Postřehy ze sranda matche: Ženatí 2012 vs. Svobodní 2012

10.07.2012 09:18

Ženatí 2012 : Svobodní 2012  5:5 (3:4) na penalty 6:6

branky: Machač 2x, Vagač, Nevtípil, vlastní - Palát z pen., Šindelek D. 2x, Grancer, Matušů V.

   

    V neděli 7.7.2012 se na hřišti "Na Rybníčku" konal tradiční zápas Ženatí x Svobodní. Sraz před zápasem byl stanoven na 3. hodinu, ale ještě o půl 4 to vypadalo, že se ani jedna ze zúčastněných stran nesejde v plném počtu. Nakonec se však obě mužstva sešla dohromady a mohla kolem 4 hodiny konečně vyběhnout vstříc dalšímu nelítostnému měření sil v tradičním klání.


tradiční fotbalový zápas : Ženatí 2012 vs. Svobodní 2012

    Zápas byl od začátku, i přes vyšší kvalitu na straně ženatých pánů, vzácně vyrovnaný. První branky se dočkali diváci zhruba po 10 minutách hry, když byl ve vápně zákeřně faulován M. Palát a rozhodčí, ostřílený mazák a "padač penaltový" Balda posoudil situaci jako jasně penaltovou - tu proměnil sám postižený a poslal "holobrádky" do vedení.

   
Jasnou penaltu, o které nepochyboval ani sudí proměnil M. Palát - 0:1

    Ženáči vyrovnali takřka záhy - zblokovaná střela, která letěla na brankáře Šindelka se mu ztratila proti ostrému slunci a nikým neatakovaný Karlos Nevtípil tak vyrovnal 1:1. Za pár okamžiků již ženatí vedli, to si povodil celou obranu svobodných "Kaša" Machač a krásnou střelou do šibenice vyhnal všechny pavouky 2:1.


Kaša byl takřka k neudržení, dvakrát pokořil brankáře Svobodných

    O pět minut později si sobecky vzal míč na vlastní polovině Žejdla, prohnal se kolem potoka, přihrál před prázdnou branku Liborovi, který, podle pozdější výpovědi nechtěl dávat góla do prázdné branky, tak radši o pět metrů branku přestřelil - charakter se pozná :)

    Svobodní se však nevzdávali a podnikali nebezpečné protiútoky o které se staral především "Sparťan", který několikrát nebezpečně otestoval pozornost brankáře Ženáčů a taky Pali, který akrobatickým pokusem přes hlavu už slavil branku, ale na brankové čáře zachránil situaci pro Ženaté, novic v sestavě Michal Matušů. Vyrovnávací branka připomínala trmu-vrmu. Centr nedokázali ani na třikrát odvrátit ženatí do bezpečí až se k míči dostal "Drogba" Václav Matušů, který prostřelil vše co mu stálo v cestě 2:2.

Ještě do poločasu se dostali Svobodní do dvoubrankového vedení - třetí branku vstřelil Sparťan, který přesnou ranou k tyči nedal brankáři šanci, čtvrtý zásah přidal po breaku do otevřené obrany Ondra Grancer.


Šancí bylo mnoho, ale střelci byli tentokráte leví jako šavle....

    Ženatí se do konce poločasu nedokázali více než jednou brankově prosadit, ikdyž měli minimálně 5 tutových šancí - Žejdla má hold nohy křivé a Kaša si s balónem moc hraje a Svobodní měli v brance pořádnou oporu. Na 3:4 srovnávala před chvíli jmenovaná hračička "Kaša", který po haluzi tečí překonal Šindelka v brance, pro sebe už po druhé. Následovalo krátké poločasové občerstvení a šlo se rychle na druhý poločas, protože se nad Komárnem a širým okolím začaly stahovat nebezpečné mraky a bylo téměř jisté, že nás bouřka nemine.


Někteří hráči byli v průběhu zápasu velmi unavení.....

    Druhý poločas začal zvýšenou aktivitou ženatých, kteří nechtěli dopustit, aby je všiváci svobodní porazili a tak vrhli všechny své síly do útoku a za okamžik se jim podařilo srovnat skóre. Centrovaný míč před branku si nešťastně pro Svobodné srazil do vlastní branky Gogo a bylo to 4:4.


Vlastním gólem přesně k tyči se blísknul Gogo....

    Ovšem Svobodní nesložili zbraně a díky krásnému pasu od Stanleyho Matušů dostal šanci ke skórování "Sparťan" a Svobodní opět vedli 5:4. Že to byl velice útočný zápas, o tom nebylo pochyb. Hned za pár minut se prosadil "Barney" a bylo to 5:5.


Začátek konce zápasu....

    Nad Komárnem se v tu chvíli zatáhlo a začala nefalšovaná, až tropická, bouře. Déšť dlouho neustával a spodní polovina hřiště se za pár chvil proměnila v nefalšovaný "Rybníček". Zhruba po 20 minutách vydatný déšť ustál. Rozkopaná příjezdová cesta připomínala slepé rameno potoku Komárník, na hřišti byl nespočet objemných kaluží. Ale ani to nezabránilo, aby se kopaly, jako už tradičně na závěr zápasu penalty.


Místní exhibicionista Stanley Matušů na chvíli přerušil penalty, museli ho chytat pořadatelé....

    Většinou do půl těla, někteří skoro v rouše Adamově, vyslečení aktéři zahrávali pokutové kopy většinou bosou nohou, a tak o vtipné momenty nebyla nouze. Kdo nespadl, jako by ani nekopal. Některé zahrané penalty byly takříkajíc o držku, ale vše nakonec dobře dopadlo, nikdo se nezranil a utkání díky poslední proměněné penaltě od hlavního sudího Baldiniho skončilo zaslouženou remízou 6:6. Utkání tak poprvé v historii nemá svého vítěze. Vítězem jsou všichni zúčastnění.


Kamarádi z "Mokré čtvrti".....

Následovala děkovačka přítomným divákům, rochnění se v kalužích a rozebrání velice srandovního zápasu u piva a u skleničky něčeho ostřejšího.


Klouzalo to, klouzalo, občas ale balón za čáru nedoklouzal....

    Mnoho aktérů zápasu i diváků se shodlo, že to byl asi jeden z nejpovedenějších a nejvtipnějších tradičních zápasů Ženatí x Svobodní. Také se k tomuto tvrzení přidávám, ale můj názor nikoho nezajímá :)


Za rok znova.....

Sestava Ženatí 2012

Šindelek Jiří - Malíř Jaroslav, Šindelek Josef, Indruch Petr, Matušů Michal - Žejdlík Jaroslav, Vagač Radim, Machač Lukáš, Nevtípil Karel - Orava Libor, Palát Marcel (Gajdůšek Miroslav)


Společné týmové foto


Sestava Svobodní 2012

Šindelek Jiří ml. - Šindelek Jiří nejml., Pitřík Karel, Nevtípil Jakub, Gadas Jaromír - Lehnert Michal, Matušů Staňa, Šindelek David, Šindelek Josef nejml. - Matušů Václav, Palát Marián (Gadas Lukáš, Grancer Ondra a 3 nějací malí borci)

rozhodčí: Baldinhi