Komárno - Osíčko

 

střídačka: Orava Libor, Němec Petr, Matušů Václav, Ondroušek Martin

diváci: 250

rozhodčí: Dundová, Koláček, Zapletal


=gio=