REVIEW ze zápasu: SK Rusava "B" : FK Komárno-Osíčko 0:0

01.11.2009 23:11

K poslednímu zápasu sezóny zajížděla naše squadra na hřiště rusavského béčka. Již ráno bylo jasné, že to nebude žádná extra podívaná, nýbrž boj o každý centimetr „kluziště“. Kluziště proto, protože jakmile jsme přijeli na Rusavu, tak jsme nevěřili vlastním očím, místo zelené trávy na nás vykukovaly zmrzlé hrudky rozbahněného hřiště s mírnou bílou pokrývkou námrazy a rtuť teploměru se pohybovala někde kolem bodu mrazu.
Trenér Ivo Plátek měl k dispozici skoro kompletní sestavu, chyběli pouze Bancik a Doležal, kteří se nedostavili z neznámých důvodů. A tak na hřiště vyběhla skoro totožná jedenáctka, která hrávala po většinu sezóny pospolu plus mohl trenér využít navrátilce do sestavy Libora Uhříka, který zalepil místo na pravé záloze po chybějícím Doležalovi. A tak se po rozběhání a rozhýbání stuhlých a zmrzlých svalů mohlo jít na věc.

Do utkání jež začalo krátce před půl 11 vstoupili lépe domácí, kteří se osmělili již v 1.minutě a to nebezpečnou střelou z levé strany, kterou však Tvrdoň bezpečně lapil. O minutu později jsme se na těžkém terénu osmělili také my a to velmi nepovedenou střelou Vagače, jež skončila pouze na zábranách. Naši hráči věděli, že naše síla může na tomto těžkém terénů být ve standartních situacích. Jedné z mnoha zahrávaných v dnešním zápase se v 9.minutě ujal Vagač, ovšem domácí obrana odvrátila na roh, ze kterého nebylo nic. O 4 minuty později mohlo udeřit na obou stranách. První jsme zahrozili my, ovšem dobíhající Orava byl příliš pomalý na to, aby zvedl míč nad vybíhajícího Paláta, který následně vykopnul míč přesně na nabíhajícího Mikšíka, který prošel s míčem až do 16ky a nepovedenou střelou jen zaťukal na tyč naší brány. Z následné kombinační akce mohli naši hráči vytěžit více než jen odkop domácích, ovšem po faulu na Libora Oravu zůstala píšťalka sudího němá.
Následné 4 šance měli opět na kopačkách naši hrači, jednou pálil z 20 metrů Uhřík a 3x se o překonání Paláta snažil Michal Matušů, ovšem ani přímý volný kop ani následné pokusy zpoza hranice velkého vápna neskončili v domácí síti. Za pár okamžiků to byli zase domácí, kteří se mohli ujat vedení ovšem střela z dálky ani průnik po chybě Martina Žejdlíka ke gólu nevedl, jelikož oba tyto pokusy zlikvidoval v pohodě chytající Tvrdoň. Po půl hodině hry jsme zahrávali přímý volný kop, avšak Martin Žejdlík namísto tvrdé střely zvolil umístění, ovšem z velké dálky nemohl počítat s lepším výsledkem než pouze s trefením náručí Paláta. V 34. minutě jsme mohli jít do vedení – balón sice skončil v síti po střele Dušana Klase, ovšem v zápětí na pokyn našeho pomezního odpískal ofsajd.
Za dvě minuty mohlo být smutno na druhé straně, ovšem pronikající domácí útočník sice projel mezi naší obranou jak mezi kužely, ale selhalo zakončení. Chybělo pár minut do konce, když se k exekuci přímáku opět postavil Michal Matušů, ale stejně jako ostatní pokusy o ohrožení brány končily v rukách brankáře. Ten měl i štěstí a to kdy po brejku z levé strany mohl dát typického „šatňáka“ Nevtípil, ovšem ten se neodvážil ke střele levou nohou a vyústěním byla pouze lehká střela z blízkosti brankáře, který našemu křídelníkovi skočil pod nohy a který následně odkulhal se zraněním do kabiny, ze které poté již ve dresu nevyšel a musel být střídán. Tak skončil poločas bezbrankovou remízou 0:0.

Jak již jsem avizoval druhý poločas začal střídáním hostí, kdy zraněného Nevtípila nahradil na levé streně zálohy Ondroušek. Do druhé půle jsme vstoupili aktivněji my a to hned ve 2.minutě zkusil střelu skoro z půlky hřiště Martin Žejdlík, ovšem mířil asi o 30 cm nad bránu. O minutu později to mohl být právě střídající Ondroušek, který mohl poslat naše hráče do vedení. Pěknou kombinaci rozjel Vagač s Uhříkem ten našel v šestnáctce úplně volného Ondrouška, který se však šance zalekl a z cca. 8 metrů netrefil branku. Od té doby se zdálo, že budou naši hráči chtít co nejrychleji strhnout vedení na svou stranu a že se s bodem nespokojí. V minutě šesté vhodil dlouhý aut do pokutového území Michal Matušů, k hlavičce se dostal J. Žejdlík ovšem jeho hlavičku Palát vyboxoval a následná dorážka opět Žejdlíka skončila těsně nad břevnem.
V 9. minutě vyrobil hrubou chybu M. Žejdlík, kterému míč neposedně poskakoval, ovšem za pomoci ostatních obránců a brankáře Tvrdoňe jen tak tak akce neskončila gólem. Domácí mohli na špatný terén doplatit i v minutě 11té. To když z 25 metrů vystřelil po zemi Dušan Klas ovšem zmrzlá hlína balón vystřelila nad bezmocně se dívajícího se Paláta - ovšem vedle tyče a z následného odkopu se ke střele poprvé v druhém poločase odhodlali také domácí, ovšem spolehlivě chytající Tvrdoň byl ve správný čas na správném místě. Naši další šancí byl již několikátý přímák, ovšem stejně jako předtím pálil pouze nad branku. A když to nešlo Matušů tak se exekuce přímáku ve 20.minutě a o 6 minut později ujal Radim Vagač, ovšem se stejným efektem - první pokus skončil nad, druhý "padající list" z pravé strany jen těsně minul pravou tyč domácí svatyně.
Následně to byli opět domácí, kteří zahrozili dravým průnikem Mikšíka, ovšem jako v předchozích případech ztroskotával na zakončení, které bylo v tomto případě až otřesné. Tento hráč dostal šanci na reparát i o minutu později, ale zakončujícího Mikšíka tentokráte vychytal opět Tvrdoň. O této chvíle jakoby naši hráči začali ztrácet půdu pod nohama, domácí vycítili šanci převážit misky vah na svou stranu, jenže většinou naráželi na organizovanou obranu a z tlaku vytěžili pouze několik rohů, které vždy skončily odkopem do bezpečí. 6 minut před koncem jsme mohli jít do vedení, jenže střela agilně hrajícího Michala Matušů z uctivé zdálenosti minula pravou tyč.
Ve 42.minutě našim příznivcům, kterých bylo na Rusavě požehnaně, zatrnulo a to když se domácí hráč řítil z levé strany sám na bránu, ovšem skluzem pod nohy nedal šanci k zakončení opět Tvrdoň. Z následného útoku mohlo být veselo na naší straně. Ale ! ! ! To že Ondrouškovi pálí slivovici, to víme všichni, ale že bude v dnešním zápase "pálit" dvě z našich nemnoha šancí a ještě takovým způsobem to nemohl tušit nikdo. Centr se z pravé strany snesl k neobsazenému Ondrouškovi, který byl v daný okamžik až moc rychlý a nefotbalově břichem zakončoval, brankář Palát byl již překonán, ovšem v tomto případě mu pomohlo břevno od kterého se míč odrazil do jeho náruče. Poté se hrálo již na polovině hřiště a možná i s myšlenkou brzkého konce spíše na remízu. A tak se také stalo po dvou nastavených minutách rozhodčí, který měl těžkou úlohu na těžkém terénu a který zvládl až na vyjímky utkání s přehledem, pískl do píšťalky a naši hráči naposledy uslyšeli závěrečný mistrovský hvizd. Velký dík patří také početné skupině fanoušků z Komárna, kteří měli nad těmi rusavskými nejen početní, nýbrž i hlasivkovou převahu.

Sportu zdar, fotbalu zvláště !

Nejlepší hráči: Radek Tvrdoň, Michal Matušů, Radim Vagač

Sestava FK Komárno-Osíčko: Tvrdoň R. - Matušů M.,Žejdlík M., Orel R., Hruška V. - Nevtípil J. (Ondroušek), Uhřík L., Žejdlík J., Vagač R.,
- Orava L.,(Šindelek J.) Klas D., nenastoupil: Matušů V.

 

=gio=