Reportáž ze zápasu: TJ Ludslavice : FK Komárno - Osíčko

15.05.2012 19:06

TJ Ludslavice - FK Komárno-Osíčko  1:2 (0:0)

branky: 90. Kavan - 62. z pen. Fabián, 73. Kundrát

"Těžké a velké vítězství"
 

    V jarní části neporažené Komárno zajíždělo k dalšímu těžkému zápasu, mnohými nazývaný jako nejtěžší zápas jara - do Ludslavic, se kterými na podzim naše mužstvo zvítězilo těsně 3:2. Na minulý zápas z Ludslavic máme jistě dobré vzpomínky, jelikož jsme zde v nastaveném čase urvali všechny 3 body za výhru 1:2. Komárno bylo před zápasem na 2. místě tabulky, domácí Ludslavice těsně dýchaly Komárnu na záda ze 3. pozice. A tak všechny aspekty nasvědčovaly, že se opět bude jednat o velice vyrovnaný zápas a že tento zápas můžou rozhodnout i malé chyby.  Trenér Josef Šindelek měl k dispozici kompletní hráčskou základnu, a mohli jsme si dovolit veliký luxus v podobě 5 náhradníků na lavičce (Matušů, Němec, Ondroušek, Orava, Perutka). A tak se dalo ze strany Komárna očekávat velké nasazení, a od úvodních minut velká taktická bitva s výborně hrajícími domácími.


TJ Ludslavice : FK Komárno - Osíčko

    Plány Komárna na dobrý výsledek však mohl brzy zhatit domácí útočník, který se dostal po chybě obrany k míči a nebýt výborného zákroku brankáře Šindelka, kdo ví na jakou stranu by se zápas od začátku upínal. To Komárno se osmělilo o něco později, ve 4. minutě se dostal do dobré střelecké pozice V. Fabián, ale nakonec si nechal míč skočit a poslal jej pouze do ochranné sítě za brankou. Postupem času jsme se přeci jenom více osmělovali a náznaky možností se rýsovaly.


Domácí se dostali do šance hned v 1. minutě zápasu

    V 8. minutě se pokoušel z dálky překvapit brankáře J. Šindelek, ale ten si z jeho pokusem nadvakrát poradil. Domácí spoléhali na propracovanou defenzívu a kombinační hru. Také jejich standartní situace byly nebezpečné zásluhou výškové převahy oproti našemu týmu. V 15. minutě dostali hned dvojí možnost díky dvěma hloupým faulům těsně před pokutovým územím, ale nakonec se ukázala až ta druhá standartka jako nebezpečná - domácí hráč zcela osamocen hlavičkoval těsně nad.


S nákopem Šindelka si nadvakrát poradil domácí brankář

    Zhruba od 20. minuty byl viděn na hřišti nefalšovaný boj, ani jeden z týmu nechtěl udělat chybu a také obě strany v útoku se bály cokoliv vymyslet a tak se diváci v této fázi zápasu nudili. Větší pozdvižení měl na starosti T. Kundrát, který stíhal dlouhý míč, brankář do něj nakopl míč, ale k naší smůle tak nešťastně, že se míč dostal do autu a pozdvižení bylo zbytečné.


Domácí se snažili využívat své výškové převahy, leč marně

    Poslední šanci první půle měli opět domácí, kteří se dostávali z pravé strany do dobré příležitosti, jenomže centrovaný balón byl v tu chvíli o něco rychlejší, než domácí útočník potřeboval a tak se do kabin odcházelo po vyrovnané první půli za bezbrankového stavu. V první půli se nehrála nijak moc pohledná kopaná, spíše boj o každý centimetr hrací plochy a tak jsme si museli na rozuzlení zápasu ještě chvíli počkat.


V prvním poločase bylo k vidění spousty osobních soubojů

    Druhý poločas začal přesně tak jak skončila půle první, hrál se opatrný fotbal, nikdo nechtěl udělat chybu a šancí před oběma brankami bylo jako šafránu. První náznak vážnější akce z naší strany ve druhém poločasu byl hned gólový. Na dlouhý míč za obranu si naběhl Nevtípil, zpracoval míč v pokutovém území, ale mimo oblast, kde mohl přímo ohrozit branku a domácí brankář nepochopitelně naskočil na Nevtípila a kopala se penalta. Na tu si věřil V. Fabián a tvrdě poslal míč k levé tyči a Komárno šlo do vedení - 0:1.


Proměněná penalta v podání V. Fabiána a Komárno jde do vedení - 0:1

    Domácí byli situací zaskočeni a nervozita se jim přenesla i na kopačky. První šanci ve druhém poločase měli až ve 20. minutě, střelou z levé strany se presentoval domácí středopolař, který jen o centimetry minul branku kterou hájil Šindelek. Z následného protiútoku se sám na brankáře domácích řítil o poločase vystřídavší Němec, ale namísto střely volil zvolil kličku, kterou totálně zmrvil, za což dostal řádně vyčiněno. Tu samou situaci si mohl po špatně zahraném ofside systému vyzkoušet Klas, ale dopadl na tuty stejně jako Němec, jen s tím rozdílem, že Klas vystřelil, ale trefil brankáře.


Dušan Klas v samostatném úniku poprvé.....

    O minutu později jsme zahrávali standartní situaci, míč nakopl směrem na branku Šindelek, míč se k překvapení všech snesl na břevno, odrazil se k nehlídanému M. Žejdlíkovi, který svou slabší nohou vystřelil tvrdě a přesně, jenže tentokráte fantastickým zákrokem zachránil od druhé branky v ludslavické síti brankáře. V 72. minutě si situaci z předešlých minut opět zopakoval Klas, který dostal šanci na reparát a v samostatném nájezdu tentokráte volil kličku, kterou mu ovšem brankář nesežral a míč mu pravou nohou vypíchl a Klas, stejně jako zbytek týmu jenom kroutil hlavou.


...a Dušan Klas v samostaném nájezdu podruhé

    A tak co se nepovedlo Klasovi, to se za malou chvíli povedlo Kundrátovi, který byl po střídání přesunut na neobvyklou pozici do útoku. Dostal ideální přihrávku od Žejdlíka, podíval se na špatně vybíhajícího brankáře a obloučkem jej přehodil - 0:2. To byla pro domácí silná rána. V závěru zápasu se sice pokoušeli dostat Komárno pod tlak, jenže dobře fungující obranná řada v čele se suverenním Orlem, který zahrál vynikající zápas, držela domácí daleko na dostřel branky.


Gólová radost Kundráta, který zvýšil vedení Komárna na 0:2

    Ludslavice se však nakonec přeci jenom zdramatizování zápasu dočkali. Na půlce chtěl M. Žejdlík fotbalově řešit akci, ale přihrál pouze na nohu domácích, kteří se po rychlém breaku dostali do pokutového území a Kavan po křižné střele vymetl pravou šibenici a stanovil tak konečný výsledek zápasu na 1:2 v neprospěch Ludslavic.


Domácím se povedlo v nastaveném čase pouze korigovat na 1:2

    "Komárno předvedlo bojovný a taktický výkon. Nelze říct, že jsme byli v zápase lepším týmem, ale štěstí bylo opět na naší straně. Všichni hráči zaslouží za předvedený výkon proti silnému soupeři pochvalu, jenom na celé věci může mrzet fakt, že se hráči k sobě dokáží chovat, i ve vyhraných zápasech, jako k cizím. Snad se to v dalších zápasech nebude opakovat a hráči budou držet při sobě, jako to bylo na začátku sezóny".

Sláva vítězům, čest poraženým !

sestava FK Komárno-Osíčko: Šindelek Jiří - Šindelek Josef, Ponížil Martin, Nesvadba Roman, Orel Radim - Kundrát Tomáš, Nevtípil Jakub, Žejdlík Jaroslav, Žejdlík Martin - Fabián Vladimír, Klas Dušan

střídačka:  Matušů Václav, Němec Petr , Ondroušek Martin, Orava Libor, Perutka Radim

rozhodčí: Hušek

diváci: 50

=gio=